Twitter: Ζημιές και «μποξ» για τα fake προφίλ με τον μετανιωμένο Μασκ

Twitter Reports Surprising Drop in Revenue Amid Elon Musk Fight Facebook Twitter
0

Στη δίνη των «παγωμένων» σχέδιων εξαγοράς του είναι μπλεγμένο το Twitter, που κατέγραψε ζημιές το δεύτερο τρίμηνο παρά τα υψηλότερα έσοδα.

Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης θέλει να οδηγήσει τον Έλον Μασκ στα δικαστήρια, μέσα στο φθινόπωρο, αφού ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη προτίθεται, όπως όλα δείχνουν, να διαλύσει τη αρχική συμφωνία εξαγοράς του Twitter, ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τα έσοδα της Twitter αναμένεται να αυξηθούν στα 1,32 δισ. δολάρια το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με την FactSet, από 1,19 δισ. δολάρια την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Ωστόσο άλλο έσοδα, κι άλλο κέρδη: η εταιρεία αναμένεται να καταγράψει ζημία 7 σεντς ανά μετοχή. Πέρυσι, με τα λιγότερα έσοδα, είχε κέρδη 8 σεντς ανά μετοχή.

Η οικονομική ζημιά έρχεται παρά τον αυξημένο αριθμό των καθημερινά ενεργών χρηστών που αναμένεται να εκτιναχθεί στα 238 εκατομμύρια φέτος, από 206 εκατομμύρια πέρυσι. 

Κατά την ανακοίνωση των προηγούμενων οικονομικών αποτελεσμάτων του τον Απρίλιο, το Twitter είχε ανακοινώσει ότι αποσύρει στόχους και προοπτικές. Πριν από το επιχειρηματικό «φλερτ» του Μασκ με το Twitter, η πλατφόρμα είχε θέσει τρεις στόχους μέχρι το 2023: να ξεπεράσει τα 7,5 δισ. δολάρια σε ετήσια έσοδα, να αγγίξει τα 315 εκατομμύρια καθημερινούς χρήστες και να διπλασιάσει τον ρυθμό με τον οποίο παράγει νέα τεχνολογία.

Μέσα στην εβδομάδα, δικαστήριο του Ντέλαγουερ έκανε δεκτό το αίτημα του Twitter να επισπεύσει την αγωγή του εναντίον του Μασκ. Η πενθήμερη δίκη έχει προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο, παρά τις αντιδράσεις των δικηγόρων του δισεκατομμυριούχου, οι οποίοι υποστήριξαν ότι η δίκη θα πρέπει να διεξαχθεί στις 13 Φεβρουαρίου του επόμενου έτους ή και αργότερα.

Ο Μασκ υποστήριξε ότι ο κύριος λόγος για τον οποίο υπαναχώρησε από τη συμφωνία είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης στις εκτιμήσεις του Twitter ότι λιγότερο από το 5% των καθημερινών ενεργών χρηστών του που μπορούν να αξιοποιηθούν οικονομικά είναι spam ή ψεύτικοι λογαριασμοί. 

Ο Μασκ θεωρεί πως το πραγματικό ποσοστό είναι πολύ υψηλότερο. Πριν από χρόνια, το Twitter έχει παραδεχτεί ότι ο αριθμός των ψεύτικων και ανεπιθύμητων λογαριασμών στην πλατφόρμα του θα μπορούσε να είναι υψηλότερος από τις εκτιμήσεις που έκανε εκείνη την περίοδο.

Το Twitter αναφέρει στη μήνυσή του κατά του Μασκ ότι ο μεγιστάνας μετάνιωσε την εξαγορά, εξαιτίας της πτώσης των τιμών των μετοχών, αφότου έκλεισε η συμφωνία τους τον Απρίλιο. 

Σε μια πρόσφατη δικαστική κατάθεση, η ομάδα του Μασκ υποστήριξε ότι άρχισε να ανησυχεί για τους αριθμούς χρηστών του Twitter, αφού η εταιρεία αποκάλυψε στην έκθεση κερδών του Απριλίου ότι είχε υπερεκτιμήσει τη βάση των χρηστών της για σχεδόν τρία χρόνια μέχρι το τέλος του 2021, εξαιτίας ενός λάθους στον τρόπο με τον οποίο υπολογίζει τα άτομα που συνδέονται από πολλαπλούς λογαριασμούς. Η αναθεώρηση μείωσε τον αριθμό των καθημερινών ενεργών χρηστών που μπορούν να αξιοποιηθούν οικονομικά  κατά 0,9% για το τέταρτο τρίμηνο του περασμένου έτους.

Η κατάθεση αναφέρει επίσης ότι ο Μασκ συναντήθηκε με στελέχη του Twitter τον Μάιο για να συζητήσει τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία εκτιμά τα ανεπιθύμητα μηνύματα και ότι «έμεινε άναυδος όταν έμαθε πόσο ελλειπής» ήταν η διαδικασία, επισημαίνοντας την απουσία αυτοματοποιημένων εργαλείων που θα βοηθούσαν στον υπολογισμό.

Η προσφορά του Μασκ για το Twitter βοήθησε στη διατήρηση της τιμής της μετοχής της εταιρείας εν μέσω μιας απότομης πτώσης των μετοχών των εταιρειών τεχνολογίας. Η τιμή της μετοχής του Twitter έχει υποχωρήσει λιγότερο από 10% μέχρι στιγμής φέτος, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq Composite Index έχει χάσει πάνω από 20%.

Η συμφωνία για το Twitter αποτιμούσε την εταιρεία στα 54,20 δολάρια ανά μετοχή. Οι μετοχές του Twitter έκλεισαν στα 39,52 δολάρια την Πέμπτη.

Εν τω μεταξύ, το ανταγωνιστικό Snapchat ανακοίνωσε την πιο μικρή, τριμηνιαία αύξηση πωλήσεων στην ιστορία του, γεγονός που οδήγησε τις μετοχές της μητρικής εταιρεία σε πτώση 25%. Η εταιρεία επικαλέστηκε τον εντεινόμενο ανταγωνισμό για τα διαφημιστικά κονδύλια που πλέον αυξάνονται πιο αργά.

Με πληροφορίες από Wall Street Journal

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πούτιν αντιμετωπίζει «πολύ σοβαρές συνέπειες» αν δεν υπάρξει εκεχειρία στην Ουκρανία, προειδοποιεί ο Τραμπ

Διεθνή / Ο Πούτιν αντιμετωπίζει «πολύ σοβαρές συνέπειες» αν δεν υπάρξει εκεχειρία στην Ουκρανία, προειδοποιεί ο Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι θα επιδιώξει τριμερή σύνοδο κορυφής με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εφόσον η συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στην Αλάσκα εξελιχθεί θετικά
LIFO NEWSROOM
Σχεδόν δύο χρόνια μετά την επίθεση της Χαμάς – Κανένας δεν έχει δικαστεί για τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου

Διεθνή / Σχεδόν δύο χρόνια μετά την επίθεση της Χαμάς – Κανένας δεν έχει δικαστεί για τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου

Δύο χρόνια μετά την αιματηρή επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, χιλιάδες Παλαιστίνιοι κρατούνται χωρίς δίκη, ενώ οι υποθέσεις παραμένουν σε μυστικότητα και οι πρώτες δίκες καθυστερούν
LIFO NEWSROOM
Η Ευρώπη προετοιμάζεται για πόλεμο καθώς τα εργοστάσια όπλων επεκτείνονται με τριπλάσια ταχύτητα

Διεθνή / Η Ευρώπη προετοιμάζεται για πόλεμο καθώς τα εργοστάσια όπλων επεκτείνονται με τριπλάσια ταχύτητα

Η αμυντική βιομηχανία της Ευρώπης επεκτείνεται με πρωτοφανείς ρυθμούς μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, με νέα εργοστάσια και αύξηση παραγωγής όπλων και πυρομαχικών σε ιστορική κλίμακα
LIFO NEWSROOM
Σκάνδαλο στο Ισραήλ: Υπουργοί ζητούν αποπομπή αρχηγού στρατού λόγω Γάζας

Διεθνή / Ισραήλ: Υπουργοί ζητούν αποπομπή του αρχηγού του στρατού λόγω Γάζας

Διαμάχη κυβέρνησης Νετανιάχου και στρατού κλιμακώνεται: Υπουργοί ζητούν την αποπομπή του αρχηγού στρατού Εγιάλ Ζαμίρ εν μέσω σχεδίων για κατάληψη της Γάζας και αντιδράσεων για τους ομήρους
LIFO NEWSROOM
Η «κρυπτο-αυτοκρατορία» της οικογένειας Τραμπ: 4,5 δισ. δολάρια κέρδη μετά τις εκλογές και δεσμοί με Binance

Διεθνή / Η «κρυπτο-αυτοκρατορία» της οικογένειας Τραμπ: 4,5 δισ. δολάρια κέρδη μετά τις εκλογές και δεσμοί με Binance

Η οικογένεια Τραμπ κερδίζει δισεκατομμύρια από το κρυπτονόμισμα USD1 της World Liberty, με συνεργασίες που συνδέονται με την Binance και επενδυτές από Κίνα και Χονγκ Κονγκ
LIFO NEWSROOM
Ιμάμογλου: «Αν αποκλειστώ, η αντιπολίτευση πρέπει να ενωθεί για νέο υποψήφιο» – Η μάχη απέναντι στον Ερντογάν

Διεθνή / Ιμάμογλου: «Αν αποκλειστώ, η αντιπολίτευση πρέπει να ενωθεί για νέο υποψήφιο» – Η μάχη απέναντι στον Ερντογάν

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου, έγκλειστος εδώ και πέντε μήνες, δηλώνει έτοιμος να στηρίξει άλλον υποψήφιο αν του απαγορευτεί η κάθοδος στις εκλογές - Οι δηλώσεις του, η κλιμάκωση των διώξεων και οι πολιτικές προεκτάσεις στην Τουρκία.
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ