Τραμπ: Δεν θέλει το δημόσιο των ΗΠΑ να συναλλάσσεται με τη Huawei

Τραμπ: Δεν θέλει το δημόσιο των ΗΠΑ να συναλλάσσεται με τη Huawei Facebook Twitter
EPA
0

Επιμένει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στο ότι δεν θέλει το δημόσιο των ΗΠΑ να συναλλάσσεται με τη Huawei.

Το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου αναμένεται να παρατείνει την αναστολή της ισχύος των μέτρων που έχουν επιβληθεί σε βάρος της Huawei, επιτρέποντάς της έτσι να προμηθεύεται αγαθά από αμερικανικές επιχειρήσεις και να παρέχει υπηρεσίες σε προϋπάρχοντες πελάτες της, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Reuters την Παρασκευή.


Η «προσωρινή γενική άδεια» στη Huawei θα παραταθεί για 90 ημέρες, κατά τις πληροφορίες του Reuters, που επικαλέστηκε δύο πηγές ενήμερες για τις προθέσεις της αμερικανικής κυβέρνησης.

Την Κυριακή ο Τραμπ είπε σε δημοσιογράφους πριν επιβιβαστεί στο προεδρικό αεροσκάφος στο Νιου Τζέρσι ότι δεν θέλει το ομοσπονδιακό κράτος να συναλλάσσεται με την κινεζική εταιρεία για λόγους εθνικής ασφάλειας. Σημείωσε ότι κάποιες θυγατρικές και διευθύνσεις της Huawei ενδέχεται να εξαιρεθούν από την ευρύτερη απαγόρευση, αλλά ότι αυτό θα είναι «πολύ περίπλοκο». Απέφυγε να επιβεβαιώσει, ή να διαψεύσει, το εάν η κυβέρνησή του θα παρατείνει την ισχύ της «προσωρινής γενικής άδειας».

Νωρίτερα χθες, ο διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου, ενός από τα όργανα του Λευκού Οίκου που χαράσσει οικονομική πολιτική, ο Λάρι Κάντλοου, δήλωσε πως το υπουργείο Εμπορίου πιθανότατα θα παρατείνει την άδεια που έχει δοθεί στη Huawei να αγοράζει υλικό και λογισμικό αμερικανικής προέλευσης, σε μια χειρονομία «καλής θελήσεως» εντός των ορίων των ευρύτερων διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση της Κίνας για το εμπόριο.

«Κάνουμε ένα διάλλειμα [για να βοηθηθούν και ] οι δικές μας εταιρείες για τρεις μήνες», εξήγησε ο Κάντλοου, τοποθετούμενος κατά τη διάρκεια εκπομπής του τηλεοπτικού δικτύου NBC.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΑΛΑΙΝΑ ΤΙΜΙ ΒΑΛΤΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Διεθνή / Ο Τίμι, η φάλαινα που είχε παγιδευτεί στα ρηχά της Βαλτικής, «πιθανότατα να έχει πεθάνει»

«Καθώς το ζώο βρισκόταν σε εξαιρετικά εξασθενημένη κατάσταση και είχε επανειλημμένα επιστρέψει στα ρηχά μετά από προηγούμενες προσπάθειες διάσωσης, είναι πολύ πιθανό να μην βρίσκεται στη ζωή» αναφέρουν ειδικοί
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ασφαλής διέλευση από τα Στενά του Ορμούζ υπό όρους – Οξύνει τη ρητορική του ο Τραμπ

Η ιρανική πλευρά υποστηρίζει ότι η ασφαλής διέλευση από τα Στενά του Ορμούζ μπορεί να διασφαλιστεί με τον τερματισμό των αμερικανικών απειλών και την εφαρμογή νέων διαδικασιών, την ώρα που οι ΗΠΑ διατηρούν υψηλούς τόνους, προειδοποιώντας ακόμη και για κλιμάκωση των επιθέσεων σε περίπτωση μη συμφωνίας
THE LIFO TEAM
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΟ ΠΟΤΟ RYANAIR

Διεθνή / Ryanair: Ο επικεφαλής της ζητά την απαγόρευση των αλκοολούχων ποτών το πρωί στα αεροδρόμια

Ο CEO της γνωστής αεροπορικής εταιρείας άσκησε ιδιαίτερη κριτική στα αεροδρόμια και τα bars εντός των χώρων αναμονής, αναρωτώμενος γιατί σερβίρεται αλκοόλ ακόμη και από τις 5 ή 6 το πρωί
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Axios: ΗΠΑ και Ιράν ένα βήμα πριν από συμφωνία για τερματισμό του πολέμου

Ο Λευκός Οίκος εμφανίζεται κοντά σε προκαταρκτική συμφωνία με το Ιράν για μονοσέλιδο μνημόνιο που θα μπορούσε να οδηγήσει σε τερματισμό του πολέμου και έναρξη νέων διαπραγματεύσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα
THE LIFO TEAM
ΧΑΝΤΑΙΟΣ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ

Διεθνή / Χανταϊός: Προς τα Κανάρια Νησιά το κρουαζιερόπλοιο - Πώς θα απομακρυνθούν επιβάτες και πλήρωμα

Συνολικά, τρεις επιβάτες που ταξίδευαν με το MV Hondius έχουν χάσει τη ζωή τους, μετά τον απόπλου του από την Αργεντινή πριν από περίπου έναν μήνα για υπερατλαντικό ταξίδι
THE LIFO TEAM