LIVE - Πόλεμος στη Μέση Ανατολή

Τζανάκης: Πότε πρέπει να εμβολιαστούν όσοι νόσησαν - Ανοσία 50% στα μέσα Ιουνίου

Τζανάκης: Ανοσία 50% στα μέσα Ιουνίου – Τι είπε για το τεστ αντισωμάτων μετά το εμβόλιο Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ανοσία της τάξης του 50% θα αποκτήσει ο πληθυσμός της Ελλάδας σύμφωνα με τον καθηγητή Νίκο Τζανάκη

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης μιλώντας στον ΣΚΑΪ υποστήριξε ότι «αν έχει εμβολιαστεί το 40% του πληθυσμού κι ένα 10% έχει αποκτήσει και φυσική ανοσία, διότι μολύνθηκε κάποια στιγμή, τότε μιλάμε για ανοσία της τάξεως του 50% τον Ιούνιο, που είναι ένα πολύ καλό ανάχωμα ώστε να έχουμε ένα καλό καλοκαίρι». 

«Αν πάμε βέβαια στο 60%-70% δε θα έχουμε και κανένα πρόβλημα το φθινόπωρο και πρέπει να το προσπαθήσουμε αυτό πείθοντας τους δύσπιστους να εμβολιαστούν αφότου βέβαια δουν ότι αυτοί που εμβολιάστηκαν δεν έχουν κανένα πρόβλημα», συμπλήρωσε. 

Ιδιαίτερα αναφορά έκανε στη μαζική συμμετοχή των νέων σημειώνοντας ότι «η νεολαία δείχνει τον δρόμο και το φρέσκο μυαλό επεξεργάζεται καλύτερα τον κυκεώνα πληροφοριών, έχει την αισιοδοξία μέσα της και με κίνητρο ότι θα πρέπει να ξαναπάρει τη ζωή της πίσω, προχωρούν στον εμβολιασμό. Ενδεχομένως, οι νέοι να έβαλαν τα γυαλιά και σε ανθρώπους άνω των 70 ετών που προτιμούν να κινδυνέψουν τη ζωή τους σχεδόν βέβαια παρά να κάνουν ένα αθώο εμβόλιο». 

Ο ίδιος εξήγησε ότι μετά τη χορήγηση του εμβολίου, οι πολίτες δε χρειάζεται να μετρήσουν τα αντισώματα τους, καθώς, ο οργανισμός μας δεν αμύνεται μόνο μέσω των αντισωμάτων, αλλά με πολύ συγκεκριμένους και πολύπλοκους ανοσολογικούς μηχανισμούς που δεν μετρώνται με τον τίτλο των αντισωμάτων. «Τουλάχιστον για 9 μήνες, ίσως και παραπάνω, ο εμβολιασμένος είναι προστατευμένος», υπογράμμισε. 

Ερωτηθείς για το πότε πρέπει να εμβολιαστούν όσοι έχουν νοσήσει, ο κ. Τζανάκης τόνισε ότι για διάστημα έως και τρεις μήνες φαίνεται να προστατεύονται από τη φυσική ανοσία.

Σε ό,τι αφορά στους ασθενείς με χρόνια νοσήματα που λαμβάνουν θεραπείες με ανοσοκαταστολή, δήλωσε ότι πρέπει να συζητήσουν με το γιατρό τους για να βρεθεί το κατάλληλο χρονικό παράθυρο ώστε η ανοσιακή απάντηση του οργανισμού τους να είναι η βέλτιστη. 

Τέλος, σχετικά με τις μάσκες, ο καθηγητής Πνευμονολογίας δήλωσε ότι αν εμβολιαστούμε σε ένα ποσοστό 60%-70%, ο ιός θα υποχωρήσει σημαντικά κι ενδεχομένως εκτός ίσως από τα ΜΜΜ και πολυσύχναστους χώρους, από το φθινόπωρο θα πετάξουμε τις μάσκες και θα ζούμε όπως πριν, ενώ υπογράμμισε ότι σύντομα θα είναι διαθέσιμα φάρμακα, πολύ αποτελεσματικά στην καταπολέμηση του ιού. 

Διεθνή
0

LIVE - Πόλεμος στη Μέση Ανατολή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΟΡΜΠΑΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΒΕΤΟ ΔΑΝΕΙΟ

Διεθνή / ΕΕ: Καταδικάζει τα σχόλια Ζελένσκι σχετικά με το βέτο της Ουγγαρίας για δάνειο προς την Ουκρανία

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Όλοφ Τζιλ, η «εμπρηστική» ρητορική «δεν είναι ούτε χρήσιμη ούτε ευνοεί την επίτευξη των κοινών μας στόχων»
THE LIFO TEAM
BRITNEY SPEARS ΣΥΛΛΗΨΗ

Διεθνή / Ελεύθερη η Britney Spears: Η κίνηση μετά τη σύλληψή της - «Χρειάζεται βοήθεια» λέει εκπρόσωπός της

Νέες πληροφορίες από την αστυνομία της Καλιφόρνια που τη συνέλαβε - «Ελπίζω ότι αυτό θα είναι το πρώτο βήμα για μια αλλαγή που πρέπει να συμβεί στη ζωή της», είπε εκπρόσωπός της
THE LIFO TEAM