LIVE - Πόλεμος στη Μέση Ανατολή

Τραμπ: Ο Φιντέλ Κάστρο ήταν ένας στυγνός δικτάτορας

Τραμπ: Ο Φιντέλ Κάστρο ήταν ένας στυγνός δικτάτορας Facebook Twitter
4

Σε επίσημη δήλωση για τον θάνατο του Φιντέλ Κάστρο προέβη ο Ντόναλντ Τραμπ, μετά την πρώτη αινιγματική για πολλούς αντίδραση που περιοριζόταν σε ένα μήνυμα στο Twitter όπου και έγραψε μόνο «Fidel Castro is dead!».

Έτσι, λίγο αργότερα κι ενώ όλα τα βλέμματα είχαν στραφεί πάνω του προσπαθώντας αν αποκωδικοποιήσουν τα συναισθήματά του, καθώς η ανάληψη της προεδρίας από αυτόν πιθανολογεί σκλήρυνση της στάσης των Ηνωμένων Πολιτειών απέναντι στην Κούβα -μετά τις επιτυχείς προσπάθειες προσέγγισης από τον Ομπάμα- ο Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να σχολιάσει και επισήμως το συμβάν, μέσω ανακοίνωσης.

Στην νέα του αντίδραση, ο Τραμπ αποκάλεσε τον Κάστρο «στυγνό δικτάτορα» που «καταπίεζε το λαό του» και πρόσθεσε πως ενώ η Κούβα παραμένει «απολυταρχικό νησί» ελπίζει οι Κουβανοί να μπορέσουν πλέον να ζήσουν «ελεύθεροι». 

«Σήμερα ο κόσμος σημαδεύτηκε από το θάνατο ενός στυγνού δικτάτορα που καταπίεζε τον ίδιο το λαό του για σχεδόν έξι δεκαετίες» σχολιάζει μεταξύ άλλων ο Τραμπ, προσθέτοντας πως ο Κάστρο άφηνε κληρονομιά «εκτελέσεις, κλοπές, αφάνταστη ταλαιπωρία, φτώχεια και άρνηση των θεμελιωδών ανυρωπίνων δικαιωμάτων». «Ο θάνατός του σηματοδοτεί ένα βήμα μακριά από τον τρόμο που διήρκεσε για μεγάλο χρονικό διάστημα, προς ένα μέλλον στο οποίο, ο θαυμάσιος λαός της Κούβας, θα ζήσει τελικά στην ελευθερία, που πλουσιοπάροχα του αξίζει» τόνισε.

«Παρόλο που οι τραγωδίες, οι θάνατοι και ο πόνος που προκάλεσε ο Φιντέλ Κάτσρο δεν μπορούν να διαγραφούν, η διακυβέρνησή μας θα κάνει ό,τι είναι δυνατό, προκειμένου να διασφαλίσει ότι ο λαός της Κούβας, θ' αρχίσει τελικά το ταξίδι του, στην ευημερία και την ελευθερία» πρόσθεσε.

«Στέκομαι στο πλευρό των πολλών Αμερικανοκουβανών που με υποστήριξαν τόσο έντονα στην προεδρική κούρσα με την ελπίδα μια μέρα πολύ σύντομα να δούμε μια ελεύθερη Κούβα» κατέληξε.

* Με πληροφορίες από Guardian και BBC

4

LIVE - Πόλεμος στη Μέση Ανατολή

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗ

Διεθνή / «Σοφία από τον ουρανό»: Ευαγγελικοί πάστορες προσεύχονται για τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο

Ο επικεφαλής πάστορας ακούγεται να λέει: «Προσευχόμαστε να πλημμυρίσουν η καρδιά και το μυαλό του με σοφία από τον ουρανό και ο Κύριος να τον καθοδηγήσει σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που αντιμετωπίζουμε σήμερα»
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΣΡΑΗΛ ΗΠΑ

Διεθνή / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Ιράν και Ισραήλ ανταλλάσσουν πλήγματα

Η ένταση στη Μέση Ανατολή κλιμακώνεται, καθώς Ιράν και Ισραήλ συνεχίζουν να ανταλλάσσουν σφοδρά πλήγματα μία εβδομάδα μετά την έναρξη του πολέμου, με επιθέσεις να σημειώνονται και σε χώρες του Κόλπου
THE LIFO TEAM