Tραμπ: Η Κίνα προσπαθεί να παρέμβει στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ- Η απάντηση του Πεκίνου

Tραμπ: Η Κίνα προσπαθεί να παρέμβει στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ- Η απάντηση του Πεκίνου Facebook Twitter
0

«Η Κίνα προσπαθεί να παρέμβει στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ» υποστήριξε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, σημειώνοντας πως το Πεκίνο στοχεύει να τον βλάψει πολιτικά.

«Δυστυχώς διαπιστώσαμε ότι η Κίνα προσπαθεί να παρέμβει στις επερχόμενες εκλογές μας, του Νοεμβρίου, κατά της διοίκησής μου», είπε στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

 «Δεν θέλουν να κερδίσω ή να κερδίσουμε γιατί είμαι ο πρώτος πρόεδρος που προκάλεσε το εμπόριο της Κίνας», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Εμείς κερδίζουμε στο εμπόριο, κερδίζουμε σε κάθε επίπεδο. Δεν θέλουμε να παρεμβαίνουν στις εκλογές μας», ξεκαθάρισε.

Λίγο αργότερα ήρθε η απάντηση της κινέζικης κυβέρνησης μέσω του υπουργού Εξωτερικών Γουάνγκ Γι.

«Η Κίνα σεβάστηκε πάντα την αρχή της μη-ανάμιξης στις εσωτερικές υποθέσεις μιας χώρας. Απορρίπτουμε τις κατηγορίες που διατυπώθηκαν κατά της Κίνας και ζητούμε από τις άλλες χώρες να σεβαστούν το Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και να μην αναμιγνύονται στις δικές μας εσωτερικές υποθέσεις», επέμεινε ο Γουάνγκ Γι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, CNN, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εγγονή του Τζον Κένεντι που έχει καρκίνο ξεσπά κατά του εξάδελφού της RFK Jr: «Είναι ντροπή για την οικογένεια»

Διεθνή / Η εγγονή του Τζον Κένεντι που έχει καρκίνο ξεσπά κατά του εξάδελφού της RFK Jr: «Είναι ντροπή για την οικογένεια»

Η κατάρρευση του συστήματος Υγείας στις ΗΠΑ μέσα από την εμπειρία της εξαδέλφης του ίδιου του υπουργού - Η Τατιάνα Σλόσμπεργκ έχει λιγότερο από ένα χρόνο ζωής
LIFO NEWSROOM
Το κρυμμένο στολίδι της Ευρώπης: Αυτή είναι η πιο αυθεντική χριστουγεννιάτικη αγορά

Διεθνή / Το κρυμμένο στολίδι της Ευρώπης: Αυτή είναι η πιο αυθεντική χριστουγεννιάτικη αγορά

Επτά χώρες, ένας νικητής. Μια οικογένεια που κουράστηκε από τις πολυσύχναστες χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης είχε μία αναπάντεχη εμπειρία στο κρυμμένο «στολίδι» της ηπείρου.
LIFO NEWSROOM
ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΤΡΑΜΠ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Ποιες χώρες ετοιμάζουν αντιπρόταση στο σχέδιο 28 σημείων του Τραμπ - Οι «κόκκινες γραμμές»

Τι λένε τρεις πηγές στο Reuters - Πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να υπογράψει - «Παρόμοιες εγγυήσεις ασφαλείας με αυτές στο Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ» έχει το αμερικανικό σχέδιο
LIFO NEWSROOM