Ξανά στο Κίεβο ο Μπόρις Τζόνσον- Δεύτερη συνάντηση με Ζελένσκι

Μπόρις Τζόνσον: Δεύτερη επίσκεψη στο Κίεβο Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, βρέθηκε ξανά στο Κίεβο σήμερα σε μία αιφνιδιαστική επίσκεψή του στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Ο Τζόνσον δήλωσε ότι κατανοεί γιατί ο λαός της Ουκρανίας «δεν μπορεί να κάνει κανένα συμβιβασμό με τον Πούτιν» ενώ σε κοινή συνέντευξη που παραχώρησε με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι τόνισε επίσης ότι «μπορούμε μόνο να χαιρετίσουμε τον ηρωισμό των ουκρανικών δυνάμεων».

Ο Ζελένσκι ευχαρίστησε τον Βρετανό πρωθυπουργό για τη δεύτερη επίσκεψή του στο Κίεβο από την έναρξη της ρωσικής εισβολής και είπε ότι οι δυο τους συζήτησαν όλα όσα απαιτούνται, σε στρατιωτικό επίπεδο για μια ουκρανική νίκη επί της Ρωσίας.

Στο περιθώριο της επίσκεψης, ο Μπόρις Τζόνσον χάρισε στον Ουκρανό Πρόεδρο μια βιογραφία της βασίλισσας Ελισάβετ.

Βίντεο από την ουκρανική κυβέρνηση δείχνει τον Τζόνσον να κρατά το βιβλίο του Ρόμπερτ Χάρντμαν «Queen Of Our Times: The Life Of Elizabeth II».

Το βιβλίο, που δημοσιεύτηκε για να συμπέσει με το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της μονάρχη, περιλαμβάνει πληροφορίες από την οικογένεια, τους φίλους και το προσωπικό της Βασίλισσας, καθώς και συνεντεύξεις με παγκόσμιους ηγέτες και αδημοσίευτες φωτογραφίες και έγγραφα.

Νωρίτερα αυτό το μήνα ο Ζελένσκι συνεχάρη τη Βασίλισσα για το ορόσημο των 70 χρόνων της μέσω Twitter: «Συγχαρητήρια για την πλατινένια επέτειο της βασιλείας της Αυτού Μεγαλειότητας Ελισάβετ Β'. Ευχαριστώ για την υποστήριξη στον αγώνα της Ουκρανίας για την ελευθερία και την ανεξαρτησία μας».

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / 250 χρόνια ΗΠΑ: Ο Τραμπ το κεντρικό πρόσωπο των εορτασμών της επετείου, μετά την αποχώρηση καλλιτεχνών

Ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε τις αποχωρήσεις λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «προσελκύει περισσότερο κόσμο από τον Έλβις Πρίσλεϊ» και μάλιστα «χωρίς κιθάρα»
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΣΤΡΟ BEAUFORT

Διεθνή / Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός κατέλαβε το στρατηγικής σημασίας Κάστρο Beaufort

Λόγω της δεσπόζουσας θέσης του, το μεσαιωνικό φρούριο χρησιμοποιήθηκε ως στρατιωτικό οχυρό και υπήρξε στόχος πολλών μαχών και βομβαρδισμών, ιδιαίτερα κατά τον πόλεμο του Λιβάνου με το Ισραήλ το 1982
THE LIFO TEAM
ΙΑΝ ΜΑΚΚΕΛΕΝ ΛΟΑΤΚΙ ΚΟΙΝΟΠΟΛΙΤΕΙΑ

Διεθνή / Ο Ίαν ΜακΚέλεν σε πορεία διαμαρτυρίας κατά της ποινικοποίησης των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων

Ο ηθοποιός ένωσε τις δυνάμεις του με τους διαδηλωτές στο κέντρο του Λονδίνου, ενάντια στους νόμους που ισχύουν σε 29 χώρες της Κοινοπολιτείας, όπου οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις παραμένουν παράνομες
THE LIFO TEAM