Τζος Καβάλο: Το Μουντιάλ δεν έπρεπε να γίνει στο Κατάρ όπου η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη

Τζος Καβάλο: Το Μουντιάλ δεν έπρεπε να γίνει στο Κατάρ όπου είναι παράνομη η ομοφυλοφιλία Facebook Twitter
Φωτ.: EPA.
0

Ο ομοφυλόφιλος Αυστραλός ποδοσφαιριστής Τζος Καβάλο δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε ότι το φετινό Μουντιάλ δε θα έπρεπε να διεξαχθεί στο Κατάρ, μια χώρα στην οποία το να είσαι γκέι είναι παράνομο.

Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από τότε που ο Καβάλο έκανε coming out ανακοινώνοντας δημόσια πως είναι ομοφυλόφιλος. Από τότε που πήρε αυτή την απόφαση που άλλαξε τη ζωή του, τον Οκτώβριο του 2021,έχει γίνει ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα ονόματα και πρόσωπα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

«Ήταν τεράστιο για μένα. Το να κάνω coming out, ήταν ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός [...] Δεν ήθελα να κρύβομαι άλλο και ήθελα να δείξω σε όλους ποιος είναι ο Τζος Καβάλο», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί με την ομοφυλοφιλία στο Κατάρ ο ίδιος δήλωσε: «Παίρνεις πολλά μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από ανθρώπους σε χώρες όπως το Κατάρ και λένε: "Τζος, σε παρακαλώ βοήθησέ με. Θέλω να εκδηλωθώ, θέλω να είμαι ο εαυτός μου, αλλά θα με ποινικοποιήσουν. Θα μου επιβληθεί η θανατική ποινή". Όταν ακούς τέτοια πράγματα, ραγίζει η καρδιά σου, γιατί τα περνούν καθημερινά οι άνθρωποι σε αυτές τις χώρες». 

«Υπάρχουν 69 χώρες στον κόσμο που εξακολουθούν να το ποινικοποιούν αυτό, οπότε είναι ένα τεράστιο, σημαντικό θέμα», πρόσθεσε. 

Αφού ανακοίνωσε τη σεξουαλικότητά του πέρυσι, ο Καβάλο δήλωσε ότι «φοβόταν» να παίξει στο Κατάρ, όπου η ομοφυλοφιλία απαγορεύεται δια νόμου. 

Σε απάντηση των φόβων του Καβάλο, ο Nasser Al Khater, ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής του τουρνουά, δήλωσε τότε στο CNN: «Αντιθέτως, τον καλωσορίζουμε εδώ στο κράτος του Κατάρ, τον καλωσορίζουμε να έρθει και να δει ακόμη και πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο [...] Κανείς δεν αισθάνεται απειλή εδώ, κανείς δεν αισθάνεται ανασφαλής».

«Ξέρω προσωπικά, ότι αν πάω εκεί, θα είμαι προστατευμένος επειδή είμαι στο επίκεντρο της δημοσιότητας. Αλλά δεν είμαι εγώ αυτός για τον οποίο ανησυχώ. Είναι αυτοί που μου στέλνουν μηνύματα. Είναι εκείνοι οι άνθρωποι που δεν είναι στο επίκεντρο της δημοσιότητας που φοβούνται ακόμη και να είναι ο εαυτός τους και να περπατήσουν στους δρόμους», είπε ο ποδοσφαιριστής μιλώντας στο CNN. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΑΡΟΝ ΟΣΜΠΟΡΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ TOMMY ROBINSON

Διεθνή / Σάρον Όσμπορν: Σφοδρές αντιδράσεις για τη στήριξη της στον ακροδεξιό Τόμι Ρόμπινσον

Ο Robinson είναι γνωστός στο Ηνωμένο Βασίλειο για τις σκληρές αντιμεταναστευτικές του θέσεις και τη δράση του στον ακροδεξιό χώρο, ενώ έχει βρεθεί επανειλημμένα αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ

Διεθνή / Η ΕΕ καθησυχάζει για τα καύσιμα αεροσκαφών μετά τις ανησυχίες των τελευταίων ημερών

Οι τιμές των καυσίμων αεροσκαφών στην Ευρώπη έχουν υπερδιπλασιαστεί από τα τέλη Φεβρουαρίου, όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ ξεκίνησαν στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του Ιράν
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΕΥΡΩΠΗ

Διεθνή / Reuters: Θα καθυστερήσουν οι αποστολές αμερικανικών όπλων στην Ευρώπη λόγω του πολέμου στο Ιράν

Αμερικανοί αξιωματούχοι αποδίδουν μέρος της πίεσης στα αποθέματα στο γεγονός ότι ευρωπαϊκές χώρες δεν συνέβαλαν στις προσπάθειες για τη διασφάλιση της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Η Ευρώπη επιταχύνει τα σχέδιά της για ασφαλή ναυσιπλοΐα στα Στενά του Ορμούζ - Όσα δήλωσαν οι ηγέτες των χωρών

Στη συνάντησή τους στο Παρίσι, οι Ευρωπαίοι ηγέτες δήλωσαν ότι ενδέχεται να εξακολουθεί να υπάρχει ανάγκη για μια αμυντική αποστολή, παρά το γεγονός ότι το Ιράν δήλωσε πως ανοίγει πλήρως τη θαλάσσια δίοδο
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ BREXIT ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Διεθνή / Brexit: Πάνω από τους μισούς Βρετανούς υποστηρίζουν την επανένταξη στην ΕΕ, δέκα χρόνια μετά το δημοψήφισμα

Η αυξανόμενη στήριξη των Βρετανών για επανένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, φέρνει το Εργατικό Κόμμα αντιμέτωπο με πολιτικά διλήμματα, καθώς η «προσεκτική στάση» του κινδυνεύει να του κοστίσει σε ψηφοφόρους
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΕΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΜΕΡΙΚΗ

Διεθνή / Η Ευρώπη «αποφασίζει» για τα Στενά του Ορμούζ χωρίς τους Αμερικανούς: Τι προτείνουν Μακρόν και Στάρμερ

Η ελευθερία της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ αποτελεί άμεση προτεραιότητα, κυρίως με δεδομένες τις παγκόσμιες οικονομικές επιπτώσεις που ο πόλεμος
THE LIFO TEAM