Ύποπτος στην υπόθεση Σκριπάλ φέρεται να είχε φυγαδεύσει τον Γιανουκόβιτς στη Ρωσία

Ύποπτος στην υπόθεση Σκριπάλ φέρεται να είχε φυγαδεύσει τον Γιανουκόβιτς στη Ρωσία Facebook Twitter
0

Ένας από τους δύο ύποπτους στην υπόθεση δηλητηρίασης των Σκριπάλ, που εργάζεται για τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, είχε ταυτοποιηθεί στη Ουκρανία ως ο άνθρωπος που βοήθησε τον πρώην πρόεδρο της χώρας Βίκτορ Γιανουκόβιτς να διαφύγει στη Ρωσία, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Ουκρανίας.

Ο υπουργός Αρσέν Αβακόφ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση χθες, έπειτα από τη συνάντησή του με βρετανό υπουργό. Δεν έγινε σαφές εάν επικαλέστηκε πληροφορίες των ουκρανικών υπηρεσιών Πληροφοριών ή δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Ο εκπρόσωπός του αρνήθηκε να κάνει περαιτέρω σχόλιο για τη υπόθεση.

Δικηγόρος του φιλορώσου Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ο οποίος διέφυγε από την Ουκρανία στη Ρωσία τον Φεβρουάριο του 2014 κατά την διάρκεια κύματος διαδηλώσεων διαμαρτυρίας, είχε προηγουμένως αρνηθεί ότι ο ύποπτος στην υπόθεση Σκριπάλ είχε βοηθήσει τον Γιανουκόβιτς.

«Ο υπουργός Εσωτερικών Αρσέν Αβακόφ δήλωσε ότι ένα από τα πρόσωπα που συμμετείχαν στην επίθεση στο Σάλσμπερι, ένας αξιωματικός της GRU της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αναγνωρίστηκε στην Ουκρανία ως πρόσωπο που ενεπλάκη στην απομάκρυνση του πρώην προέδρου Γιανουκόβιτς από την Ουκρανία», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργού.

Η Μόσχα ισχυρίζεται ότι οι δύο άνθρωποι που θεωρούνται ύποπτοι από τις βρετανικές αρχές ως δράστες της επίθεσης κατά των Σκριπάλ δεν ήταν παρά αθώοι «τουρίστες» που επισκέφθηκαν το Σάλσμπερι κατά τη διάρκεια της διήμερης παραμονής τους στη Βρετανία.

Το Λονδίνο απαντά ότι η εξήγηση για την παρουσία των δύο υπόπτων στο Σάλσμπερι είναι τόσο εξωφρενική που αποδεικνύει την εμπλοκή της Ρωσίας στην υπόθεση δηλητηρίασης του πρώην διπλού ρώσου πράκτορα και της κόρης του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ