Τρείς βόμβες, 60 νεκροί, 80 τραυματίες στη Συρία

Τρείς βόμβες, 60 νεκροί, 80 τραυματίες στη Συρία Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 60 είναι οι νεκροί και 80 οι τραυματίες από τρεις εκρήξεις βομβών στην πόλη Tell Tamer στη βορειοανατολική επαρχία Αλ Hasakah της Συρίας. Οι βόμβες σε παγιδευμένα οχήματα εξερράγησαν κοντά σε νοσοκομείο εκστρατείας των κουρδικών δυνάμεων της πολιτοφυλακής και στην πολυσύχναστη πλατεία Souk Al Jumla, όπου υπήρξαν και οι περισσότεροι θάνατοι. Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που επλήγησαν ήταν άμαχοι, αλλά ανάμεσα στα θύματα υπήρξαν και κάποιοι Κούρδοι και Ασσύριοι μαχητές.

Από τις εκρήξεις προκλήθηκαν, σύμφωνα με το Ρόιτερς, και σημαντικές ζημιές σε κοντινά κτίρια και υποδομές. Οι κουρδικές δυνάμεις που ελέγχουν την πόλη Ταμέρ κατηγόρησαν το Ισλαμικό Κράτος για αυτή την ενέργεια.

Η πόλη, στην οποία κατοικεί κυρίως η ασσυριακή χριστιανική κοινότητα, έχει γίνει στόχος πολλών τρομοκρατικών επιθέσεων και εισβολών του Ισλαμικού Κράτους κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Διεθνή / Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Γεννήθηκε το 1933 ως Αριστοτέλης Ηλιάδης στην Αγία Κυριακή Καστοριάς και μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες στα 18 του, φτάνοντας στη Νέα Υόρκη μέσω Έλις Άιλαντ «με ελάχιστα χρήματα»
LIFO NEWSROOM
ΠΟΥ: Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες στον κόσμο έχει βιώσει στη ζωή τους ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία

Διεθνή / ΠΟΥ: Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες παγκοσμίως έχει βιώσει στη ζωή της ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία

Από τη νέα έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, προκύπτει, μεταξύ άλλων, ότι 263 εκατομμύρια γυναίκες έχουν βιώσει σεξουαλική βία από τρίτο πρόσωπο από την ηλικία των 15 ετών
LIFO NEWSROOM