Τζος Καβάλο: Το Μουντιάλ δεν έπρεπε να γίνει στο Κατάρ όπου η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη

Τζος Καβάλο: Το Μουντιάλ δεν έπρεπε να γίνει στο Κατάρ όπου είναι παράνομη η ομοφυλοφιλία Facebook Twitter
Φωτ.: EPA.
0

Ο ομοφυλόφιλος Αυστραλός ποδοσφαιριστής Τζος Καβάλο δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε ότι το φετινό Μουντιάλ δε θα έπρεπε να διεξαχθεί στο Κατάρ, μια χώρα στην οποία το να είσαι γκέι είναι παράνομο.

Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από τότε που ο Καβάλο έκανε coming out ανακοινώνοντας δημόσια πως είναι ομοφυλόφιλος. Από τότε που πήρε αυτή την απόφαση που άλλαξε τη ζωή του, τον Οκτώβριο του 2021,έχει γίνει ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα ονόματα και πρόσωπα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

«Ήταν τεράστιο για μένα. Το να κάνω coming out, ήταν ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός [...] Δεν ήθελα να κρύβομαι άλλο και ήθελα να δείξω σε όλους ποιος είναι ο Τζος Καβάλο», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί με την ομοφυλοφιλία στο Κατάρ ο ίδιος δήλωσε: «Παίρνεις πολλά μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από ανθρώπους σε χώρες όπως το Κατάρ και λένε: "Τζος, σε παρακαλώ βοήθησέ με. Θέλω να εκδηλωθώ, θέλω να είμαι ο εαυτός μου, αλλά θα με ποινικοποιήσουν. Θα μου επιβληθεί η θανατική ποινή". Όταν ακούς τέτοια πράγματα, ραγίζει η καρδιά σου, γιατί τα περνούν καθημερινά οι άνθρωποι σε αυτές τις χώρες». 

«Υπάρχουν 69 χώρες στον κόσμο που εξακολουθούν να το ποινικοποιούν αυτό, οπότε είναι ένα τεράστιο, σημαντικό θέμα», πρόσθεσε. 

Αφού ανακοίνωσε τη σεξουαλικότητά του πέρυσι, ο Καβάλο δήλωσε ότι «φοβόταν» να παίξει στο Κατάρ, όπου η ομοφυλοφιλία απαγορεύεται δια νόμου. 

Σε απάντηση των φόβων του Καβάλο, ο Nasser Al Khater, ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής του τουρνουά, δήλωσε τότε στο CNN: «Αντιθέτως, τον καλωσορίζουμε εδώ στο κράτος του Κατάρ, τον καλωσορίζουμε να έρθει και να δει ακόμη και πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο [...] Κανείς δεν αισθάνεται απειλή εδώ, κανείς δεν αισθάνεται ανασφαλής».

«Ξέρω προσωπικά, ότι αν πάω εκεί, θα είμαι προστατευμένος επειδή είμαι στο επίκεντρο της δημοσιότητας. Αλλά δεν είμαι εγώ αυτός για τον οποίο ανησυχώ. Είναι αυτοί που μου στέλνουν μηνύματα. Είναι εκείνοι οι άνθρωποι που δεν είναι στο επίκεντρο της δημοσιότητας που φοβούνται ακόμη και να είναι ο εαυτός τους και να περπατήσουν στους δρόμους», είπε ο ποδοσφαιριστής μιλώντας στο CNN. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυστρία: Ορειβάτισσα εγκαταλείφθηκε από τον σύντροφό της στην υψηλότερη κορφή και πέθανε από το κρύο

Διεθνή / Αυστρία: Εγκατέλειψε την ορειβάτιδα σύντροφό του στην υψηλότερη κορφή και εκείνη πέθανε από το κρύο

Οι κινήσεις που φάνηκαν ύποπτες στους εισαγγελείς - Ο 39χρονος φέρεται να «έβαλε το κινητό σε σίγαση» ενώ προσπαθούσαν να τον εντοπίσουν διασωστικές ομάδες
LIFO NEWSROOM
Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Διεθνή / Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Ο συνολικός απολογισμός για όσους έχασαν τη ζωή τους σε Ινδονησία, Σρι Λάνκα, Μαλαισία, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ μετά τις τροπικές καταιγίδες, είναι περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι
LIFO NEWSROOM
Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM