Τζος Καβάλο: Το Μουντιάλ δεν έπρεπε να γίνει στο Κατάρ όπου η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη

Τζος Καβάλο: Το Μουντιάλ δεν έπρεπε να γίνει στο Κατάρ όπου είναι παράνομη η ομοφυλοφιλία Facebook Twitter
Φωτ.: EPA.
0

Ο ομοφυλόφιλος Αυστραλός ποδοσφαιριστής Τζος Καβάλο δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε ότι το φετινό Μουντιάλ δε θα έπρεπε να διεξαχθεί στο Κατάρ, μια χώρα στην οποία το να είσαι γκέι είναι παράνομο.

Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από τότε που ο Καβάλο έκανε coming out ανακοινώνοντας δημόσια πως είναι ομοφυλόφιλος. Από τότε που πήρε αυτή την απόφαση που άλλαξε τη ζωή του, τον Οκτώβριο του 2021,έχει γίνει ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα ονόματα και πρόσωπα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

«Ήταν τεράστιο για μένα. Το να κάνω coming out, ήταν ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός [...] Δεν ήθελα να κρύβομαι άλλο και ήθελα να δείξω σε όλους ποιος είναι ο Τζος Καβάλο», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί με την ομοφυλοφιλία στο Κατάρ ο ίδιος δήλωσε: «Παίρνεις πολλά μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από ανθρώπους σε χώρες όπως το Κατάρ και λένε: "Τζος, σε παρακαλώ βοήθησέ με. Θέλω να εκδηλωθώ, θέλω να είμαι ο εαυτός μου, αλλά θα με ποινικοποιήσουν. Θα μου επιβληθεί η θανατική ποινή". Όταν ακούς τέτοια πράγματα, ραγίζει η καρδιά σου, γιατί τα περνούν καθημερινά οι άνθρωποι σε αυτές τις χώρες». 

«Υπάρχουν 69 χώρες στον κόσμο που εξακολουθούν να το ποινικοποιούν αυτό, οπότε είναι ένα τεράστιο, σημαντικό θέμα», πρόσθεσε. 

Αφού ανακοίνωσε τη σεξουαλικότητά του πέρυσι, ο Καβάλο δήλωσε ότι «φοβόταν» να παίξει στο Κατάρ, όπου η ομοφυλοφιλία απαγορεύεται δια νόμου. 

Σε απάντηση των φόβων του Καβάλο, ο Nasser Al Khater, ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής του τουρνουά, δήλωσε τότε στο CNN: «Αντιθέτως, τον καλωσορίζουμε εδώ στο κράτος του Κατάρ, τον καλωσορίζουμε να έρθει και να δει ακόμη και πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο [...] Κανείς δεν αισθάνεται απειλή εδώ, κανείς δεν αισθάνεται ανασφαλής».

«Ξέρω προσωπικά, ότι αν πάω εκεί, θα είμαι προστατευμένος επειδή είμαι στο επίκεντρο της δημοσιότητας. Αλλά δεν είμαι εγώ αυτός για τον οποίο ανησυχώ. Είναι αυτοί που μου στέλνουν μηνύματα. Είναι εκείνοι οι άνθρωποι που δεν είναι στο επίκεντρο της δημοσιότητας που φοβούνται ακόμη και να είναι ο εαυτός τους και να περπατήσουν στους δρόμους», είπε ο ποδοσφαιριστής μιλώντας στο CNN. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Διεθνή / Σλοβενία: Το κοινοβούλιο νομιμοποίησε την υποβοηθούμενη αυτοκτονία

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, όσοι πάσχουν από ανίατη ασθένεια, έχουν διαύγεια και η κατάσταση της υγείας τους είναι τέτοια που δεν μπορούν πλέον να αντέξουν τους πόνους, έχουν το δικαίωμα να βάλουν τέλος στη ζωή τους
LIFO NEWSROOM
«Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό γίνεται θεατρικό έργο

Διεθνή / «Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό έγινε θεατρικό έργο

Το έργο έχει την υποστήριξη των δικηγόρων της Πελικό και φεμινιστικών ομάδων - Δημοσιογράφοι και ερευνητές έδωσαν πρόθυμα χιλιάδες σελίδες από τα σημειωματάριά τους για τη δίκη
LIFO NEWSROOM