Ξαφνικά στην ιερή πόλη των Καθολικών Φατίμα, ένας μουσουλμάνος γονατίζει και προσεύχεται προς τη Μέκκα

Ξαφνικά στην ιερή πόλη των Καθολικών Φατίμα, ένας μουσουλμάνος γονατίζει και προσεύχεται προς τη Μέκκα Facebook Twitter
2

Mια έκπληξη περίμενε τους επισκέπτες στην ιερή για τους Καθολικούς πόλη της Φατίμα στην Πορτογαλία, που είναι διάσημη για τα θρησκευτικά οράματα που λέγεται ότι εθεάθησαν εκεί το 1917, από τρία παιδιά τα οποία είδαν σε όραμα την Παναγία. Ξαφνικά, ένας μουσουλμάνος άρχισε να προσεύχεται προς το θεό του, στρεφόμενος μάλιστα προς τη Μέκκα και στρώνοντας το χαλί για την προσευχή του. Ο μουσουλμάνος έμεινε έτσι ακίνητος για λίγα λεπτά, όπως αναφέρει η εφημερίδα Il Messaggero που δημοσιεύει την είδηση.

Τη φωτογραφία τράβηξε ο Giorgio Morera, ένας νεαρός δημοσιογράφος του εντύπου  Vercelli. «Στην αρχή δεν μπορούσα να πιστέψω στα μάτια μου. Αυτός ο άνθρωπος γονάτισε και άρχισε να προσεύχεται. Αργότερα ήρθαν οι φύλακες του ιερού, που ευγενικά τον πλησίασαν και του ζήτησαν να μετακινηθεί αλλού, ίσως λίγο έκπληκτοι από μια κατάσταση ασυνήθιστη και πρωτόγνωρη», δήλωσε.

Το θρησκευτικό όραμα, όπως αναφέρεται στην Wikipedia: Ήταν 13 Μαΐου του 1917, όταν τρία παιδιά βοσκών -η Λουσία (10 ετών), ο Φρανσίσκο (9 ετών) και η Ζασίντα (7 ετών)- από το χωριό Φάτιμα της Πορτογαλίας είδαν ένα όραμα. Η Παναγία εμφανίστηκε μπροστά τους μέσα σ' ένα λαμπρό σύννεφο και τους ανήγγειλε πως θα εμφανιζόταν στο ίδιο σημείο κάθε 13 του μήνα, έως τον Οκτώβριο. Τους προέτρεψε σε μετάνοιες για τη σωτηρία των αμαρτωλών, ενώ τους έδωσε και τρεις προφητείες.

Σε κάθε προαναγγελθείσα εμφάνιση της Παναγίας συγκεντρώνονταν όλο και περισσότεροι πιστοί, αν και την έβλεπαν μόνο τα τρία παιδιά. Για να πειστούν οι άπιστοι, προανήγγειλε ότι στην τελευταία εμφάνισή της, στις 13 Οκτωβρίου, θα γινόταν ένα λαμπρό θαύμα. 70.000 άνθρωποι που έδωσαν το παρών υποστήριξαν ότι είδαν τον ήλιο να «χορεύει», αλλάζοντας χρώματα που πλημμύρισαν τον ουρανό.

Μεγάλος θόρυβος γίνεται εδώ και χρόνια και για τις τρεις προφητείες, οι οποίες φυλάχτηκαν ως μυστικό από τα παιδιά, για ν' αποκαλυφθούν όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου. Η πρώτη περιέγραφε μία φρικιαστική εικόνα της κόλασης, ενώ η δεύτερη προέβλεπε το τέλος του πρώτου παγκοσμίου πολέμου και την έναρξη του δευτέρου. Η τρίτη αποτέλεσε πραγματικό μυστήριο. Επιδιώχθηκε να αποσιωπηθεί από το Βατικανό και όταν αποκαλύφθηκε σχεδόν 80 χρόνια αργότερα, το Πάσχα του 2000, έλαβε διάφορες ερμηνείες, λόγω του διφορούμενου χαρακτήρα της.

Σύμφωνα με την Καθολική Εκκλησία, η τρίτη προφητεία αφορούσε στην απόπειρα δολοφονίας του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β' από τον Τούρκο «γκρίζο λύκο» Μεχμέτ Αλί Αγκτζά, κατά την επέτειο του θαύματος, στις 13 Μαΐου 1981, στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου της Ρώμης. Πολλοί, όμως, αμφισβητούν αυτή την ερμηνεία, υποστηρίζοντας ότι η προφητεία περιγράφει ακόμη και το τέλος του κόσμου.Σήμερα, εκατομμύρια πιστοί συρρέουν κάθε χρόνο στη Φάτιμα για να προσκυνήσουν στο μέρος όπου εμφανίστηκε η Παναγία. Στο σημείο έχει δημιουργηθεί και μία πηγή, στα νερά της οποίας λέγεται πως όποιος μπει θεραπεύεται από κάθε ασθένεια.

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ερντογάν στοχοποιεί τον Δένδια: Ανήθικη η δήλωση περί κατοχής - Ο Μητσοτάκης «να τον βάλει στη θέση του»

Διεθνή / Ο Ερντογάν στοχοποιεί τον Δένδια: Απρεπής η δήλωση περί κατακτητών - Ο Μητσοτάκης «να τον βάλει στη θέση του»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι ο χαρακτηρισμός «κατακτητές» του Νίκου Δένδια προς τους Τούρκους «δεν θα μπορούσε να είναι πιο θρασύς»
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Βρετανία: Συμφόρηση στο λιμάνι του Ντόβερ μετά τα προβλήματα στις πτήσεις λόγω του πληροφοριακού «μπλακ άουτ»

Διεθνή / Βρετανία: Συμφόρηση στο λιμάνι του Ντόβερ μετά τα προβλήματα στις πτήσεις λόγω του πληροφοριακού «μπλακ άουτ»

Η ακύρωση των πτήσεων προκάλεσε τεράστιο μποτιλιάρισμα στα πολυσύχναστα λιμάνια, με εκατοντάδες οικογένειες χωρίς εισιτήριο να προσπαθούν να επιστρέψουν
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Αν ο θεός σας είχε χιούμορ θα έστελνε κι έναν Ινδουιστή και το σκηνικό θα κατέληγε σε μια κυριολεκτικά βιβλικών διαστάσεων τιτανομαχία των υπερδυνάμεων που θα καλούσαν από το υπερπέραν οι πιστοί των τριών θρησκειών και εκπλήρωση όλων (με κάποιο τρόπο...) των "προφητειών".