Τραμπ: «Είμαι ο λιγότερο ρατσιστής άνθρωπος στον κόσμο»

Τραμπ: «Είμαι ο λιγότερο ρατσιστής άνθρωπος στον κόσμο» Facebook Twitter
ΕΡΑ
2

«Είμαι ο λιγότερο ρατσιστής άνθρωπος στον κόσμο», ανέφερε σήμερα ο Ντόναλντ Τραμπ μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.

Η δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ έρχεται στον απόηχο προηγούμενης τοποθέτησής του, στη Βαλτιμόρη, όπου επιτέθηκε σε έναν μαύρο βουλευτή, τον Ελάιτζα Κάμινγκς, λέγοντάς του μεταξύ άλλων να καθαρίσει την «αηδιαστική, γεμάτη από αρουραίους και τρωκτικά» περιοχή του.

«Κανένας άλλος πρόεδρος δεν έχει κάνει τόσα όσα εγώ για τους Αφροαμερικανούς» υπογράμμισε ο Ντόναλντ Τραμπ προσθέτοντας ότι τα ποσοστά ανεργίας στους μαύρους «δεν ήταν ποτέ ξανά τόσο χαμηλά στην ιστορία» των ΗΠΑ αλλά και ότι υπάρχουν μεγάλες ευκαιρίες για τους Αφροαμερικανούς. 

Σχετικά με την τοποθέτησή του στην Βαλτιμόρη ανέφερε ότι έλαβε πολλά μηνύματα από την «αφροαμερικανική κοινότητα» για να τον «ευχαριστήσουν για την εμπλοκή (του)» στο θέμα και να τον συγχαρούν που «κάποιος είπε επιτέλους την αλήθεια».

Μέσα στον Ιούλιο ο Ντόναλντ Τραμπ είχε επιτεθεί σε τέσσερις σε βουλευτίνες - μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων καλώντας της, αν δεν είναι χαρούμενες στις ΗΠΑ, να φύγουν από τη χώρα. 

Με πληροφορίες από USAtoday

Διεθνή
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια