Τσάντγουικ, Zoom και Φάουτσι: Μερικά από τα πιο δημοφιλή ονόματα κατοικίδιων φέτος

Τσάντγουικ, Zoom και Φάουτσι: Μερικά από τα πιο δημοφιλή ονόματα κατοικίδιων φέτος Facebook Twitter
0

Κάπου, σε κάποιο πάρκο για κατοικίδια, ίσως ο Covid, ο Φάουτσι, ο Τσάντγουικ, η Zoom και η Μπρίτνεϊ να κάνουν παρέα. Γιατί αυτά είναι μερικά από τα ονόματα που δόθηκαν φέτος σε σκύλους και γάτες. 

Το Rover.com, ιστοσελίδα και εφαρμογή που συνδέει τους χρήστες με υπηρεσίες φροντίδας κατοικίδιων, δημοσίευσε για ένατη χρονιά την ετήσια έκθεση για τα πιο δημοφιλή ονόματα για ζώα. Και όπως φαίνεται, ο κόσμος συνεχίζει να εμπνέεται από τον κορωνοϊό και φυσικά από διάσημους. 

Παρότι όλοι έχουν κουραστεί με την πανδημία, πολλοί είναι εκείνοι που άντλησαν από αυτή την έμπνευση επιλέγοντας όνομα για τον σκύλο τους. Έτσι, φέτος το όνομα Φάουτσι- από τον κορυφαίο Αμερικανό λοιμωξιολόγο δρ. Άντονι Φάουτσι- κατέγραψε αύξηση κατά 270%. 

Το Zoom δεν γνώρισε «άνθηση» μόνο στις επικοινωνίες, αλλά και ως όνομα σκύλων, καθώς η χρήση του αυξήθηκε κατά 443%, ενώ πολλοί εξακολουθούν να επιλέγουν το Covid για τον τετράποδο φίλο τους (αύξηση κατά 35%). 

Η τεχνολογία έδωσε και διαφορετικές εμπνεύσεις, καθώς η χρήση του ονόματος Siri για τα κατοικίδια αυξήθηκε κατά 131% και το Google κατά 63%. Η έκθεση βασίζεται στα ονόματα ζώων που δήλωσαν οι χρήστες όταν έκαναν εγγραφή στην ιστοσελίδα. 

Φάουτσι, Τσάντγουικ και Zoom: Μερικά από τα πιο δημοφιλή ονόματα κατοικίδιων φέτος Facebook Twitter

Μεγάλη πηγή έμπνευσης συνεχίζουν να αποτελούν και οι διάσημοι. Οι σκύλοι που ονομάζονται Boseman αυξήθηκαν κατά 1.063% και οι γάτες με όνομα Chadwick κατά 400%, στη μνήμη του ηθοποιού Τσάντγουικ Μπόουζμαν που έφυγε από τη ζωή. Αλλά και η μάχη για την κηδεμονία της Μπρίτνεϊ Σπίαρς, που ήταν στην επικαιρότητα, είχε ως αποτέλεσμα να δοθεί σε πολλούς σκύλους το όνομα της σταρ, ή της αδελφής της, Τζέιμι Λιν.

Αρκετοί επέλεξαν φαγητά από άλλες χώρες ως όνομα για το κατοικίδιό τους, ίσως γιατί τους έλειψαν τα ταξίδια. Για παράδειγμα, το όνομα Caviar αυξήθηκε κατά 800% και το Dijon κατά 700%, ενώ στις γάτες το Baguette κατέγραψε άνοδο 600%. 

Παρά τις εμπνεύσεις από την πανδημία ή την επικαιρότητα, τα «παραδοσιακά» ονόματα σκύλων παρέμειναν τα πιο δημοφιλή. Για τα θηλυκά αυτά ήταν τα Μπέλα, Λούνα και Λούσι και για τα αρσενικά τα Μαξ, Τσάρλι και Μάιλο. 

Φάουτσι, Τσάντγουικ και Zoom: Μερικά από τα πιο δημοφιλή ονόματα κατοικίδιων φέτος Facebook Twitter

Φάουτσι, Τσάντγουικ και Zoom: Μερικά από τα πιο δημοφιλή ονόματα κατοικίδιων φέτος Facebook Twitter

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τιμωρητικοί βιασμοί στο Ιράν: «Μας βιάζουν για να σταματήσουμε να φωνάζουμε για την ελευθερία»

Διεθνή / Τιμωρητικοί βιασμοί στο Ιράν: «Μας βιάζουν για να σταματήσουμε να φωνάζουμε για την ελευθερία»

Γυναίκες και άντρες που συνελήφθησαν, βιάστηκαν και βασανίστηκαν από την Αστυνομία Ηθών μιλούν για τις φρικτές εμπειρίες τους, τους συντρόφους τους που περιμένουν να εκτελεστούν και την απάθεια της Δύσης.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ