ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Τσαβούσογλου: Ανέντιμη η ρητορική της Ελλάδας - «Kλαίγεται στην διεθνή κοινότητα πως θα της επιτεθούμε»

Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα επιδίδεται σε δημαγωγία - Kλαίγεται στην διεθνή κοινότητα Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ
0

Μετά τις νέες επιθετικές δηλώσεις Ερντογάν κατά της Ελλάδας χθες, τη σκυτάλη πήρε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών

«Η Ελλάδα επιδίδεται σε δημαγωγία, ανέντιμη ρητορική, δεν μπορεί να δώσει νόμιμη απάντηση στις επιστολές της Άγκυρας», ανέφερε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο περιθώριο της επίσκεψής του στα Κατεχόμενα.

O ίδιος τόνισε πως η Ελλάδα δε δίνει νόμιμες απαντήσεις και «κλαίγεται στη διεθνή κοινότητα πως θα της επιτεθούμε». 


Αναφερόμενος στο Κυπριακό, επανέλαβε τη θέση της Τουρκίας για επανέναρξη των συνομιλιών στη βάση δύο ίσων κυρίαρχων κρατών. 

«Αυτό που απασχολεί τους Ελληνοκύπριους είναι να πάρουν το Μάρας (σ.σ Βαρώσια) πίσω, ανήκει στη Βόρεια Κύπρο. Τα μέτρα που έχουν ληφθεί δεν παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο» ισχυρίστηκε για την περίκλειστη περιοχή. 

«Η άρνηση των δικαιωμάτων της βόρειας Κύπρου είναι άρνηση της ταυτότητας των Τουρκοκυπρίων, δεν έχουμε άλλα 50 χρόνια να χάσουμε», πρόσθεσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, υπογραμμίζοντας ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων με κάθε κόστος.

«Όλο ψέματα- Θα πάθετε ό,τι οι πρόγονοί σας»

Χθες, σε ομιλία του ενώπιον νέων, ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε τον Έλληνα πρωθυπουργό για ψέματα και απείλησε τους Έλληνες ότι «θα πάθουν ό,τι οι πρόγονοί τους». 

«Η μαγιά αυτού του λαού δεν χάφτει τέτοιες πλάκες. Όταν πήγαν να κάνουν πλάκα σε αυτό τον λαό οι πρόγονοί σου, πριν από 100 χρόνια, ξέρεις τι έπαθαν. Μην επιχειρήσεις να πάθετε το ίδιο. Θα είναι βαρύ το τίμημα», συμπλήρωσε ο Ερντογάν, συνεχίζοντας την προκλητική ρητορική και τις απειλές εναντίον της Ελλάδας. 

«Πάτε και ανοίγετε βάσεις και μας λέτε ότι είναι εναντίον της Ρωσίας. Δεν τα πιστεύουμε, όλο ψέματα λέτε», συνέχισε αναφερόμενος στις αμερικανικές βάσεις. 

Διεθνή
0

ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ