Τραμπ: Τέλος τα δείπνα με τον Ζούκερμπεργκ την επόμενη φορά που θα είμαι στον Λευκό Οίκο

Τραμπ: Τέλος τα δείπνα με τον Ζούκερμπεργκ την επόμενη φορά που θα είμαι στον Λευκό Οίκο Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ άφησε τον πιο ισχυρό, έως τώρα, υπαινιγμό ότι θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2024, αντιδρώντας στην απόφαση του Facebook να αναστείλει τον λογαριασμό του έως το 2023.

 

«Την επόμενη φορά που θα είμαι στον Λευκό Οίκο δεν θα υπάρχουν δείπνα με τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ και τη σύζυγό του, με δικό του αίτημα. Δεν θα αστειεύομαι», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ.

 

Ο Τραμπ είπε ότι η «ποινή» που του επέβαλε το Facebook είναι προσβολή για «τον αριθμό ρεκόρ των 75 εκατομμυρίων ανθρώπων- και πολλών ακόμη- που μας ψήφισαν στις στημένες προεδρικές εκλογές του 2020».

 

«Δεν πρέπει να τους επιτραπεί να ξεφύγουν με αυτή τη λογοκρισία και τη φίμωση και στο τέλος θα νικήσουμε», συμπλήρωσε και κατέληξε: «Η χώρα μας δεν μπορεί να ανεχθεί πλέον αυτή την κατάχρηση».

 

Την Παρασκευή το Facebook γνωστοποίησε ότι αναστέλλει τον λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ στην πλατφόρμα τουλάχιστον έως τον Ιανουάριο του 2023, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε αλλαγές στον τρόπο που θα αντιμετωπίζει τους ηγέτες οι οποίοι θα παραβιάζουν τους κανόνες χρήσης.

 

«Δεδομένης της σοβαρότητας των συνθηκών που οδήγησαν στην αναστολή του λογαριασμού του Ντόναλντ Τραμπ, πιστεύουμε ότι οι ενέργειές του συνιστούν σοβαρή παραβίαση των κανονισμών μας, που αξίζουν την υψηλότερη διαθέσιμη ποινή σύμφωνα με τα νέα πρωτόκολλα», ανακοίνωσε ο Νικ Κλεγκ, επικεφαλής παγκοσμίων υποθέσεων του Facebook.

 

Η πλατφόρμα έχει αναστείλει τον λογαριασμό του Τραμπ από τον Ιανουάριο, για υποκίνηση βίας αναφορικά με την εισβολή των υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο. Τον προηγούμενο μήνα το ανεξάρτητο εποπτικό συμβούλιο του Facebook αποφάνθηκε ότι ήταν λανθασμένος ο επ’ αόριστον αποκλεισμός που του είχε επιβληθεί και έδωσε στην πλατφόρμα έξι μήνες για να δώσει μια «αναλογική απάντηση».

 

Έτσι, χθες ανακοινώθηκε το μπλοκάρισμα του λογαριασμού του έως τον Ιανουάριο του 2023. Πάντως, ο Λευκός Οίκος εκτιμά ότι ο Τραμπ δεν θα αλλάξει μέσα σε αυτό το διάστημα. «Είναι αρκετά απίθανο να αλλάξει η ζέβρα τις ρίγες της τα επόμενα δύο χρόνια, θα δούμε», δήλωσε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι.

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ