Τσαβούσογλου: Παρουσίασε χάρτη με την ΑΟΖ της Τουρκίας να φτάνει μέχρι το Καστελορίζο και τη Ρόδο

Τσαβούσογλου: Παρουσίασε χάρτη με την ΑΟΖ της Τουρκίας να φτάνει μέχρι το Καστελορίζο και τη Ρόδο Facebook Twitter
1

Χάρτη στον οποίο η υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας εκτείνεται σε όλη την περιοχή νότια του Καστελόριζου και της Ρόδου, παρουσίασε κατά τη διάρκεια ομιλίας του «στο συνέδριο των πρεσβευτών» ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Στην υφαλοκρηπίδα μας μετά το γεωτρύπανο μας το Fatih, ξεκίνησε τις εργασίες του και το Yavuz. Δεν θα επιτρέψουμε καμία δραστηριότητα που δεν περιλαμβάνει συμφέροντα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων. Επιθυμία μας είναι το δίκαιο μοίρασμα του πλούτου. Η ΕΕ η οποία είναι μια πολιτική ένωση και δεν μπορεί να συμπεριφέρεται σαν δικαστήριο. Η Κύπρος είναι εθνικό μας ζήτημα. Δεν αποκλείουμε κανένα μοντέλο επίλυσης του Κυπριακού όπως και δεν επιβάλλουμε κανένα μοντέλο. Από την άλλη δεν υποστηρίζουμε να κάτσουμε στο τραπέζι μόνο για να κάτσουμε».

Ο Τσαβούσογλου κατά την ομιλία του έκανε λόγο για συνεργασία με την Ελλάδα στο πλαίσιο αμφίδρομου οφέλους.Ο ίδιος κάλεσε όλα τα μέρη στην ανατολική Μεσόγειο να συνεργαστούν με την Τουρκία για την επίλυση προβλημάτων στην περιοχή ενώ δήλωσε πως η Τουρκία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων.

«Θέλουμε να δούμε την Ελλάδα ως εταίρο για όλα τα θέματα της περιοχής στα πλαίσια του «kaza-kazan» (win-win). Ελάτε να εργαστούμε για την ευημερία των λαών μας. Το μήνυμα μας σε όλους όσους δείχνουν ενδιαφέρον για την περιοχή είναι να συναντηθούν μαζί μας στο επίπεδο συνεργασίας για να κερδίσουν όλοι», ανέφερε.

 
Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αρχεία Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα χαμένα έγγραφα του FBI που σχετίζονται με τις κατηγορίες εναντίον Τραμπ

Διεθνή / Αρχεία Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα έγγραφα του FBI που συνδέουν τον Τραμπ με υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης

Τα έγγραφα περιλαμβάνουν σημειώματα από συνέντευξη γυναίκας, που ισχυρίζεται ότι είχε υποστεί κακοποίηση από τον τότε επιχειρηματία Ντόναλντ Τραμπ
THE LIFO TEAM
Κιρ Στάρμερ: «Ο καλύτερος δρόμος για το Ιράν είναι να διαπραγματευτεί συμφωνία»

Διεθνή / Κιρ Στάρμερ: «Ο καλύτερος δρόμος για το Ιράν είναι να διαπραγματευτεί συμφωνία»

Ο Βρετανός πρωθυπουργός υπερασπίζεται την απόφαση να μην συμμετάσχει στις επιθέσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ και δηλώνει ότι η χώρα κάνει «ό,τι μπορεί» για να αποκλιμακώσει την κατάσταση
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια