Ρατσιστική επίθεση του Τραμπ σε μαύρο βουλευτή: «Να καθαρίσεις την αηδιαστική περιοχή σου»

Ρατσιστική επίθεση του Τραμπ σε μαύρο βουλευτή: «Να καθαρίσεις την αηδιαστική περιοχή σου» Facebook Twitter
EPA
3

Ρατσιστική επίθεση εναντίον ενός μαύρου βουλευτή εξαπέλυσε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ λέγοντάς του, μεταξύ άλλων να καθαρίσει την «αηδιαστική, γεμάτη από αρουραίους και τρωκτικά» περιοχή του.


Ειδικότερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επιτέθηκε το Σάββατο λεκτικά εναντίον ενός επιφανούς Αφρο-Αμερικανού επικριτή του, αποκαλώντας τον «στυγνό νταή», ο οποίος θα πρέπει να επικεντρωθεί στο να καθαρίσει την «αηδιαστική, γεμάτη από αρουραίους και τρωκτικά» περιφέρειά του της Βαλτιμόρης, παρά να ασκεί κριτική στο έργο των μεταναστευτικών υπηρεσιών στα σύνορα με το Μεξικό.

Στο στόχαστρο του Ρεπουμπλικανού μπήκε ο βουλευτής Ελάιτζα Κάμινγκς, ο Δημοκρατικός πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο οποίος αποκάλεσε τον μεγιστάνα ρατσιστή επικρίνοντας δριμύτατα τη μεταναστευτική πολιτική του.

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι απάντησε στον Τραμπ χαρακτηρίζοντας τον Κάμινγκς πρωταθλητή των ατομικών δικαιωμάτων και της οικονομικής δικαιοσύνης, προσθέτοντας σε ένα tweet: «Όλοι μας απορρίπτουμε τις ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον του και στηρίζουμε την ακλόνητη ηγεσία του».

Την Πέμπτη, η επιτροπή υπερψήφισε με 23 ψήφους υπέρ και 16 κατά να επιτρέπεται στον Κάμινγκς να εκδίδει κλητεύσεις προς αξιωματούχους του Λευκού Οίκου, περιλαμβανομένων της κόρης του δισεκατομμυριούχου Ιβάνκας Τραμπ και τον γαμπρού του Τζάρεντ Κούσνερ.

Γιατί θεωρήθηκε ρατσιστική η επίθεση: Η περιοχή την οποία περιέγραψε ο Τραμπ ως «αηδιαστική, ένα χάος γεμάτο από αρουραίους και τρωκτικά, Χειρότερη στις ΗΠΑ, ΠΟΛΥ επικίνδυνη» (πράγματα που δεν ισχύουν) είναι γνωστό πως κατοικείται στην πλειοψηφία της από μαύρους πολίτες. Είναι συνήθης τακτική του Αμερικανού Προέδρου να απαξιώνει μέρη στα οποία ζουν πολλοί μαύροι («shitholes» είναι η λέξη που είχε χρησιμοποιήσει μια άλλη φορά) και μέρη τα οποία διοικούνται από μαύρους. Η πρακτική του αυτή γίνεται πάντα δεκτή με ενθουσιασμό από τους υπέρμαχους της Λευκής Ανωτερότητας και άλλες ρατσιστικές ομάδες με τις οποίες ο Τραμπ διατηρεί στενούς δεσμούς. 

Σε ένα απ' τα τρία tweet, ο Αμερικανός πρόεδρος κατακεραύνωσε τον Κάμινγκς με αφορμή την κριτική του για την πολιτική της κυβέρνησής του στη μεξικανική μεθόριο. «Ο βουλευτής Ελάιτζα Κάμινγκς υπήρξε ένας στυγνός νταής, που φώναζε και ούρλιαζε εναντίον των υπέροχων ανδρών και γυναικών της Συνοριοφυλακής σχετικά με τις συνθήκες στα Νότια Σύνορα, όταν στην πραγματικότητα η περιφέρειά του της Βαλτιμόρης είναι ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ και πιο επικίνδυνη. Η περιφέρειά του θεωρείται η Χειρότερη στις ΗΠΑ...» έγραψε ο Τραμπ.

«Τα Σύνορα είναι καθαρά, αποτελεσματικά και καλά οργανωμένα, απλά γεμάτα κόσμο. Η Περιφέρεια του Κάμινγκς είναι αηδιαστική, ένα χάος γεμάτο από αρουραίους και τρωκτικά. Εάν περνούσε περισσότερο χρόνο στη Βαλτιμόρη, ίσως να μπορούσε να βοηθήσει στο να καθαριστεί αυτό το πολύ επικίνδυνο και σιχαμερό μέρος» συμπλήρωσε.

Σε ένα τρίτο tweet, o Ντόναλντ Τραμπ διερωτήθηκε γιατί δαπανώνται τόσα χρήματα στην περιφέρεια του Κάμινγκς, «αφού θεωρείται η χειρότερα διοικούμενη και επικινδυνότερη στις ΗΠΑ».

«Κανένα ανθρώπινο ον δεν θα ήθελε να μείνει εκεί. Πού πάνε όλα αυτά τα χρήματα; Πόσα έχουν κλαπεί; Ερευνήστε αυτήν τη διαφθορά αμέσως» γράφει ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο Κάμινγκς απάντησε στον Τραμπ στο Twitter: «Κύριε Πρόεδρε, πηγαίνω καθημερινά στο σπίτι μου στην περιφέρειά μου. Κάθε πρωί, ξυπνώ και πηγαίνω να δώσω μάχη για τους γείτονές μου. Αποτελεί συνταγματική υποχρέωσή μου να εποπτεύω το εκτελεστικό σώμα. Όμως, είναι ηθικό καθήκον μου να δίνω μάχη για τους ψηφοφόρους μου» υπογράμμισε.

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Μάλλον θα είναι πολύ ρατσιστικό να αναφέρει κάποιος οτι όντως η Βαλτιμόρη είναι στις 3 πρώτες θέσεις για φόνους, βιασμούς και ληστείες στις ΗΠΑ.Και σε μια απο τις πρώτες θέσεις παγκοσμίως.Δεν το λέω εγώ, το λένε οι επίσημοι δείκτες.
Παιδιά, όλοι ξερουμε τι εστί Τραμπ.Δεν μας κανει πια εντύπωση οι ρατσιστικές του δηλώσεις.Είναι ενας απο τους 5 προέδρους που έχασε την ψήφο του λαού στις εκλογές του 2016.Μεγάλη αλλα και σημαντική ήττα για τον Αμερικανό Πρόεδρο.
Μα όχι, τον αδικείτε. Τον έχετε παρεξηγήσει τον άνθρωπο μωρέ. Κατά βάθος είναι χρυσή καρδιά. Εντάξει, ψιλοχέστηκε για το περιβάλλον αλλά, όλα κι όλα, είναι νοικοκύρης. Αυτό που το πας;