Τραμπ: Το PKK είναι μεγαλύτερη τρομοκρατική απειλή από τους τζιχαντιστές

Τραμπ: Το PKK είναι μεγαλύτερη τρομοκρατική απειλή από τους τζιχαντιστές Facebook Twitter
8

Το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), συνιστά «πιθανόν» μεγαλύτερη «τρομοκρατική απειλή» από το Ισλαμικό Κράτος, έκρινε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

«Το PKK, το οποίο είναι κομμάτι των Κούρδων, όπως γνωρίζετε, είναι πιθανότατα χειρότερο σε όρους τρομοκρατίας και μια μεγαλύτερη τρομοκρατική απειλή με πολλούς τρόπους από όσο το Ισλαμικό Κράτος», υποστήριξε ο Αμερικανός πρόεδρος σε συνέντευξη Τύπου στο Λευκό Οίκο.

Υπενθυμίζεται ότι ο τουρκικός στρατός ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα μια επίθεση στη βόρεια Συρία εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG, την οποία η Άγκυρα θεωρεί το συριακό παρακλάδι του ΡΚΚ, μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από αυτήν την περιοχή.

Υποστηρίζοντας την απόφασή του για την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη βόρεια Συρία, ο Τραμπ ανέφερε πως δεν έδωσε στον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την έγκρισή του για μια στρατιωτική επίθεση. «Δεν του έδωσα το πράσινο φως, και όταν το λέτε αυτό, είναι πολύ παραπλανητικό», είπε. «Ήταν το αντίθετο από ένα πράσινο φως, καταρχήν δεν είχαμε σχεδόν κανέναν στρατιώτη εκεί, οι περισσότεροι είχαν φύγει».

«Έχουμε μια κατάσταση στην οποία η Τουρκία παίρνει εδάφη στη Συρία. Η Συρία δεν είναι χαρούμενη. Ας βρούνε μια λύση», πρόσθεσε. «Δεν θα εμπλακώ σε έναν πόλεμο μεταξύ Τουρκίας και Συρίας», είπε. Εκτίμησε πως η Ουάσινγκτον «θα προσπαθήσει να βρει μια λύση» με την Τουρκία σχετικά με την επίθεσή της στη βορειοανατολική Συρία, απειλώντας όμως ότι οι αμερικανικές κυρώσεις θα είναι «καταστροφικές», εάν οι συζητήσεις με την Άγκυρα δεν πάνε καλά.

«Είμαστε σε μια εξαιρετική θέση», υποστήριξε ο πρόεδρος στους δημοσιογράφους στο Λευκό Οίκο, λίγες πριν ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς και ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο αναχωρήσουν για συνομιλίες στην Άγκυρα με την τουρκική ηγεσία.

«Νομίζω ότι θα έχουν μια επιτυχημένη συνάντηση», δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Ιταλό πρόεδρο Σέρτζο Ματαρέλα. «Αν όχι, οι κυρώσεις, οι δασμοί και άλλα πράγματα που θα κάνουμε στην Τουρκία θα είναι καταστροφικά για την οικονομία της», τόνισε ο Τραμπ.

Με πληροφορίες από AFP

Διεθνή
8

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραμπ: Θα μιλήσω με Πούτιν και Ζελένσκι τη Δευτέρα, ο πόλεμος αυτός δεν έπρεπε να είχε ξεκινήσει ποτέ

Διεθνή / Τραμπ: Θα μιλήσω με Πούτιν και Ζελένσκι τη Δευτέρα, ο πόλεμος αυτός δεν έπρεπε να είχε ξεκινήσει ποτέ

«Να σταματήσει το λουτρό αίματος που σκοτώνει χιλιάδες Ρώσους και Ουκρανούς στρατιώτες» γράφει - Η ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου για το Ουκρανικό
LIFO NEWSROOM
«Άρματα του Γεδεών»: Η Νέα μεγάλη επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα - Πάνω από 250 νεκροί

Διεθνή / «Άρματα του Γεδεών»: Νέα μεγάλη επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα - Πάνω από 250 νεκροί

Το Ισραήλ ξεκίνησε την επιχείρηση «Άρματα του Γεδεών» στη Γάζα με στόχο την εξάλειψη της Χαμάς και την απελευθέρωση ομήρων - Πάνω από 250 νεκροί - Προειδοποίηση ΟΗΕ για εθνοκάθαρση
LIFO NEWSROOM
Πορτογαλία σε πρόωρες εκλογές: Υπό πίεση ο Πρωθυπουργός Μοντενέγρο – Αβεβαιότητα για την επόμενη κυβέρνηση

Διεθνή / Πορτογαλία σε πρόωρες εκλογές: Υπό πίεση ο Πρωθυπουργός Μοντενέγρο – Αβεβαιότητα για την επόμενη κυβέρνηση

Η Πορτογαλία ψηφίζει ξανά μέσα σε τρία χρόνια, με φόντο κατηγορίες κατά του πρωθυπουργού Μοντενέγρο και άνοδο της ακροδεξιάς. Ποια κόμματα προηγούνται και γιατί η επόμενη μέρα είναι αβέβαιη.
LIFO NEWSROOM
Αδιέξοδο στις συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας: Οι απαιτήσεις της Μόσχας και η πιθανότητα συνάντησης Πούτιν-Ζελένσκι

Διεθνή / Αδιέξοδο στις συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας: Οι απαιτήσεις της Μόσχας και η πιθανότητα συνάντησης Πούτιν-Ζελένσκι

Οι Ρώσοι ζήτησαν την απόσυρση των ουκρανικών στρατευμάτων και διεθνή αναγνώριση των κατεχόμενων περιοχών για εκεχειρία - Τι απάντησε η Ουκρανία και ποιες οι προϋποθέσεις για ενδεχόμενη συνάντηση Πούτιν-Ζελένσκι
LIFO NEWSROOM
Πολωνία: Ο Τουσκ δηλώνει ότι Ρώσοι χάκερ επιτέθηκαν σε ιστοσελίδες του κόμματός του πριν από τις προεδρικές εκλογές

Διεθνή / Πολωνία: Ο Τουσκ δηλώνει ότι Ρώσοι χάκερ επιτέθηκαν σε ιστοσελίδες του κόμματός του πριν από τις προεδρικές εκλογές

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πιθανή αναμέτρηση μεταξύ του Ραφάλ Τρζασκόφσκι, φιλελεύθερου δημάρχου της Βαρσοβίας, και του Καρόλ Ναβρότσκι, συντηρητικού ιστορικού που στηρίζεται από το κόμμα Νόμος και Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM