«Τρομοκρατική» η επίθεση στη Μελβούρνη λέει η αστυνομία- Νεκρός ο δράστης

«Τρομοκρατική» η επίθεση στη Μελβούρνη λέει η αστυνομία- Νεκρός ο δράστης Facebook Twitter
EPA
0

Ως «τρομοκρατική» αντιμετωπίζει πλέον η αστυνομία της Αυστραλίας την επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε πριν λίγες ώρες στο κέντρο της Μελβούρνης. Από την επίθεση σκοτώθηκε ένας άνθρωπος και είναι σοβαρά τραυματίες τουλάχιστον άλλοι δύο. 

Ο δράστης, που πυροβολήθηκε από τους αστυνομικούς, πριν από λίγο έγινε γνωστό πως υπέκυψε στα τραύματα του. 

Σύμφωνα με την αστυνομία, ήρθε στη χώρα από τη Σομαλία τη δεκαετία του 1990 και έχει ποινικό παρελθόν που σχετίζεται με μικροκλοπές, ναρκωτικά και τροχαίες παραβάσεις.

Λίγο πριν την επίθεση με μαχαίρι είχε ρίξει ένα βαν που οδηγούσε πάνω σε τζαμαρία καταστήματος. Φαίνεται πως μέσα στο αυτοκίνητο υπήρχαν φιάλες αερίου, με αποτέλεσμα να προκληθεί έκρηξη. 

 Η αστυνομία ανέφερε τι αξιολογεί εκ νέου την ασφάλεια των επερχόμενων δημόσιων εκδηλώσεων υπό το φως της επίθεσης αυτής.

Με πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Guardian, Herald Sun

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ παραμένει ένας «φασίστας» για τον Μαμντάνι: «Εξακολουθώ να πιστεύω όλα όσα έλεγα πριν»

Διεθνή / Ο Τραμπ παραμένει ένας «φασίστας» για τον Μαμντάνι ακόμη και μετά τη συνάντησή τους

Μπορεί η συνάντηση των δύο να πραγματοποιήθηκε σε απροσδόκητα θετικό κλίμα, όμως ο εκλεγμένος δήμαρχος της Νέας Υόρκης δεν υπαναχωρεί από την κριτική του απέναντι στον πρόεδρο των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM