UNICEF: Youtubers από Βοσνία-Ερζεγοβίνη ένωσαν τις δυνάμεις τους για τα δικαιώματα των παιδιών

UNICEF: Youtubers από Βοσνία-Ερζεγοβίνη ένωσαν τις δυνάμεις τους για τα δικαιώματα των παιδιών Facebook Twitter
0

Δημοφιλείς Youtubers στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη ένωσαν τις δυνάμεις τους μέσω της UNICEF σε μία εκστρατεία για δικαιώματα των παιδιών.


Ειδικότερα, μετάδοση live μέσω του προφίλ που διατηρεί η UNICEF σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη έκαναν οι youtubers Μπράτσο Γκάγιτς (Braco Gajic) και CeriX (Άντναν Τσέριτς), με στόχο να στείλουν μήνυμα στα παιδιά ότι ακόμα και σε δύσκολες στιγμές υπάρχει κάποιος που είναι δίπλα τους να τα ακούσει και να τα βοηθήσει.

Τόσο το προφίλ της UNICEF, όσο και των δύο youtubers στο Instagram κατακλύστηκε από μηνύματα που συνοδεύονταν από το hashtag #SlušajDijete («άκου το παιδί»). Οι δύο youtubers ζήτησαν από όσα παιδιά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά τους να υποβάλλουν ερωτήματα και από τα πρώτα κιόλας λεπτά τουλάχιστον 100 ερωτήσεις έγιναν, με αποτέλεσμα οι «πρωταγωνιστές» της συγκεκριμένης δράσης να απαντούν άμεσα, αξιοποιώντας και οπτικοακουστικό υλικό.

View this post on Instagram

A post shared by UNICEF BiH (@unicef_bih) on

Τριάντα χρόνια από τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού και η UNICEF Bοσνίας-Ερζεγοβίνης αποφάσισε να υλοποιήσει την προαναφερόμενη δράση, με στόχο να φέρει ακόμα πιο κοντά τα παιδιά σε ζητήματα που αφορούν στην προστασία τους.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι με την εξαιρετική ανταπόκριση. Αυτό που επίσης είναι σημαντικό είναι το γεγονός ότι οι ερωτήσεις που δεχθήκαμε σχετίζονται με τα δικαιώματα των παιδιών. Το κοινό μας είναι παιδιά, προσπαθούμε μέσα από τη δουλειά μας να έχουμε θετικό αντίκτυπο στα παιδιά και γι'αυτόν τον λόγο η δράση της UNICEF και η πρόσκληση να δουλέψουμε στη συγκεκριμένη δράση έχει μεγάλη σημασία για εμάς» δήλωσαν οι δύο youtubers.

Όσοι θεατές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αυτό, πέρα από τα δώρα που κέρδισαν, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για σημαντικά θέματα όπως για την επιρροή του διαδικτύου στην καθημερινότητα των παιδιών, την ενδοοικογενειακή βία και τον διαδικτυακό εκφοβισμό. Δεδομένου ότι μεγάλος αριθμός ερωτημάτων συνέχιζε να καταφθάνει στον λογαριασμό της UNICEF μετά την ολοκλήρωση της δράσης, η UNICEF αποφάσισε να απαντήσει σε κάθε ένα από αυτά ξεχωριστά.

Η UNICEF Βοσνίας- Ερζεγοβίνης μέσω της εκστρατείας #SlušajDijete υλοποιεί σειρά δραστηριοτήτων για τον εορτασμό των 30 ετών από την υπογραφή της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τη στήριξη στην αμφισβήτηση: Η μεταστροφή του Πιρς Μόργκαν για το Ισραήλ και τη Γάζα

Διεθνή / Από τη στήριξη στην αμφισβήτηση: Η μεταστροφή του Πιρς Μόργκαν για το Ισραήλ και τη Γάζα

Η επεισοδιακή συνέντευξη με την πρέσβειρα του Ισραήλ στο Ηνωμένο Βασίλειο - Ο Βρετανός δημοσιογράφος σήμερα μιλά για υπέρμετρη ισραηλινή απάντηση και έλλειψη διαφάνειας στους θανάτους αμάχων Παλαιστινίων
LIFO NEWSROOM
Η Αίγυπτος κλείνει τη Μονή Σινά - Για νέα «Άλωση» μιλά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Διεθνή / Η Αίγυπτος κλείνει τη Μονή Σινά - Για νέα «Άλωση» μιλά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

ΥΠΕΞ για Όρος Σινά: Κανένα περιθώριο να αποκλίνουμε από την κοινή κατανόηση Ελλάδας και Αιγύπτου - Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι υποστηρίζουν πως οι δημεύσεις εμπίπτουν στους νόμους περί αρχαιοτήτων και πως η απόφαση αυτή είναι προς όφελος της Μονής
LIFO NEWSROOM
Κωπηλάτης από τη Γαλλία συνελήφθη στα ρωσοεσθονικά σύνορα - Πέρασε στην Εσθονία κάνοντας κουπί

Διεθνή / Κωπηλάτης από τη Γαλλία συνελήφθη στα ρωσοεσθονικά σύνορα - Πέρασε στην Εσθονία κάνοντας κουπί

Το προξενείο της χώρας στην Αγία Πετρούπολη επικοινώνησε με τις ρωσικές αρχές ώστε να διασφαλίσει ότι ο άνδρας αυτός θα λάβει προξενική βοήθεια, όπως προβλέπει η Συνθήκη της Βιέννης
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ στοχεύει το Χάρβαρντ και άλλα πανεπιστήμια για αντισημιτισμό – Απειλές περικοπής ομοσπονδιακής χρηματοδότησης

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ στοχεύει το Χάρβαρντ και άλλα πανεπιστήμια για αντισημιτισμό

Η κυβέρνηση Τραμπ προχωρά σε αυστηρά μέτρα κατά κορυφαίων αμερικανικών πανεπιστημίων, κατηγορώντας τα για αντισημιτισμό και απειλώντας να κόψει δισεκατομμύρια δολάρια σε ομοσπονδιακή χρηματοδότηση
LIFO NEWSROOM