Unicef: Κάθε μέρα πεθαίνουν πάνω από 1.000 παιδιά στον κόσμο επειδή ήπιαν μολυσμένο νερό

Unicef: Κάθε μέρα πεθαίνουν πάνω από 1.000 παιδιά στον κόσμο επειδή ήπιαν μολυσμένο νερό Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ
0

Η έλλειψη υποδομών υγιεινής θέτει σε κίνδυνο τη ζωή σχεδόν 200 εκατομμυρίων παιδιών σε όλο τον κόσμο, με χίλια να πεθαίνουν κάθε μέρα επειδή ήπιαν μολυσμένο νερό.

Σύμφωνα με το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για την Παιδική Ηλικία (UNICEF), πάνω από 1.000 παιδιά ηλικίας κάτω των 5 ετών πεθαίνουν καθημερινά εξαιτίας ασθενειών που τους προκάλεσε η πόση μολυσμένου νερού, η έλλειψη καθαρισμού του νερού και υγιεινής.

Συνολικά 190 εκατομμύρια ανήλικα σε 10 αφρικανικές χώρες διατρέχουν κίνδυνο, με την κατάσταση να είναι πιο ανησυχητική σε κράτη της δυτικής και της κεντρικής Αφρικής, πιο συγκεκριμένα στο Μπενίν, στην Μπουρκίνα Φάσο, στο Καμερούν, στο Τσαντ, στην Ακτή Ελεφαντοστού, τη Γουινέα, το Μαλί, τον Νίγηρα, τη Νιγηρία και τη Σομαλία.

Πολλές από τις χώρες αυτές μαστίζονται από αστάθεια και ένοπλες συρράξεις, κάτι που περιπλέκει ακόμα περισσότερο την πρόσβαση των παιδιών σε καθαρό νερό.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε παγκόσμια κλίμακα —1 στους 4 — δεν έχει σήμερα πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό.

Την Τετάρτη 22 Μαρτίου είναι η διεθνής Ημέρα για το Νερό, καθώς επίσης η ημέρα που ξεκινά η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το Νερό στη Νέα Υόρκη.

Σκοπός είναι να εξεταστεί το εύρος στο οποίο μπορούν να επιτευχθούν συμφωνημένοι στόχοι, ιδίως ο Στόχος Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ) να εξασφαλιστεί πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό για όλους μέχρι το 2030.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, dpa    

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΣ ΠΑΤΕΛ ΗΠΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ FBI

Διεθνή / «Κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια»: Οι Δημοκρατικοί ζητούν να υποβληθεί ο διευθυντής του FBI σε τεστ αλκοόλ

Το αίτημα ακολουθεί δημοσίευμα του Atlantic που αναφέρει, επικαλούμενο αξιωματούχους, ότι η κατανάλωση αλκοόλ του Πατέλ προκαλεί ανησυχία στην κυβέρνηση
THE LIFO TEAM
Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο καλεί τους Αμερικανούς να μπλοκάρουν νομοσχέδιο για τα απειλούμενα είδη

Διεθνή / Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο καλεί τους Αμερικανούς να μπλοκάρουν νομοσχέδιο για τα απειλούμενα είδη

Ανήμερα της Earth Day, ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο κάλεσε τους ακολούθους του να πιέσουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων να καταψηφίσει το νομοσχέδιο H.R. 1897, υποστηρίζοντας ότι θα αποδυναμώσει τον ιστορικό νόμο προστασίας των απειλούμενων ειδών στις ΗΠΑ.
THE LIFO TEAM