TRT: Προβοκατόρικες επισκέψεις Ελλήνων αξιωματούχων στο Καστελόριζο

Πυρά ΜΜΕ Τουρκίας κατά Ελλάδας: Τα νησιά είναι η πραγματική απειλή, «είναι υπό στρατιωτική κατοχή» Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI
0

Πυρά κατά της Ελλάδας εξαπολύουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, χαρακτηρίζοντας, μεταξύ άλλων, προβοκάτσια τις επισκέψεις ελλήνων πολιτικών στο Καστελόριζο.

Παράλληλα, υιοθετώντας τη ρητορική της πρόκλησης του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, βάζουν στο στόχαστρο για άλλη μία φορά τα ελληνικά νησιά, τα οποία όπως υποστηρίζουν βρίσκονται υπό «στρατιωτική κατοχή» κάνοντας λόγο για «πραγματική απειλή».

Χαρακτηριστικό της προκλητικής στάσης που εξακολουθεί να διατηρεί η Τουρκία είναι το ρεπορτάζ του κρατικού τηλεοπτικού σταθμού TRT της Τουρκίας που φέρει τον τίτλο «Ο ελληνικός κόμπος στο Αιγαίο: Εξοπλισμένο Καστελόριζο». Το ρεπορτάζ χαρακτηρίζει πρόκληση της Ελλάδας τις επισκέψεις Ελλήνων αξιωματούχων στο νησί, όπως αναφέρει το Mega. Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ οι δημοσιογράφοι ακούγονται να λένε: «Το Καστελόριζο έχει έκταση 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων και βρίσκεται σε απόσταση περίπου 2 χλμ από την περιοχή Κας της Αττάλειας».«Μπορούν να το δουν ακόμη και με γυμνό μάτι» προσθέτουν για να σημειώσουν πως «το Καστελόριζο, σύμφωνα με τη συνθήκη των Παρισίων, έχει αποστρατιωτικοποιημένο στάτους. Παρά το ότι η συνθήκη της Λωζάνης και των Παρισίων επιβάλουν αποστρατικοποίηση, η Αθήνα εξόπλισε το Καστελόριζο, όπως εξόπλισε και άλλα 15 νησιά του Αιγαίου. «Η στρατιωτική κινητικότητα του 2020 στο νησί καταγράφηκε έτσι από το TRT» τονίζεται στο ρεπορτάζ.

 «Παράλληλα με τον εξοπλισμό, Ελληνες αξιωματούχοι συχνά κάνουν προβοκατόρικες επισκέψεις στο Καστελόριζο. Η Ελληνίδα πρόεδρος της Δημοκρατίας, προσγειώθηκε στο νησί με στρατιωτικό ελικόπτερο και συνοδεία F-16», αναφέρει το TRT.

Αντιδήμαρχος Καστελόριζου: «Πατάμε γερά στα πόδια μας»

«Υπάρχει μια κανονικότητα στο νησί, υπάρχει μια μικρή επιφύλαξη και μια ανησυχία αλλά πατάμε γερά στα πόδια μας» δήλωσε μιλώντας στο Mega ο αντιδήμαρχος του Καστελόριζου.

Ανέφερε πως έχουν καταφθάσει για το τριήμερο πάνω από 200 άτομα και θέλησε να ευχαριστήσει δημοσίως όσους φυλάνε το ακριτικό νησί.

«Η πραγματική απειλή είναι τα νησιά»

Ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης σχολίασε ότι η Τουρκία με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο έχει πει ότι θα διεκδικήσει αλλαγή συνόρων.

Οι Τούρκοι χρησιμοποιούν το αφήγημα ότι τα στρατεύματα στα ελληνικά νησιά αποτελούν απειλή για την Τουρκία και επομένως θα πρέπει να αξιοποιήσουν το δικαίωμά τους στην αυτοάμυνα.

Ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης σχολίασε ότι η Τουρκία με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο έχει πει ότι θα διεκδικήσει αλλαγή συνόρων.

Τα χθεσινά πρωτοσέλιδα του τουρκικού Τύπου:

  •     «Ακσάμ»: «Ο πρώην πρέσβης του CHP εκπρόσωπος των Ελλήνων» – «Ιδού η εισβολή στο Αιγαίο»
  •     «Μιλλιγιέτ»: «Η Ελλάδα είναι σε πόλεμο δι’ αντιπροσώπων»
  •     «Τουρκιγιέ»: «Αυτά ξεπερνάνε την Ελλάδα»
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Πώς οι Ιρανοί παρακάμπτουν τους περιορισμούς στο διαδίκτυο για να επικοινωνήσουν με το εξωτερικό

Καθώς οι περιορισμοί στο διαδίκτυο και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες εντείνονται στο Ιράν λόγω του πολέμου με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, πολλοί Ιρανοί αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους για να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους στο εξωτερικό
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΗΠΑ

Διεθνή / Ιράν: «Δεν βλέπουμε κανέναν λόγο να συνομιλήσουμε με τους Αμερικανούς»

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών μιλώντας στο CBS News ξεκαθάρισε πως - παρά τους ισχυρισμούς του Τραμπ - το Ιράν δεν έχει ζητήσει ούτε κατάπαυση πυρός ούτε κάποια διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Το Ηνωμένο Βασίλειο εξετάζει την πιο ενεργή συμμετοχή του στον πόλεμο

Ο Βρετανός υπουργός Ενέργειας Εντ Μίλιμπαντ αποκάλυψε ότι οι υπουργοί της κυβέρνησης εξετάζουν όλες τις επιλογές που έχει Ηνωμένο Βασίλειο να βοηθήσει στην επαναλειτουργία της ζωτικής σημασίας πλωτής οδού
THE LIFO TEAM