Ύποπτος στην υπόθεση Σκριπάλ φέρεται να είχε φυγαδεύσει τον Γιανουκόβιτς στη Ρωσία

Ύποπτος στην υπόθεση Σκριπάλ φέρεται να είχε φυγαδεύσει τον Γιανουκόβιτς στη Ρωσία Facebook Twitter
0

Ένας από τους δύο ύποπτους στην υπόθεση δηλητηρίασης των Σκριπάλ, που εργάζεται για τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, είχε ταυτοποιηθεί στη Ουκρανία ως ο άνθρωπος που βοήθησε τον πρώην πρόεδρο της χώρας Βίκτορ Γιανουκόβιτς να διαφύγει στη Ρωσία, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Ουκρανίας.

Ο υπουργός Αρσέν Αβακόφ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση χθες, έπειτα από τη συνάντησή του με βρετανό υπουργό. Δεν έγινε σαφές εάν επικαλέστηκε πληροφορίες των ουκρανικών υπηρεσιών Πληροφοριών ή δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Ο εκπρόσωπός του αρνήθηκε να κάνει περαιτέρω σχόλιο για τη υπόθεση.

Δικηγόρος του φιλορώσου Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ο οποίος διέφυγε από την Ουκρανία στη Ρωσία τον Φεβρουάριο του 2014 κατά την διάρκεια κύματος διαδηλώσεων διαμαρτυρίας, είχε προηγουμένως αρνηθεί ότι ο ύποπτος στην υπόθεση Σκριπάλ είχε βοηθήσει τον Γιανουκόβιτς.

«Ο υπουργός Εσωτερικών Αρσέν Αβακόφ δήλωσε ότι ένα από τα πρόσωπα που συμμετείχαν στην επίθεση στο Σάλσμπερι, ένας αξιωματικός της GRU της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αναγνωρίστηκε στην Ουκρανία ως πρόσωπο που ενεπλάκη στην απομάκρυνση του πρώην προέδρου Γιανουκόβιτς από την Ουκρανία», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργού.

Η Μόσχα ισχυρίζεται ότι οι δύο άνθρωποι που θεωρούνται ύποπτοι από τις βρετανικές αρχές ως δράστες της επίθεσης κατά των Σκριπάλ δεν ήταν παρά αθώοι «τουρίστες» που επισκέφθηκαν το Σάλσμπερι κατά τη διάρκεια της διήμερης παραμονής τους στη Βρετανία.

Το Λονδίνο απαντά ότι η εξήγηση για την παρουσία των δύο υπόπτων στο Σάλσμπερι είναι τόσο εξωφρενική που αποδεικνύει την εμπλοκή της Ρωσίας στην υπόθεση δηλητηρίασης του πρώην διπλού ρώσου πράκτορα και της κόρης του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΜΕΡΤΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ ΧΤΕΝΙΣΜΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Διεθνή / Χιλιάδες ευρώ για χτένισμα, μακιγιάζ και φωτογράφους δαπανά ο Φρίντριχ Μερτς

Όλα τα υπουργεία στη Γερμανία έχουν δαπανήσει 58.738 ευρώ για μακιγιέρ και κομμωτές - Η απάντηση του πρωθυπουργικού γραφείου του Φρίντριχ Μερτς στην ακροδεξιά «Εναλλακτική για τη Γερμανία»
LIFO NEWSROOM
ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑΤΟ

Διεθνή / Η Ευρώπη ετοιμάζεται για ένα από τα πιο περίπλοκα σχέδια στρατιωτικής μετακίνησης στην ιστορία της

Η Ευρώπη επιχειρεί να διορθώσει μια κρίσιμη αδυναμία: τη μεταφορά στρατευμάτων και βαρέος εξοπλισμού από τα δυτικά λιμάνια στα ανατολικά σύνορα του ΝΑΤΟ
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Η παρουσία του συνδέεται με μια σημαντική διπλωματική στιγμή, καθώς ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν επιστρέφει στις ΗΠΑ για πρώτη φορά μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι
LIFO NEWSROOM
CLOUDFLARE ΒΛΑΒΗ

Διεθνή / Cloudflare: Η εταιρεία επικαλείται «ασυνήθιστη υψηλή κίνηση» για το παγκόσμιο μπλακ άουτ

Ειδικοί, μιλώντας για τη βλάβη στην Cloudflare, σημειώνουν ότι όταν ένας μόνο «κομβικός» πάροχος έχει πρόβλημα, το αποτέλεσμα μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτές διακοπές σε δεκάδες υπηρεσίες
LIFO NEWSROOM