Τζεφ Μπέζος: «Πράσινο φως» από την FAA για το ταξίδι του δισεκατομμυριούχου στο Διάστημα

Blue Origin: Πράσινο φως των αμερικανικών αρχών για την εκτόξευση του Τζεφ Μπέζος στο Διάστημα Facebook Twitter
0

Η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας (FAA) δήλωσε τη Δευτέρα ότι ενέκρινε άδεια στην εταιρεία του Τζεφ Μπέζος, Blue Origin, προκειμένου να προχωρήσει στην εκτόξευση του πυραύλου New Shepard που θα μεταφέρει στο Διάστημα το διάσημο δισεκατομμυριούχο και τρεις ακόμη επιβάτες.

Το «παρθενικό» ταξίδι του Τζεφ Μπέζος στο Διάστημα έχει προγραμματιστεί για την επόμενη Τρίτη, 20 Ιουλίου. Σε αυτό θα τον συνοδεύουν ο αδελφός του, μία 82χρονη πρωτοπόρος της αεροπλοΐας και ο νικητής μιας δημοπρασίας 28 εκατ. δολαρίων.

Πρώτη για την πρώτη εκτόξευση με επιβάτες για την Blue Origin, η οποία, όπως και η Virgin Galactic του Ρίτσαρντ Μπράνσον, σχεδιάζει να πραγματοποιεί πτήσεις με επιβάτες στο Διάστημα μέσα στους επόμενους μήνες. 

Μάλιστα, ο Τζεφ Μπέζος είχε προαναγγείλει πρώτος το ταξίδι του, ωστόσο ο Ρίτσαρντ Μπράνσον τον πρόλαβε, επισπεύδοντας την πτήση του που προγραμματιζόταν αρχικά για το φθινόπωρο.

Το New Shepard θα ξεπεράσει το επίσημο όριο του Διαστήματος σε ύψος 100 χιλιομέτρων και θα προσφέρει για λίγα λεπτά στους επιβάτες την εμπειρία της έλλειψης βαρύτητας.

Όπως αναφέρει το Reuters, η ασφάλεια των διαστημικών ταξιδιών είναι βασικός παράγοντας για τη δημιουργία αγοράς διαστημικού τουρισμού, η οποία σύμφωνα με την επενδυτική εταιρεία UBS μπορεί να φτάσει τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο σε μία δεκαετία.

Στη λεγόμενη «διαστημική κούρσα των δισεκατομμυρίων», συμμετέχει επίσης η SpaceX του Έλον Μασκ, η οποία θα εκτοξεύσει το φθινόπωρο μισθωμένη πτήση αναψυχής σε τροχιά γύρω από τη Γη.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ