Τζακ ο Αντεροβγάλτης: Απόγονος θύματος ζητά νέα έρευνα για τον διαβόητο serial killer

Τζακ ο Αντεροβγάλτης: Απόγονος θύματος ζητά νέα έρευνα για τον θρυλικό μακελάρη Facebook Twitter
«The 10th Whitechapel Crime» - Η γκραβούρα του Fortuné Méaulle από σχέδιο του Henri Meyer στο Le Journal Illustré, αναφορικά με το δέκατο έγκλημα του Τζακ του Αντεροβγάλτη / φωτ.: Wikimedia Commons
0

Η απόγονος ενός από τα θύματα του Τζακ του Αντεροβγάλτη ζήτησε να διεξαχθεί μια νέα έρευνα για τα εγκλήματα που συγκλόνισαν το Λονδίνο στα τέλη του 19ου αιώνα, καθώς αναλύσεις γενετικού υλικού οδηγούν σε νέες εικασίες για τον διασημότερο κατά συρροή δολοφόνο στην ιστορία.

Τα φρικτά εγκλήματα του Τζακ του Αντεροβγάλτη τρομοκράτησαν το 1888 τους κατοίκους της φτωχικής συνοικίας Γουαϊτσάπελ, στο ανατολικό Λονδίνο. Η ταυτότητά του παραμένει μέχρι και σήμερα άγνωστη: έχουν διατυπωθεί, χωρίς απτές αποδείξεις, διάφορες θεωρίες και αναφέρθηκαν τα ονόματα δεκάδων υπόπτων, ακόμη και μελών της βασιλικής οικογένειας και πρωθυπουργών.

Το 2014 ωστόσο, ο Βρετανός συγγραφέας Ράσελ Έντουαρντς δήλωσε ότι έλυσε το μυστήριο, χάρη στο DNA που βρέθηκε σε ένα σάλι, στο σημείο όπου σκοτώθηκε το τέταρτο θύμα, η Κάθριν Έντοους, στις 30 Σεπτεμβρίου 1888. Σύμφωνα με τον συγγραφέα, ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης ονομαζόταν Άαρον Κοσμίνσκι και ήταν ένας Εβραίος μετανάστης από την Πολωνία που εργαζόταν ως κουρέας. Ο Κοσμίνσκι ήταν ένας από τους βασικούς υπόπτους και σε προηγούμενες έρευνες.

Ένας αστυνομικός είχε μαζέψει το σάλι και το έδωσε στη γυναίκα του. Εκείνη όμως αρνήθηκε να το φέρει και το άφησε έτσι όπως ήταν, μέσα σε ένα κουτί. Αργότερα, το σάλι κατέληξε στο Μουσείο Εγκληματολογίας της Σκότλαντ Γιαρντ.

Η Κάθριν Έντοους ήταν μια γυναίκα 46 ετών που εκδιδόταν περιστασιακά. Ο δολοφόνος της έκοψε το λαιμό και της χάραξε το πρόσωπο.

Ο Ράσελ Έντουαρντς, με τη στήριξη της Κάρεν Μίλερ, απογόνου της Κάθριν Έντοους, ζήτησε να ανοίξει και πάλι ο φάκελος για τη δολοφονία.

Ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης «γράφτηκε στην Ιστορία ως διάσημο πρόσωπο» υπογράμμισε η Μίλερ σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στην Daily Mail. «Ο κόσμος ξεχνά ότι τα θύματα δεν δικαιώθηκαν. Τώρα, έχουμε ανάγκη αυτήν την έρευνα για να κατονομάσουμε και νομικά τον δράστη», πρόσθεσε.

Ο Κοσμίνσκι γεννήθηκε στην Κλοντάβα της κεντρικής Πολωνίας το 1865. Η οικογένειά του εγκαταστάθηκε στο ανατολικό Λονδίνο τη δεκαετία του 1880 και ζούσε κοντά στην περιοχή όπου διαπράχθηκαν τα εγκλήματα, κοντά στις αποβάθρες του λιμανιού.

Η εικασία του Έντουαρντς είχε επικριθεί αμέσως μόλις διατυπώθηκε. Εξάλλου, το 2023, η τρισεγγονή ενός αστυνομικού που είχε ερευνήσει τον Τζακ τον Αντεροβγάλτη διαβεβαίωσε ότι ανακάλυψε την ταυτότητά του. Υποστήριξε ότι ο κατά συρροή δολοφόνος ήταν ο Χάιαμ Χάιαμς, ένας κατασκευαστής πούρων, επιληπτικός και αλκοολικός, που μπαινόβγαινε σε ψυχιατρικές κλινικές.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM
Σεισμός στο Μπανγκλαντές: Πέντε νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες

Διεθνή / Σεισμός στο Μπανγκλαντές: Πέντε νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες

«Δεν έχω νιώσει ποτέ τέτοιο σεισμό στη ζωή μου. Ήμασταν στο γραφείο όταν άρχισαν να κουνιούνται τα έπιπλα. Τρέξαμε από τις σκάλες και είδαμε κι άλλους ανθρώπους να έχουν ήδη βγει έξω», είπε ένας εργαζόμενος στην Ντάκα
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Δραματική μείωση δωρεών μετά την εκεχειρία - Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις προειδοποιούν

Διεθνή / Γάζα: Δραματική μείωση δωρεών μετά την εκεχειρία - Ανθρωπιστικές οργανώσεις κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου

«Ο κόσμος νομίζει ότι οι Παλαιστίνιοι δεν χρειάζονται πλέον βοήθεια» - Απελπιστική ανάγκη για βοήθεια καθώς πλησιάζει ο χειμώνας στον παλαιστινιακό θύλακα
LIFO NEWSROOM
Η ακτοφυλακή των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως δεν θα θεωρεί πλέον τη σβάστικα «σύμβολο μίσους», αλλά λίγο μετά άλλαξε γνώμη

Διεθνή / Η ακτοφυλακή των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως δεν θα θεωρεί πλέον τη σβάστικα «σύμβολο μίσους», αλλά λίγο μετά άλλαξε γνώμη

«Αυτή δεν είναι μια ενημερωμένη πολιτική αλλά μια νέα πολιτική για την αντιμετώπιση τυχόν παραπληροφόρησης και για να επιβεβαιώσουμε εκ νέου ότι απαγορεύουμε αυτά τα σύμβολα», τονίζει σε δελτίο Τύπου η Ακτοφυλακή των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΤΡΑΜΠ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Σήμερα η συνάντηση με Τραμπ - «Έτοιμος, ό,τι κι αν συμβεί» ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης

Ο Ζοχράν Μαμντάνι είναι ένας «αποφασισμένος αντίπαλος» του Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο κατηγορεί μεταξύ άλλων ότι υπερασπίζεται κατά προτεραιότητα τους πλέον εύπορους Αμερικανούς
LIFO NEWSROOM
BBC ΝΤΑΙΑΝΑ ΒΙΒΛΙΟ

Διεθνή / Νέο βιβλίο κατηγορεί το BBC για συγκάλυψη μετά τη συνέντευξη της πριγκίπισσας Νταϊάνα το 1995

Μια ανεξάρτητη έρευνα που ζήτησε το BBC επιβεβαίωσε το 2021 πως πλαστά έγγραφα είχαν παρουσιαστεί στον αδελφό της πριγκίπισσας, Τσαρλς Σπένσερ, προκειμένου να την πείσει να παραχωρήσει αυτήν τη συνέντευξη
LIFO NEWSROOM