Τραμπ: Η δικαιοσύνη αναστέλλει την απαγόρευση εισόδου ξένων φοιτητών του Χάρβαρντ

Τραμπ: Η δικαιοσύνη αναστέλλει την απαγόρευση εισόδου ξένων φοιτητών του Χάρβαρντ Facebook Twitter
Tελετή αποφοίτησης στο πανεπιστήμιο Harvard / Φωτ: EPA
0

Η αμερικανική δικαιοσύνη ανέστειλε μέτρο που επέβαλε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και προέβλεπε να απαγορευθεί η είσοδος στη χώρα νέων φοιτητών από το εξωτερικό για σπουδές στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.

Σύμφωνα με δικαστικό έγγραφο που συμβουλεύτηκε το Γαλλικό Πρακτορείο, η δικάστρια Άλισον Ντ. Μπάροους ανέστειλε το μέτρο του προέδρου Τραμπ υπογραμμίζοντας ότι το περίβλεπτο πανεπιστήμιο έδειξε πως, χωρίς επέμβαση της δικαιοσύνης, διέτρεχε κίνδυνο να υποστεί «άμεση και ανεπανόρθωτη ζημία προτού να έχουν τη δυνατότητα να εκφραστούν» οι αντίδικες πλευρές.

Εν μέσω πολέμου που έχει εξαπολύσει εναντίον ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που θεωρεί κοιτίδες της ιδεολογίας «woke», ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε προχθές Τετάρτη το βράδυ πως θεωρεί «απαραίτητο» να «περιοριστεί η είσοδος» αλλοδαπών για σπουδές στο Χάρβαρντ για την προστασία της «εθνικής ασφάλειας».

Διαβάστε: Ο Τραμπ απαγόρευσε νέες φοιτητικές βίζες στο Χάρβαρντ και απειλεί εκ νέου το Κολούμπια

Την Τετάρτη ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προχώρησε σε νέες τιμωρητικές ενέργειες κατά των ιστορικών πανεπιστημίων Χάρβαρντ και Κολούμπια, στο πλαίσιο της κλιμακούμενης ρητορικής του κατά των ιδρυμάτων της ανώτατης εκπαίδευσης που, κατά την κυβέρνησή του, είτε ανέχονται «αντισημιτικά φαινόμενα» είτε προωθούν «υπερπροοδευτικές ιδεολογίες».

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την Τετάρτη απαγόρευση θεωρήσεων (βίζα) για αλλοδαπούς φοιτητές που επιθυμούν να φοιτήσουν στο Χάρβαρντ, ενώ η υπουργός Παιδείας Λίντα ΜακΜάον απείλησε με αφαίρεση διαπίστευσης και διακοπή χρηματοδότησης το πανεπιστήμιο Κολούμπια, επικαλούμενη έλλειψη προστασίας εβραίων φοιτητών.

Απαγόρευση θεωρήσεων για το Χάρβαρντ

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι απαγορεύει τη χορήγηση θεωρήσεων εισόδου σε αλλοδαπούς φοιτητές που προορίζονται να φοιτήσουν στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ. Η απόφαση αυτή αποτελεί νέα κλιμάκωση στη διαμάχη του με τα περίβλεπτα αμερικανικά πανεπιστήμια, τα οποία κατηγορεί για αντισημιτισμό και για την, κατά την άποψή του, προώθηση υπερβολικά προοδευτικών ιδεών της Αριστεράς.

«Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι είναι απαραίτητο να περιοριστεί η είσοδος αλλοδαπών που έχουν σκοπό να έλθουν στις ΗΠΑ για να συμμετάσχουν, αποκλειστικά ή κατά μεγάλο μέρος, σε προγράμματα σπουδών του πανεπιστημίου Χάρβαρντ», ανέφερε στην επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον Λευκό Οίκο.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ αμφισβητεί την ιθαγένεια του Μαμντάνι και απειλεί να τον συλλάβει

Διεθνή / Νέα επίθεση Τραμπ σε Μαμντάνι: Αμφισβητεί την ιθαγένεια του και απειλεί να τον συλλάβει

Ο Τραμπ ισχυρίστηκε ότι ο υποψήφιος δήμαρχος της Νέας Υόρκης, πολιτογραφημένος πολίτης των ΗΠΑ, ήταν «παράνομα εδώ», στην προσπάθεια να προωθήσει ψευδείς θεωρίες συνωμοσίας για πολιτικούς αντιπάλους
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: «Ο Ερντογάν δεν είναι πλέον πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά αρχηγός χούντας»

Διεθνή / Τουρκία: «Ο Ερντογάν δεν είναι πλέον πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά αρχηγός χούντας»

Σφοδρή επίθεση στον Ερντογάν από τον Οζγκιούρ Οζέλ στη συγκέντρωση του κόμματος του μπροστά στο δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ημερών από τη σύλληψη του δημάρχου Εκρέμ Ιμάμογλου
LIFO NEWSROOM
Μεξικό: Γιος του «Τσάπο» συμφώνησε να ομολογήσει την ενοχή του στη δικαιοσύνη των ΗΠΑ

Διεθνή / Μεξικό: Γιος του «Τσάπο» συμφώνησε να ομολογήσει την ενοχή του στη δικαιοσύνη των ΗΠΑ

Ο Οβίδιο Γκουσμάν θεωρείτο ένας από τους τέσσερις γιους του του φυλακισμένου διαβόητου Mεξικανού βαρόνου των ναρκωτικών που ανέλαβαν να διοικήσουν φράξια του καρτέλ Σιναλόα
LIFO NEWSROOM