Τρομοκρατική επίθεση στην Τουρκία: 5 νεκροί και 22 τραυματίες

Τρομοκρατική επίθεση στην Τουρκία: 5 νεκροί και 22 τραυματίες Facebook Twitter
Τρομοκρατική επίθεση στις εγκαταστάσεις της Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας της Τουρκίας / Φωτ.: Getty
0

Τον πρώτο απολογισμό θυμάτων από την τρομοκρατική επίθεση στις εγκαταστάσεις της Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας της Τουρκίας ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Αλί Γιερλικαγιά, κάνοντας λόγο για πέντε νεκρούς και 22 τραυματίες. Στους νεκρούς δεν υπολογίζονται οι τρομοκράτες που ήταν τρεις στον αριθμό. 

Υπενθυμίζεται, ότι ένοπλοι πυροδότησαν εκρηκτικό μηχανισμό και άνοιξαν πυρ σε στις εγκαταστάσεις της τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας, με τα πλάνα που μεταδόθηκαν από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, να δείχνουν αρχικά τεράστια σύννεφα καπνού και μια μεγάλη πυρκαγιά να μαίνεται στο σημείο στο Καχραμανκαζάν, μια μικρή πόλη περίπου 40 χιλιόμετρα βόρεια της Άγκυρας.

Δύο από τους δράστες της επίθεσης έξω από την Άγκυρα σκοτώθηκαν, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις άνδρες έφθασαν με αυτοκίνητο στην Τουρκική Αεροδιαστημική Βιομηχανία (TUSAS - στα αγγλικά: ΤΑΙ, Turkish Aerospace Industry) στην Άγκυρα. Ακολούθησε έκρηξη, ενώ κρατώντας πυροβόλα όπλα άρχισαν να πυροβολούν εντός των εγκαταστάσεων.

Η ιδιωτική τηλεόραση NTV μετέδωσε ότι οι δράστες έφτασαν σε μια είσοδο του συγκροτήματος με ταξί κατά τη διάρκεια μιας αλλαγής του προσωπικού ασφαλείας. Τουλάχιστον ένας από τους δράστες πυροδότησε μια βόμβα, ενώ άλλοι κατάφεραν να εισέλθουν στο συγκρότημα.

Ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε, εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς την Τουρκία, καταδικάζοντας «την τρομοκρατία σε όλες τις μορφές της», ενώ χαρακτήρισε «βαθιά ανησυχητικές» τις αναφορές για νεκρούς και τραυματίες στην Άγκυρα.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΡΑΗΛ ΠΟΛΩΝΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / Πολωνία: Βουλευτής της ακροδεξιάς επιδεικνύει ισραηλινή σημαία με σβάστικα στο κοινοβούλιο

«Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία μπροστά στα μάτια μας... είναι το νέο Τρίτο Ράιχ και η σημαία του θα έπρεπε να μοιάζει ακριβώς έτσι», δήλωσε ο Πολωνός βουλευτής, πριν εμφανίσει τη μεταποιημένη σημαία
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ

Διεθνή / Η Ισπανία εγκρίνει σχέδιο για τη νομιμοποίηση περίπου 500.000 μεταναστών χωρίς χαρτιά

Το σχέδιο προβλέπει τη χορήγηση άδειας διαμονής ενός έτους, με δυνατότητα ανανέωσης. Για να είναι κάποιος επιλέξιμος, θα πρέπει να διαμένει ήδη στην Ισπανία για τουλάχιστον πέντε μήνες και να μην έχει ποινικό μητρώο.
THE LIFO TEAM