Τζόνσον: Η Βρετανία θα συνεργαστεί με τους Ταλιμπάν, αν χρειαστεί

Τζόνσον: Η Βρετανία θα συνεργαστεί με τους Ταλιμπάν, αν χρειαστεί Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Ο Μπόρις Τζονσον δήλωσε ότι η Βρετανία θα συνεργαστεί με τους Ταλιμπάν, αν χρειαστεί, ενώ υπερασπίστηκε τον υπουργό Εξωτερικών του, που δέχεται πυρά λόγω των χειρισμών του σχετικά με το Αφγανιστάν

«Θέλω να διαβεβαιώσω τον κόσμο ότι θα συνεχιστούν οι πολιτικές και διπλωματικές προσπάθειές μας για να βρεθεί μία λύση για το Αφγανιστάν, δουλεύοντας με τους Ταλιμπάν βεβαίως αν αυτό είναι απαραίτητο», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός. 

Η κατάσταση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, όπου χιλιάδες απελπισμένοι Αφγανοί συνωστίζονται προσπαθώντας να εγκαταλείψουν τη χώρα, έχει «βελτιωθεί ελαφρώς», δήλωσε χθες ο Τζόνσον. 

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι έχει εξασφαλίσει την απομάκρυνση 1.615 ανθρώπων την τελευταία εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένων 399 Βρετανών και των συγγενών τους, 320 εργαζομένους στην πρεσβεία και 402 Αφγανούς. 

Όταν ρωτήθηκε αν έχει ακόμη εμπιστοσύνη στον υπουργό Εξωτερικών του, Ντόμινικ Ράαμπ, την παραίτηση του οποίου ζητούν πολλοί στη Βρετανία, ο Τζόνσον απάντησε «Απολύτως». 

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ