Τζέιμι Ντάιμον: Ο CEO της JP Morgan έλαβε αποζημίωση 39 εκατ. δολάρια για το 2024

Τζέιμι Ντάιμον: Ο CEO της JP Morgan έλαβε αποζημίωση 39 εκατ. δολάρια για το 2024 Facebook Twitter
Ο Τζέιμι Ντάιμον / Φωτ: EPA, αρχείου
0

Η JPMorgan Chase ανακοίνωσε την Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου, ότι αύξησε την αποζημίωση του διευθύνοντος συμβούλου της, Τζέιμι Ντάιμον, για το 2024, καθώς ο επενδυτικός κολοσσός σημείωσε ρεκόρ κερδοφορίας το προηγούμενο έτος.

Σε κανονιστική κατάθεση, η JP Morgan Chase δήλωσε ότι κατέβαλε στον επί 19 χρόνια διευθύνοντα σύμβουλό της αποζημίωση ύψους 39 εκατομμυρίων δολαρίων για το 2024. Πρόκειται για αύξηση 8,3% σε σύγκριση με τα 36 εκατ. δολάρια που έλαβε ο Ντάιμον το 2023.

Η τράπεζα του απένειμε βασικό μισθό 1,5 εκατ. δολάρια συν 37,5 εκατ. δολάρια σε «μεταβλητό εισόδημα βάσει επιδόσεων», δηλαδή σε μπόνους. Από το συνολικό ποσό, μόνο πέντε εκατομμύρια θα χορηγηθούν σε μετρητά, ενώ τα υπόλοιπα 32,5 εκατομμύρια δολάρια θα δοθούν σε μορφή μετοχών στην εταιρεία, γνωστές ως «PSUs»

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η τράπεζα ανακοίνωσε οικονομικά αποτελέσματα ρεκόρ για το 2024, με τα καθαρά κέρδη της να αυξάνονται στα 59 δισεκατομμύρια δολάρια, αύξηση 18% από τα σχεδόν 50 δισεκατομμύρια δολάρια που απέφερε το προηγούμενο έτος.

Τους τελευταίους 12 μήνες, από τα τέλη Ιανουαρίου 2024, η τιμή της μετοχής της εταιρείας έχει αυξηθεί κατά περίπου 57%, έχοντας πλέον ξεπεράσει τα 265 δολάρια ανά μετοχή.

Την περασμένη εβδομάδα, ο άλλος αμερικανικός επενδυτικός κολοσσός, η Goldman Sachs, ανακοίνωσε ότι απένειμε στον διευθύνοντα σύμβουλό της, Ντέιβιντ Σόλομον, 39 εκατομμύρια δολάρια για το 2024.

Τζέιμι Ντάιμον: Ο CEO της JP Morgan έλαβε αποζημίωση 39 εκατ. δολάρια για το 2024 Facebook Twitter
Ο Ντέιβιντ Σόλομον / Φωτ: EPA, αρχείου

Επιπλέον, η τράπεζα έδωσε στον Σόλομον και στον αναπληρωτή του, τον πρόεδρο της Goldman, Τζον Γουάλντρον, 80 εκατομμύρια δολάρια σε μετοχές που θα κατοχυρωθούν σε πέντε χρόνια.

Η αποκάλυψη της αμοιβής του Ντάιμον έρχεται εν μέσω ερωτημάτων σχετικά με τη θητεία του. Είναι ο μακροβιότερος διευθύνων σύμβουλος μεγάλης τράπεζας των ΗΠΑ, αφού ανέλαβε τον κορυφαίο ρόλο το 2006, αλλά απασχόλησε τα μέσα ενημέρωσης πέρυσι όταν δήλωσε ότι η θητεία του ως διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan ήταν κοντά στο τέλος της.

«Το χρονοδιάγραμμα δεν είναι πέντε χρόνια πια», είπε σε επενδυτές και αναλυτές, αναφερόμενος σε ένα ανέκδοτο σχετικά με το πόσο συχνά απαντούσε «πέντε χρόνια» όταν τον ρωτούσαν για πόσο καιρό ακόμη θα παρέμενε στο πόστο του.

Το 2021, το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας προσέφερε στον Ντάιμον ένα μπόνους άνω των 50 εκατομμυρίων δολαρίων για να παραμείνει στον ρόλο του διευθύνοντος συμβούλου τουλάχιστον μέχρι το 2026. Στην προγραμματισμένη κλήση της εταιρείας για τα κέρδη του Ιανουαρίου, ο Ντάιμον πρότεινε ότι έχει άλλα τέσσερα έως πέντε χρόνια ως CEO. Άφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραμείνει στην εκτελεστικός πρόεδρος.

«Τώρα μιλάμε για τέσσερα, πέντε ή περισσότερα χρόνια. Θα γίνω 69 ετών τον Μάρτιο. Νομίζω ότι είναι το πιο λογικό πράγμα που πρέπει να κάνω», δήλωσε.

Με πληροφορίες από Business Insider

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΙΑ ΣΚ - Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Διεθνή / Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Η ηγεσία της Ακτοφυλακής έχει δεσμευτεί ότι τα σύμβολα «παραμένουν αντίθετα με τις αξίες του σώματος», όμως το πώς θα εφαρμόζεται στην πράξη το νέο καθεστώς παραμένει ανοιχτό
LIFO NEWSROOM
G20 ΣΥΝΟΔΟΣ

Διεθνή / Χωρίς Τραμπ και Πούτιν η σύνοδος της G20: Έκκληση να τερματίσουν «τις συγκρούσεις που προκαλούν τόσο θάνατο»

Η κυβέρνηση Τραμπ μποϊκοτάρει τελείως τις συνομιλίες, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι καταπιέζει τους λευκούς γαιοκτήμονες
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM