JP Morgan - Το «επικίνδυνο» αστείο του CEO και η διπλή συγγνώμη του: «Απολογούμαι»

JP Morgan - Το «επικίνδυνο» αστείο του CEO και η διπλή συγγνώμη του: «Απολογούμαι» Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / ASSOCIATED PRESS
0

Αμηχανία έχει προκαλέσει η δήλωση του διευθύνοντα σύμβουλου της JPMorgan, Τζέιμι Ντάιμον, ο οποίος προκειμένου να αστειευτεί για την οικονομική πορείας της Κίνας, ανάφερε πως η τράπεζά του θα διαρκέσει περισσότερο από το Κομμουνιστικό Κόμμα της χώρας.

Η ατυχής δήλωση, για την οποία μάλιστα ζήτησε δύο φορές συγγνώμη, έγινε σε εκδήλωση στη Βοστώνη την Τρίτη.

«Το Κομμουνιστικό Κόμμα γιορτάζει τα 100 του χρόνια. Το ίδιο και η JPMorgan», είπε, αναφερόμενος στον πρόσφατο εορτασμό της τράπεζας ενός αιώνα λειτουργίας. «Και θα βάλω ένα στοίχημα ότι θα κρατήσουμε περισσότερο». Ωστόσο, στην προσπάθειά του διορθώσει τη δήλωσή του, είπε: «Δεν μπορώ να το πω αυτό στην Κίνα. Μάλλον ακούνε ούτως ή άλλως».

Μία ημέρα αργότερα, η τράπεζα επιχείρησε να μετριάσει κάθε «ρήγμα» στις σχέσεις τη με την Κίνα, με τον Τζέιμι Ντάιμον να ζητάει συγγνώμη, σημειώνοντας σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε: «Λυπάμαι και δεν έπρεπε να κάνω αυτό το σχόλιο. Προσπαθούσα να τονίσω τη δύναμη και τη μακροζωία της τράπεζας».

Μάλιστα, δεν πέρασαν λίγες ώρες που ζήτησε ξανά συγγνώμη: «Λυπάμαι για το πρόσφατο σχόλιό μου» ανέφερε, προσθέτοντας πως «δεν είναι σωστό να αστειεύεσαι ή να υποτιμάς οποιαδήποτε ομάδα ανθρώπων, είτε πρόκειται για μία χώρα, την ηγεσία της ή οποιοδήποτε μέρος μίας κοινωνίας και κουλτούρας». Όπως δήλωσε ο ίδιος η επικοινωνία με αυτό τον τρόπο μπορεί να απομακρύνει τον εποικοδομητικό και στοχαστικό διάλογο στην κοινωνία, ο οποίος χρειάζεται τώρα περισσότερο από ποτέ.

Η απάντηση της Κίνας

Εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε την Πέμπτη ότι «παρατήρησε ειλικρινή ενδοσκόπηση» από τον Τζέιμι Ντάιμον. «Πιστεύουμε ότι αυτή είναι η σωστή στάση», είπε.

Με πληροφορίες από Financial Times

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λουίτζι Μαντζιόνε: Η στιγμή που οι αστυνομικοί τον εντοπίζουν μετά τη δολοφονία του CEO της UnitedHealthcare

Διεθνή / Λουίτζι Μαντζιόνε: Η στιγμή που οι αστυνομικοί τον εντοπίζουν μετά τη δολοφονία του CEO της UnitedHealthcare

Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Μπράιαν Τόμσον, οι εισαγγελείς έδωσαν στη δημοσιότητα το βίντεο από τη στιγμή που η αστυνομία εντόπισε τον Λουίτζι Μαντζιόνε σε κατάστημα McDonald’s στην Πενσιλβάνια
LIFO NEWSROOM
Κορωνοϊός: Επιβεβαιώθηκε ότι η κυβέρνηση Τραμπ διερευνά πιθανή σύνδεση θανάτων με τα εμβόλια

Διεθνή / Κορωνοϊός: Επιβεβαιώθηκε ότι η κυβέρνηση Τραμπ διερευνά πιθανή σύνδεση θανάτων με τα εμβόλια

«Ο FDA διεξάγει έρευνα σε βάθος σε διάφορες ηλικιακές ομάδες όσον αφορά πιθανούς θανάτους οφειλόμενους στα εμβόλια κατά του κορωνοϊού», σύμφωνα με το υπ. Υγείας
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ δίνει προθεσμία λίγων ημερών στον Ζελένσκι για να απαντήσει στο ειρηνευτικό σχέδιο των ΗΠΑ

Διεθνή / Ο Τραμπ δίνει προθεσμία λίγων ημερών στον Ζελένσκι για να απαντήσει στο ειρηνευτικό σχέδιο των ΗΠΑ

Η Ουκρανία ανακοίνωσε πως θα παραχωρήσει στις ΗΠΑ ένα αναθεωρημένο ειρηνευτικό σχέδιο, καθώς ο Ζελένσκι απορρίπτει κατηγορηματικά τις πιέσεις να παραχωρηθούν εδάφη στη Ρωσία
LIFO NEWSROOM