Το Twitter έκλεισε λογαριασμό Ινδής ηθοποιού- Για αναρτήσεις μίσους

Το Twitter έκλεισε λογαριασμό Ινδής ηθοποιού- Για αναρτήσεις μίσους Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Το Twitter έκλεισε τον λογαριασμό Ινδής ηθοποιού, που θεωρείται ένθερμη υποστηρίκτρια του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι, λόγω αναρτήσεων μίσους.

 

Η Κανγκάνα Ραναούτ σε ανάρτησή της κάλεσε τον Μόντι να «τιθασεύσει» την Μαμάτα Μπάνερτζι, η οποία υποχρέωσε σε ήττα το κόμμα του πρωθυπουργού στις τοπικές εκλογές στη Δυτική Βεγγάλη.Μετά τις εκλογές το κόμμα της Μπάνερτζι κατηγορήθηκε για βίαιες επιθέσεις στους αντιπάλους, κάτι που αρνείται. Η Ραναούτ κάλεσε τον Μόντι να επιδείξει το ηγετικό στιλ του από τις αρχές του 2000. Μία προφανή αναφορά στις ταραχές στην Γκουτζαράτ, όταν ο Μόντι ήταν επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης, κατά τις οποίες έχασαν τη ζωή τους εκατοντάδες άνθρωποι.

 

Έπειτα από αυτή την ανάρτηση, το Twitter έκλεισε τον λογαριασμό της μόνιμα, κάνοντας λόγο για επανειλημμένες παραβιάσεις των κανονισμών του αναφορικά με την έκφραση μίσους και την υβριστική συμπεριφορά.

 

Η Κανγκάνα Ραναούτ, που έχει λάβει αρκετά ινδικά κινηματογραφικά βραβεία, κατηγόρησε το Twitter για ρατσισμό.

 

«Είναι Αμερικανοί και από τη γέννησή του ένας λευκός άνθρωπος νιώθει ότι έχει δικαίωμα να υποδουλώσει κάποιον μαύρο. Θέλουν να σου πουν τι να σκεφτείς, τι να πεις ή τι να κάνεις», δήλωσε η ηθοποιός.

 

«Ευτυχώς, έχω πολλές πλατφόρμες που μπορώ να χρησιμοποιήσω για να ακουστεί η φωνή μου, συμπεριλαμβανομένης της τέχνης μου στον κινηματογράφο, αλλά η καρδιά μου είναι με τους ανθρώπους αυτού του έθνους που έχουν βασανιστεί, υποδουλωθεί και λογοκριθεί για χιλιάδες χρόνια και ακόμη δεν υπάρχει τέλος στην οδύνη», συμπλήρωσε.Δεν είναι η πρώτη φορά που μια ανάρτησή της προκαλεί αντιδράσεις. Αρκετές φορές στο παρελθόν έχει επιτεθεί σε συναδέλφους της, αποκαλώντας για παράδειγμα την Σονάμ Καπούρ «χαζογκόμενα της μαφίας», την Ουρμίλα Ματοντκάρ «σταρ του σοφτ πορνό», ενώ χλεύασε την Ντεπίκα Παντουκόνε όταν εκείνη μίλησε για τη μάχη της με την κατάθλιψη.

 

Με πληροφορίες από Reuters, BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σιγή ιχθύος από το παλάτι για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον - Νέα σενάρια πως πάσχει από τη νόσο του Κρον

Διεθνή / Σιγή ιχθύος από το παλάτι για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον - Νέα σενάρια πως πάσχει από τη νόσο του Κρον

Η τελευταία ενημέρωση από το παλάτι για την υγεία της μέλλουσας βασίλισσας ήταν στις 29 Ιανουαρίου - «Η σιωπή βλάπτει την εικόνα της Κέιτ Μίντλετον», δηλώνει Γάλλος καθηγητής Επικοινωνίας
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ