Τσαβούσογλου για τη συνθήκη της Λωζάνης: Όλες οι χώρες πρέπει να τηρούν τις διεθνείς συμβάσεις

Τσαβούσογλου για τη συνθήκη της Λωζάνης: Όλες οι χώρες πρέπει να τηρούν τις διεθνείς συμβάσεις Facebook Twitter
2

«Όλες οι χώρες πρέπει να τηρούν τις διεθνείς συμφωνίες και συμβάσεις, είτε τους αρέσει είτε όχι» σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού της ΝΔ Ντόρας Μπακογιάννη, κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η πρώην υπουργός απηύθυνε, εκ μέρους του ΕΛΚ, ερώτηση στον Τούρκο υπουργό για τον αν η Τουρκία θα τηρήσει τις διεθνείς συνθήκες και συμφωνίες.

«Μετά την 15η Ιουλίου, όταν ο λαός της Τουρκίας προστάτευσε τη δημοκρατία του, έχουμε κάποιες περίεργες δηλώσεις από τον πρόεδρο Ερντογάν, με τις οποίες φαίνεται να αμφισβητεί μακροχρόνιες συμβάσεις, όπως και η Συνθήκη της Λωζάνης, ή απειλεί την Ευρώπη με μη τήρηση της συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για τους πρόσφυγες. Η Τουρκία θα τιμήσει την υπογραφή της στις διεθνείς συνθήκες και συμφωνίες;» ρώτησε η κ. Μπακογιάννη.

Στην απάντησή του, ο κ. Τσαβούσογλου σημείωσε πως «όλες οι χώρες πρέπει να τηρούν τις διεθνείς συμφωνίες και συμβάσεις, είτε τους αρέσει είτε όχι» και προσέθεσε: «Αυτό το γεγονός, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί κανείς να εκφράσει τις απόψεις του, για το πόσο σωστές ήταν αυτές οι συμφωνίες, ή πόσο δικαιολογημένες. Ο πρόεδρος Ερντογάν μπορεί σαφώς να εκφράσει τις απόψεις του για συμφωνίες που έχουν πλεονεκτήματα ή μειονεκτήματα για την Τουρκία. Αυτό είναι ελευθερία έκφρασης. Δεν είναι απειλή εναντίον της Ελλάδας ή οποιασδήποτε άλλης χώρας» ανέφερε ο Τούρκος υπουργός των Εξωτερικών.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκκενώνεται η πρεσβεία της Λιθουανίας στο Ισραήλ – Ενισχύεται η εμπλοκή ΗΠΑ

Διεθνή / Εκκενώνεται η πρεσβεία της Λιθουανίας στο Ισραήλ – Ενισχύεται η εμπλοκή ΗΠΑ

Σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ υποστήριξε ότι η αυξημένη εμπλοκή των Ηνωμένων Πολιτειών είναι «απόδειξη της αδυναμίας και ανικανότητας του Ισραήλ»
LIFO NEWSROOM
Το δίλημμα της αεράμυνας της Ευρώπης: Μπορεί ένα γαλλο-ιταλικό σύστημα να ανταγωνιστεί τους Patriot;

Διεθνή / Το δίλημμα της αεράμυνας της Ευρώπης: Μπορεί ένα γαλλο-ιταλικό σύστημα να ανταγωνιστεί τους Patriot;

Η Γαλλία και η Ιταλία προωθούν το νέο ευρωπαϊκό αντιαεροπορικό σύστημα SAMP-T NG, αμφισβητώντας την κυριαρχία των αμερικανικών Patriot - Μπορεί η Ευρώπη να μειώσει την εξάρτησή της από τις ΗΠΑ στην άμυνα;
LIFO NEWSROOM
Διπλωματικός αγώνας δρόμου πριν γενικευτεί ο πόλεμος: Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία συναντούν τον Ιρανό ΥΠΕΞ

Διεθνή / Διπλωματικός αγώνας δρόμου πριν γενικευτεί ο πόλεμος: Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία συναντούν τον Ιρανό ΥΠΕΞ

Η Ευρώπη αναλαμβάνει πρωτοβουλία εν μέσω αμερικανικής αμφιταλάντευσης - Ύστατη προσπάθεια να επιστρέψει το Ιράν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων
LIFO NEWSROOM
ΟΗΕ: Το Ιράν εκτέλεσε 975 άτομα το 2024 – Ο υψηλότερος αριθμός εδώ και μία δεκαετία

Διεθνή / ΟΗΕ: Το Ιράν εκτέλεσε 975 άτομα το 2024 – Ο υψηλότερος αριθμός εδώ και μία δεκαετία

Περισσότεροι από τους μισούς εκτελεσθέντες είχαν καταδικαστεί για υποθέσεις ναρκωτικών, ενώ η έκθεση επισημαίνει και δυσανάλογα υψηλό ποσοστό μειονοτήτων μεταξύ των θυμάτων
LIFO NEWSROOM
Τι είναι η βόβμα «bunker buster» που κάνει τον Τραμπ να αμφιβάλλει για την επίθεση στο Ιράν

Διεθνή / Τι είναι η βόμβα «bunker buster» που κάνει τον Τραμπ να αμφιβάλλει για την επίθεση στο Ιράν

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει διαμηνύσει ότι η ενδεχόμενη επίθεση στο Ιράν θα είχε νόημα μόνο αν υπάρχει εγγύηση πως μπορεί να εξουδετερώσει την υπόγεια πυρηνική εγκατάσταση στο Φορντόου
LIFO NEWSROOM