Τζούντι Ντεντς: Επιδεινώθηκαν τα προβλήματα στην όρασή της - «Θα πέσω αν βγω μόνη μου»

Τζούντι Ντεντς: Επιδεινώθηκαν τα προβλήματα στην όρασή της - «Θα πέσω αν βγω μόνη μου» Facebook Twitter
Τζούντι Ντεντς/ ΕΡΑ
0

Η Τζούντι Ντεντς ανέφερε, σε δηλώσεις της, ότι δεν μπορεί να βγει μόνη της λόγω επιδείνωσης στα προβλήματα στην όρασή της. 

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός μίλησε για πρώτη φορά για τα προβλήματα στην όρασή της, το 2012. Όπως περιγράφει η ίδια, δεν μπορεί να πάει κάπου μόνη της και για αυτό ζητά πάντα από κάποιον να είναι μαζί της. «Θα πέσω αν βγω μόνη μου» δηλώνει.

Το 2012, η ​​Ντεντς αποκάλυψε για πρώτη φορά ότι είχε διαγνωστεί με ηλικιακή εκφύλιση ωχράς κηλίδας (AMD), μια εκφυλιστική πάθηση των ματιών που είναι η μεγαλύτερη αιτία απώλειας όρασης στο Ηνωμένο Βασίλειο, επηρεάζοντας περισσότερους από 700.000 ανθρώπους, σύμφωνα με την Εταιρεία της Ωχράς Κηλίδας. Αν και η πάθηση δεν προκαλεί ολική τύφλωση, μπορεί να κάνει τις καθημερινές δραστηριότητες αρκετά δύσκολες.

Η Ντεντς, η οποία έκλεισε τα 90 πέρυσι, φανέρωσε κατά τη διάρκεια podcast ότι ποτέ δεν λάτρευε να κάνει εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί μόνη της αλλά τώρα πρέπει να τη συνοδεύει κάποιος οπωσδήποτε. «Κάποιος θα είναι πάντα μαζί μου. Πρέπει να το κάνω τώρα γιατί δεν μπορώ να δω και θα πέσω κάτω», είπε στην Trinny Woodall στο podcast με τίτλο «Fearless». «Είμαι πάντα νευρική πριν πάω σε κάτι. Δεν έχω ιδέα γιατί, δεν είμαι καθόλου καλή σε αυτό. Καθόλου».

Το 2019, η Ντεντς είπε ότι έπρεπε να μην οδηγεί πλέον λόγω των προβλημάτων στην όρασή της, χαρακτηρίζοντας την απόφαση αυτή ως «μία από τις πιο τραυματικές στιγμές» της ζωής της. «Ήταν απολύτως τρομακτικό. Αλλά ξέρω ότι μπορεί να σκοτώσω κάποιον αν πάω πίσω από το τιμόνι ενός αυτοκινήτου τώρα».

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός έχει μιλήσει και για το πώς η κατάστασή της επηρέασε την καριέρα της και πώς έκανε δύσκολη την εκμάθηση νέων συνηθειών. Κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισής της στο The Graham Norton Show, είπε ότι της είχε «καταστεί αδύνατο» να διαβάσει σενάρια. «Δεν μπορώ να δω πια σε ένα κινηματογραφικό πλατό», είπε το 2023, προσθέτοντας: «Και δεν μπορώ να δω για να διαβάσω. Έχω τόσους φίλους που θα μου μάθουν το σενάριο. Αλλά έχω φωτογραφική μνήμη και κάποτε μου ήταν πολύ εύκολο να μάθω ατάκες και να τις θυμάμαι».

Με πληροφορίες από People και Independent

 
 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Ποια είναι η πρώην σύντροφός του, Νάντια Μαρτσίνκο, που πρόκειται να ερευνηθεί

Η Μαρτσίνκο υπήρξε σύντροφος του Έπσταϊν για επτά χρόνια - η σημαντικότερη σχέση του μετά τη Γκιλέιν Μάξγουελ - ενώ αργότερα εργάστηκε και ως βοηθός πιλότου στο ιδιωτικό του αεροσκάφος
THE LIFO TEAM
ΜΕΓΚΑΝ ΜΑΡΚΛ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ ΓΑΜΟΣ ΕΠΕΤΕΙΟΣ

Διεθνή / Μέγκαν Μαρκλ: Μοιράστηκε αδημοσίευτες φωτογραφίες από τον γάμο της με τον πρίγκιπα Χάρι στο Instagram

Με αφορμή την επέτειο του γάμου τους, η δούκισσα του Σάσεξ δημοσίευσε φωτογραφίες από την τελετή και τη δεξίωση που ακολούθησε - Το «βλέμμα» των media στο φόρεμα του πάρτι
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ EUROPOL

Διεθνή / Europol: Απενεργοποιήθηκαν χιλιάδες λογαριασμοί των Φρουρών της Επανάστασης σε 19 χώρες

Η Europol ανέφερε ότι οι Φρουροί της Επανάστασης είχαν δημιουργήσει ένα εκτεταμένο και οργανωμένο ψηφιακό δίκτυο που εκτεινόταν σε μεγάλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης
THE LIFO TEAM