Τραμπ: Σύλληψη και φυλάκιση έως 10 ετών για όσους βανδαλίζουν μνημεία στις ΗΠΑ

Τραμπ: Σύλληψη και φυλάκιση έως 10 ετών για όσους βανδαλίζουν μνημεία στις ΗΠΑ Facebook Twitter
Διαδηλωτές προσπάθησαν να ρίξουν το άγαλμα του Άντριου Τζάκσον, κοντά στον Λευκό Οίκο (Πηγή φωτό EPA)
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ διεμήνυσε, μέσω Twitter, ότι όσοι βανδαλίζουν μνημεία στις ΗΠΑ θα είναι αντιμέτωποι με σύλληψη και φυλάκιση έως 10 έτη.

Το προειδοποιητικό «μήνυμα» του Τραμπ ήρθε μετά την- ανεπιτυχή- προσπάθεια διαδηλωτών να ρίξουν το άγαλμα του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Άντριου Τζάκσον, στην Ουάσινγκτον.

«Έδωσα εντολή στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση να συλλαμβάνεται όποιος βανδαλίζει ή καταστρέφει οποιοδήποτε μνημείο, άγαλμα ή άλλη τέτοια ομοσπονδιακή περιουσία στις ΗΠΑ, με έως 10 χρόνια φυλάκισης», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

Μάλιστα, προειδοποίησε και για αναδρομική ισχύ αυτής της εντολής του. «Αυτή η ενέργεια τίθεται άμεσα σε ισχύ, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί αναδρομικά για καταστροφή ή βανδαλισμό που έχει γίνει ήδη. Δεν θα υπάρξει καμία εξαίρεση!», ανέφερε σε επόμενο tweet ο Αμερικανός πρόεδρος.


Τη Δευτέρα, διαδηλωτές προσπάθησαν να ρίξουν το άγαλμα του Άντριου Τζάκσον, που βρίσκεται σε πάρκο κοντά στον Λευκό Οίκο. Έδεσαν σχοινιά γύρω από το άγαλμα του 7ου προέδρου των ΗΠΑ και επιχείρησαν να το κατεβάσουν, ενώ στη μία πλευρά του έγραψαν «δολοφόνος», προτού οι δυνάμεις ασφαλείας απωθήσουν τους διαδηλωτές, με συνέπεια να προκληθεί ένταση. 

 

Ο Άντριου Τζάκσον- πρόεδρος των ΗΠΑ από το 1829 έως το 1837- είναι μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, εξαιτίας των απόψεών του για τη δουλεία, ενώ έχει μείνει στην ιστορία ως ο πρόεδρος που εκδίωξε πολλές φυλές ινδιάνων. Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι θαυμαστής του. Πέντε ημέρες μετά την ορκωμοσία του είχε κρεμάσει το πορτρέτο του Τζάκσον σε τοίχο του Οβάλ Γραφείου, ενώ είχε καταθέσει στεφάνι στο αγρόκτημά του στο Τενεσί με την ευκαιρία της 250ης επετείου από τη γέννησή του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Δεξιά δεν μισεί κάθε queer σώμα. Μισεί αυτό που τη ξεσκεπάζει

Διεθνή / Ο «κανονικός γκέι» της αμερικανικής Δεξιάς και η βία απέναντι σε όλους τους άλλους

Η ιστορία γύρω από τον σύζυγο της Κρίστι Νόεμ δεν έφερε στην επιφάνεια μόνο άλλη μία υπόθεση πολιτικής υποκρισίας. Ξανάνοιξε κάτι παλιό και πολύ βρόμικο: η Δεξιά μπορεί να ανεχθεί τον «κανονικό» γκέι, τον διακριτικό, τον αρκετά ανδρικό, τον σωστά ντυμένο. Αυτό που δεν αντέχει είναι το queer σώμα που εκθέτει ότι η αρρενωπότητά της δεν είναι φύση αλλά σκηνοθεσία.
THE LIFO TEAM
Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Διεθνή / Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Η Ρις Γουίδερσπουν κάλεσε δημόσια τις γυναίκες να αρχίσουν να μαθαίνουν τεχνητή νοημοσύνη, λέγοντας ότι είναι ώρα να εξοικειωθούν με τα εργαλεία της και να μη μείνουν πίσω. Η τοποθέτησή της έρχεται ενώ και άλλες σταρ του Χόλιγουντ, όπως η Σάντρα Μπούλοκ, μιλούν πιο ανοιχτά για μια πιο πρακτική σχέση με το AI.
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Νέα προειδοποίηση Τραμπ: «Η εκεχειρία μπορεί να λήξει αν δεν επιτευχθεί συμφωνία μέχρι την Τετάρτη»

Η εκεχειρία ΗΠΑ-Ιράν εκπνέει την Τετάρτη, με τον Ντόναλντ Τραμπ να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μη παράτασής της, ενώ οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται για αποφυγή κλιμάκωσης
THE LIFO TEAM