Τζόνι Ντεπ-Άμπερ Χερντ: Αντίστροφη μέτρηση για το δικαστικό σίριαλ -Εν αναμονή της ετυμηγορίας

Ο Τζόνι Ντεπ στη δίκη Facebook Twitter
Φωτ: EPA/BRENDAN SMIALOWSKI
0

Μετά από έξι εβδομάδες, σε μια δίκη που τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας, η υπόθεση Τζόντι Ντεπ-Άμπερ Χερντ για συκοφαντική δυσφήμιση βρίσκεται στα χέρια των ενόρκων.

Επτά από τους 11 ένορκους που επιλέχθηκαν για τη δίκη, όταν ξεκίνησε τον Απρίλιο, αφιέρωσαν μερικές ώρες αρχίζοντας να συζητούν την ετυμηγορία μετά την ολοκλήρωση των τελικών επιχειρημάτων των δύο πλευρών. Η ετυμηγορία αναμένεται σε λίγες ημέρες, καθώς επιστρέφουν στις συζητήσεις την Τρίτη.

Η νομική ομάδα της Χερντ είπε στους ενόρκους «να σκεφτούν το μήνυμα που στέλνουν ο κύριος Ντεπ και οι δικηγόροι του στην Άμπερ και στα θύματα ενδοοικογενειακής κακοποίησης».

Ο Μπέντζαμιν Ρότενμπορν, δικηγόρος της Χερντ, υπενθύμισε στους ενόρκους μηνύματα μεταξύ του Ντεπ και των φίλων του, που έλεγαν ότι εκείνος ήθελε να την βλάψει.

«Αυτό είναι ένα παράθυρο στην καρδιά και το μυαλό του αγαπημένου πειρατή της Αμερικής», είπε ο Ρότενμπορντ «Αυτός είναι ο πραγματικός Τζόνι Ντεπ».

Αντίθετα, η δικηγόρος του Ντεπ, Καμίλ Βάσκεθ, χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς της Χερντ για κακοποίηση «άγριες, υπερβολικές και απίθανες».

«Υπάρχει ένας κακοποιός σε αυτή την αίθουσα του δικαστηρίου, αλλά δεν είναι ο κύριος Ντεπ», είπε η Βάσκεθ, υπενθυμίζοντας μία ηχογραφημένη συνομιλία, στην οποία η ηθοποιός παραδέχεται ότι χτύπησε τον τότε σύζυγό της.

«Ο κύριος Ντεπ βίωσε επίμονη λεκτική, σωματική και συναισθηματική κακοποίηση από την κυρία Χερντ», είπε.

Η δίκη ξεκίνησε στις 11 Απριλίου, καθώς ο Τζόνι Ντεπ μήνυσε την Άμπερ Χερντ για συκοφαντική δυσφήμιση, αφού έγραψε ένα άρθρο στην Washington Post το 2018 υποστηρίζοντας ότι έπεσε θύμα ενδοοικογενειακής βίας κατά τη διάρκεια της σχέσης της με τον ηθοποιό.

Αν και το όνομα του Ντεπ δεν εμφανίζεται πουθενά στο άρθρο, η νομική ομάδα του εκτιμά ότι υπήρχαν αρκετά στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι μιλούσε για αυτόν και έτσι αποφάσισαν να φέρουν την υπόθεση ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Έκτοτε, ξεκίνησε ένα δικαστικό σίριαλ, όπου και οι δύο πλευρές ισχυρίζονται ότι ήταν θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

Να σημειωθεί ότι η αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση είναι για 50 εκατομμύρια δολάρια. Δηλαδή, εάν ο Ντεπ κερδίσει τη δίκη, η Χερντ θα πρέπει να του καταβάλει αυτό το ποσό ή, σε αντίθετη περίπτωση, το ποσό που θα καθορίσει η Δικαιοσύνη.

Ωστόσο, αν ο Ντεπ χάσει, θα πρέπει να πληρώσει την αγωγή που κατέθεσε η πρώην σύντροφός του, η οποία ανέρχεται στα 100 εκατομμύρια δολάρια.

Πάντως, ο Τζόνι Ντεπ έχει κατακτήσει τις καρδιές του διαδικτυακού κόσμου. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο TikTok το #JusticeForJohnnyDepp βρίσκεται στην περιοχή των 15 δισ. θεάσεων, ενώ το #IStandWithAmberHeard μόλις στα 8 εκατ. 

Με πληροφορίες CNN & Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ