Τζος Καβάλο: Το Μουντιάλ δεν έπρεπε να γίνει στο Κατάρ όπου η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη

Τζος Καβάλο: Το Μουντιάλ δεν έπρεπε να γίνει στο Κατάρ όπου είναι παράνομη η ομοφυλοφιλία Facebook Twitter
Φωτ.: EPA.
0

Ο ομοφυλόφιλος Αυστραλός ποδοσφαιριστής Τζος Καβάλο δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε ότι το φετινό Μουντιάλ δε θα έπρεπε να διεξαχθεί στο Κατάρ, μια χώρα στην οποία το να είσαι γκέι είναι παράνομο.

Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από τότε που ο Καβάλο έκανε coming out ανακοινώνοντας δημόσια πως είναι ομοφυλόφιλος. Από τότε που πήρε αυτή την απόφαση που άλλαξε τη ζωή του, τον Οκτώβριο του 2021,έχει γίνει ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα ονόματα και πρόσωπα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

«Ήταν τεράστιο για μένα. Το να κάνω coming out, ήταν ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός [...] Δεν ήθελα να κρύβομαι άλλο και ήθελα να δείξω σε όλους ποιος είναι ο Τζος Καβάλο», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί με την ομοφυλοφιλία στο Κατάρ ο ίδιος δήλωσε: «Παίρνεις πολλά μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από ανθρώπους σε χώρες όπως το Κατάρ και λένε: "Τζος, σε παρακαλώ βοήθησέ με. Θέλω να εκδηλωθώ, θέλω να είμαι ο εαυτός μου, αλλά θα με ποινικοποιήσουν. Θα μου επιβληθεί η θανατική ποινή". Όταν ακούς τέτοια πράγματα, ραγίζει η καρδιά σου, γιατί τα περνούν καθημερινά οι άνθρωποι σε αυτές τις χώρες». 

«Υπάρχουν 69 χώρες στον κόσμο που εξακολουθούν να το ποινικοποιούν αυτό, οπότε είναι ένα τεράστιο, σημαντικό θέμα», πρόσθεσε. 

Αφού ανακοίνωσε τη σεξουαλικότητά του πέρυσι, ο Καβάλο δήλωσε ότι «φοβόταν» να παίξει στο Κατάρ, όπου η ομοφυλοφιλία απαγορεύεται δια νόμου. 

Σε απάντηση των φόβων του Καβάλο, ο Nasser Al Khater, ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής του τουρνουά, δήλωσε τότε στο CNN: «Αντιθέτως, τον καλωσορίζουμε εδώ στο κράτος του Κατάρ, τον καλωσορίζουμε να έρθει και να δει ακόμη και πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο [...] Κανείς δεν αισθάνεται απειλή εδώ, κανείς δεν αισθάνεται ανασφαλής».

«Ξέρω προσωπικά, ότι αν πάω εκεί, θα είμαι προστατευμένος επειδή είμαι στο επίκεντρο της δημοσιότητας. Αλλά δεν είμαι εγώ αυτός για τον οποίο ανησυχώ. Είναι αυτοί που μου στέλνουν μηνύματα. Είναι εκείνοι οι άνθρωποι που δεν είναι στο επίκεντρο της δημοσιότητας που φοβούνται ακόμη και να είναι ο εαυτός τους και να περπατήσουν στους δρόμους», είπε ο ποδοσφαιριστής μιλώντας στο CNN. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αποξένωση στην οικογένεια Μπέκαμ δεν είναι ούτε σπάνια ούτε μοναδική, εξηγούν ψυχαναλυτές

Διεθνή / Η αποξένωση στην οικογένεια Μπέκαμ δεν είναι ούτε σπάνια ούτε μοναδική, εξηγούν ψυχαναλυτές

Οι οικογενειακές ρήξεις είναι πιο συχνές απ’ όσο πιστεύουν οι άνθρωποι και συνήθως προκαλούνται από κακοποίηση, νέους συντρόφους και διαφορετικές πεποιθήσεις
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΗΠΑ ΕΕ ΔΑΝΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Έτοιμη να δράσει η ΕΕ εάν χρειαστεί»: Μήνυμα Φον ντερ Λάιεν για Γροιλανδία και δασμούς

«Ζητούμε από τους συμμάχους μας να κατανοήσουν ότι η Γροιλανδία πρέπει να γίνει μέρος των Ηνωμένων Πολιτειών» επέμεινε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Σκοτ Μπέσεντ
THE LIFO TEAM
ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΙΣΡΑΗΛ ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ

Διεθνή / Το Ισραήλ κατεδαφίζει εγκατάσταση υπηρεσίας του ΟΗΕ για Παλαιστίνιους πρόσφυγες στην Ιερουσαλήμ

Η κίνηση εντάσσεται στη συνεχιζόμενη σύγκρουση του Ισραήλ με την υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, την οποία η ισραηλινή κυβέρνηση κατηγορεί για διασυνδέσεις με τη Χαμάς.
THE LIFO TEAM