Τζανάκης: Πότε πρέπει να εμβολιαστούν όσοι νόσησαν - Ανοσία 50% στα μέσα Ιουνίου

Τζανάκης: Ανοσία 50% στα μέσα Ιουνίου – Τι είπε για το τεστ αντισωμάτων μετά το εμβόλιο Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ανοσία της τάξης του 50% θα αποκτήσει ο πληθυσμός της Ελλάδας σύμφωνα με τον καθηγητή Νίκο Τζανάκη

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης μιλώντας στον ΣΚΑΪ υποστήριξε ότι «αν έχει εμβολιαστεί το 40% του πληθυσμού κι ένα 10% έχει αποκτήσει και φυσική ανοσία, διότι μολύνθηκε κάποια στιγμή, τότε μιλάμε για ανοσία της τάξεως του 50% τον Ιούνιο, που είναι ένα πολύ καλό ανάχωμα ώστε να έχουμε ένα καλό καλοκαίρι». 

«Αν πάμε βέβαια στο 60%-70% δε θα έχουμε και κανένα πρόβλημα το φθινόπωρο και πρέπει να το προσπαθήσουμε αυτό πείθοντας τους δύσπιστους να εμβολιαστούν αφότου βέβαια δουν ότι αυτοί που εμβολιάστηκαν δεν έχουν κανένα πρόβλημα», συμπλήρωσε. 

Ιδιαίτερα αναφορά έκανε στη μαζική συμμετοχή των νέων σημειώνοντας ότι «η νεολαία δείχνει τον δρόμο και το φρέσκο μυαλό επεξεργάζεται καλύτερα τον κυκεώνα πληροφοριών, έχει την αισιοδοξία μέσα της και με κίνητρο ότι θα πρέπει να ξαναπάρει τη ζωή της πίσω, προχωρούν στον εμβολιασμό. Ενδεχομένως, οι νέοι να έβαλαν τα γυαλιά και σε ανθρώπους άνω των 70 ετών που προτιμούν να κινδυνέψουν τη ζωή τους σχεδόν βέβαια παρά να κάνουν ένα αθώο εμβόλιο». 

Ο ίδιος εξήγησε ότι μετά τη χορήγηση του εμβολίου, οι πολίτες δε χρειάζεται να μετρήσουν τα αντισώματα τους, καθώς, ο οργανισμός μας δεν αμύνεται μόνο μέσω των αντισωμάτων, αλλά με πολύ συγκεκριμένους και πολύπλοκους ανοσολογικούς μηχανισμούς που δεν μετρώνται με τον τίτλο των αντισωμάτων. «Τουλάχιστον για 9 μήνες, ίσως και παραπάνω, ο εμβολιασμένος είναι προστατευμένος», υπογράμμισε. 

Ερωτηθείς για το πότε πρέπει να εμβολιαστούν όσοι έχουν νοσήσει, ο κ. Τζανάκης τόνισε ότι για διάστημα έως και τρεις μήνες φαίνεται να προστατεύονται από τη φυσική ανοσία.

Σε ό,τι αφορά στους ασθενείς με χρόνια νοσήματα που λαμβάνουν θεραπείες με ανοσοκαταστολή, δήλωσε ότι πρέπει να συζητήσουν με το γιατρό τους για να βρεθεί το κατάλληλο χρονικό παράθυρο ώστε η ανοσιακή απάντηση του οργανισμού τους να είναι η βέλτιστη. 

Τέλος, σχετικά με τις μάσκες, ο καθηγητής Πνευμονολογίας δήλωσε ότι αν εμβολιαστούμε σε ένα ποσοστό 60%-70%, ο ιός θα υποχωρήσει σημαντικά κι ενδεχομένως εκτός ίσως από τα ΜΜΜ και πολυσύχναστους χώρους, από το φθινόπωρο θα πετάξουμε τις μάσκες και θα ζούμε όπως πριν, ενώ υπογράμμισε ότι σύντομα θα είναι διαθέσιμα φάρμακα, πολύ αποτελεσματικά στην καταπολέμηση του ιού. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΦΩΤΙΑ ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ

Διεθνή / Χονγκ Κονγκ: Βίντεο δείχνει τη φωτιά να εξαπλώνεται σε δευτερόλεπτα στους ουρανοξύστες - Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών

Συνελήφθησαν κορυφαία στελέχη κατασκευαστικής εταιρείας με την υποψία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας για τη χειρότερη πυρκαγιά εδώ και σχεδόν 80 χρόνια στην πόλη
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Μπορεί ο βασιλιάς Κάρολος να αφαίρεσε από τον μικρότερο αδελφό του όλους τους βασιλικούς τίτλους και τις διακρίσεις, αλλά παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον βρετανικό θρόνο
LIFO NEWSROOM