Τσαβούσογλου: Στέλνουμε και δεύτερο γεωτρύπανο στη Μεσόγειο - Μπλόφα τα διεθνή εντάλματα σύλληψης για τον Πορθητή

Τσαβούσογλου: Στέλνουμε και δεύτερο γεωτρύπανο στη Μεσόγειο - Μπλόφα τα διεθνή εντάλματα σύλληψης για τον Πορθητή Facebook Twitter
EPA
1

Ότι η Τουρκία στέλνει και δεύτερο γεωτρύπανο στην Ανατολική Μεσόγειο δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.


Ο τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, είπε, επίσης, ότι έχει τελειώσει η περίοδος των σεισμικών ερευνών και χαρακτήρισε «μπλόφα ή ρητορική» τα διεθνή εντάλματα σύλληψης του προσωπικού του Πορθητή, λέγοντας ότι δεν τα λαμβάνουν σοβαρά.

Ο κ.Τσαβούσογλου κληθείς σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Υπουργό Εξωτερικών του Κιργιστάν Τσινγκίζ Αϊνταρμέικοβ, να σχολιάσει τα διαβήματα της Κύπρου εναντίον της Τουρκίας για τις δραστηριότητες της στην Ανατολική Μεσόγειο είπε ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, έκανε λόγο για «διαμοιρασμό των αποθεμάτων της Κύπρου μεταξύ των δύο λαών».

Επίσης πρόσθεσε ότι «για την Τουρκία και τον τουρκοκυπριακό δεν έχει ισχύ η ΑΟΖ που κήρυξε η ελληνοκυπριακή διοίκηση νοτίου Κύπρου ή που υπέγραψε με άλλες χώρες».

Όπως είπε «Εμείς κινούμαστε σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και μέχρι σήμερα παρακαλέσαμε τα ίδια τα Ηνωμένα Έθνη και την ΕΕ να λύσουν αυτό το πρόβλημα. Επειδή παρόλο που η ελληνοκυπριακή πλευρά το αποδέχεται στα λόγια, δεν επέδειξε μια προσέγγιση η οποία θα θέσει υπό εγγύηση τα δικαιώματα του τουρκοκυπριακού λαού. Απέρριψε όλες τις προτάσεις».

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι «παρά τις εποικοδομητικές προσεγγίσεις η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν θέλει να μοιραστεί με τον τουρκοκυπριακό λαό τα αποθέματα φυσικού αερίου και πετρελαίου στην περιοχή». Δήλωσε, επίσης, ότι «καθήκον μας ως εγγυήτρια δύναμη Τουρκία είναι να προστατεύσουμε τα δικαιώματα της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου και του Τουρκοκυπρίου λαού.


Αυτή είναι η δική μας υποχρέωση και χωρίς κανένα δισταγμό θα συνεχίσουμε να κάνουμε κάθε βήμα σε αυτό το θέμα. Και όπου θέλουμε εντός της υφαλοκρηπίδας μας εμείς και σεισμικές έρευνες θα κάνουμε, και εργασίες γεώτρησης θα κάνουμε. Επομένως και σε αυτό το θέμα με τον ίδιο τρόπο θα είμαστε αποφασιστικοί. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε τα απαραίτητα βήματα το επόμενο διάστημα».

Όσον αφορά στα διεθνή εντάλματα σύλληψης του προσωπικού του Πορθητή, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι «εμείς αυτού τους είδους τις απειλές δεν τις λαμβάνουμε σοβαρά. Ας κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους. Εμείς ποτέ δεν αποδώσαμε αξία σε τέτοιου είδους μπλόφες ή και ρητορικές. Εμείς κάνουμε αυτό που πρέπει. Το επόμενο διάστημα θα στείλουμε και το άλλο μας γεωτρύπανο στην περιοχή και θα ξεκινήσουμε γεωτρήσεις. Πλέον η περίοδος των σεισμικών ερευνών τελείωσε. Στέλνουμε και το δεύτερο μας γεωτρύπανο στην περιοχή», κατέληξε.

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΑΝ ΜΑΚΚΕΛΕΝ ΛΟΑΤΚΙ ΚΟΙΝΟΠΟΛΙΤΕΙΑ

Διεθνή / Ο Ίαν ΜακΚέλεν σε πορεία διαμαρτυρίας κατά της ποινικοποίησης των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων

Ο ηθοποιός ένωσε τις δυνάμεις του με τους διαδηλωτές στο κέντρο του Λονδίνου, ενάντια στους νόμους που ισχύουν σε 29 χώρες της Κοινοπολιτείας, όπου οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις παραμένουν παράνομες
THE LIFO TEAM
ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΑΜΠ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΤΙΦΛΙΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑ

Διεθνή / Γιατί η κατασκευή ενός Πύργου Τραμπ στην Τιφλίδα εγείρει ανησυχίες;

Το project φέρνει στο προσκήνιο νέα ερωτήματα για πιθανή σύγκρουση συμφερόντων, καθώς συνδέεται με γη που ανήκει εν μέρει στην οικογένεια του φιλορώσου δισεκατομμυριούχου και de facto ηγέτη της Γεωργίας, Bidzina Ivanishvili, ο οποίος βρίσκεται υπό αμερικανικές κυρώσεις από το 2024
THE LIFO TEAM
ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Διεθνή / Η άφιξη των Βρετανών ταξιδιωτών στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια πρέπει να είναι τρεις ώρες πριν την αναχώρησή τους

Το νέο σύστημα εισόδου-εξόδου που αντικαθιστά τις σφραγίδες στα διαβατήρια με ψηφιακή καταγραφή προκαλεί μεγάλες καθυστερήσεις στους συνοριακούς ελέγχους
THE LIFO TEAM
Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας δηλώνει πως οι ΗΠΑ είναι «απολύτως ικανές να ξαναρχίσουν τις επιθέσεις στο Ιράν»

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο υπουργός Άμυνας δηλώνει πως είμαστε «απολύτως ικανοί να ξαναρχίσουμε τις επιθέσεις στο Ιράν»

Ο Πιτ Χέγκσεθ τόνισε ακόμη ότι ο Ντόναλντ Τραμπ παραμένει «υπομονετικός» και επιδιώκει μια «μεγάλη συμφωνία» που θα εγγυάται ότι το Ιράν δεν θα αποκτήσει πυρηνικό όπλο
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια