Τραγωδία στην Ιταλία: 793 νεκροί από κορωνοϊό σε μία ημέρα - 6.557 νέα κρούσματα

Τραγωδία στην Ιταλία: 793 νεκροί από κορωνοϊό σε μία ημέρα - 6.557 νέα κρούσματα Facebook Twitter
EPA
5

Δραματική είναι η κατάσταση στην Ιταλία όπου μέσα σε 24ώρες πέθαναν 793 άνθρωποι από κορωνοϊό και καταγράφηκαν 6.557 νέα κρούσματα. 

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού στην Ιταλία είναι 53.578. Οι νεκροί έφτασαν τους 4.825. Παράλληλα, 6.072 άνθρωποι έχουν ιαθεί. Μόνο στην Λομβαρδία, 546 άνθρωποι έχασαν τη ζωή το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με το Reuters. Η περιοχή αυτή ήδη θρηνεί 3.095 θύματα την ώρα που σε ολόκληρη την Κίνα, ο επίσημος αριθμός νεκρών από COVID-19 είναι 3.255. 

Οι υγειονομικές αρχές της γειτονικής χώρας είναι έτοιμες να υιοθετήσουν το μοντέλο της Νότιας Κορέας για την καταπολέμηση της πανδημίας, σύμφωνα τον Τύπο. Όπως μεταδίδει η εφημερίδα La Repubblica, πρόκειται για εκατοντάδες χιλιάδες τεστ, με στόχο να ανιχνευθεί ο ιός στους ασθενείς που δεν παρουσιάζουν συμπτώματα. Στη συνέχεια, οι κινήσεις τους θα παρακολουθούνται μέσω συστήματος GPS, ώστε να εξασφαλιστεί ότι δεν θα έρθουν σε επαφή με ασφαλείς πολίτες. 

Χθες, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ιταλία ήταν 41.035 και οι νεκροί είχαν σκαρφαλώσει στους 3.405. Ιταλοί δήμαρχοι ζητούν νέα μέτρα από την κυβέρνηση για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

«Ήρθε η στιγμή να σταματήσουμε, αλλά πραγματικά, βασιζόμαστε σε εσάς», έγραψαν 243 δήμαρχοι της ευρύτερης περιοχής του Μπέργκαμο, στον πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε και στον περιφερειάρχη της Λομβαρδίας Ατίλιο Φοντάνα.  Η πρώτη υπογραφή, στην επιστολή, είναι εκείνη του δημάρχου του Μπέργκαμο Τζόρτζιο Γκόρι. «Θεωρούμε ότι η υιοθέτηση νέων και πιο θαρραλέων μέτρων μπορεί να αποτελέσει την μόνη και ευκταία λύση σε μια τραγωδία η οποία - την ώρα που οι μεταδόσεις συνεχίζονται ασταμάτητα -- μοιάζει δίχως τέλος», τονίζουν στην επιστολή τους.

Παράλληλα, ο Αλέσιο Πασκούτσι, δήμαρχος της Τσερβέτερι (κωμόπολη που βρίσκεται κοντά στη Ρώμη) τονίζει ότι οι δημοτικές αρχές δεν γνωρίζουν τα στοιχεία των ανθρώπων που είναι σε καραντίνα στο σπίτι τους, επειδή έχουν βγει θετικοί στον ιό. Κατά συνέπεια, δεν μπορούν να προστατευθούν επαρκώς μια σειρά κατηγοριών πολιτών όπως είναι οι ταχυδρόμοι, οι εθελοντές, οι εργαζόμενοι στην παράδοση τροφίμων σε πακέτο και πολλοί άλλοι.


Ο δήμαρχος της Βενετίας Λουίτζι Μπρουνιάρο ζητά από την κυβέρνηση Κόντε να στηρίξει ακόμη δυναμικότερα την τοπική αυτοδιοίκηση στην αντιμετώπιση της όλης κατάστασης, ενώ ο πρόεδρος της Ένωσης Ιταλικών Δήμων Αντόνιο Ντεκάρο προβλέπει ότι «η κάλυψη των αναγκών που προέκυψαν λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης θα βάλει σε μεγάλη δοκιμασία τις δημοτικές αρχές της χώρας, οι οποίες βρίσκονται στο πλευρό των πολιτών, αλλά απειλούνται με οικονομική κατάρρευση».

Διεθνή
5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Είναι φοβερό ότι ενώ πλέον έχουμε δραματικά γεγονότα, υπάρχουν αμέτρητες σελίδες και δημοσιογράφοι που συνεχίζουν να διακινούν ψευδείς ειδήσεις και θεωρίες συνωμοσίας. Θα πρέπει να υπάρξει σοβαρή νομική θωράκιση από αυτά τα φαινόμενα. Καμία ελευθερία λόγου ή έκφρασης δεν είναι επιχείρημα για τη διασπορά ψευδών και επικίνδυνων ειδήσεων. Σε ότι αφορά την Ελλάδα, εύχομαι να εφαρμοστεί άμεσα απαγόρευση κυκλοφορίας. Είμαστε ανίκανοι να προστατέψουμε τους εαυτούς μας από έναν προφανή πλέον κίνδυνο. Δεν γίνεται η χώρα να είναι στο έλεος των ηλίθιων. Όχι πάλι, όχι τόσο σύντομα.
Όταν συνειδητοποιώ καποιες στιγμες τι συμβαίνει στον κοσμο νομιζω ότι ζω ένα κακό όνειρο. Συνειδητοποιώ επίσης πόσο ευάλωτος είναι ο σύγχρονος πολιτισμός μας και πόσο εύκολα μπορεί να καταρρεύσει. Αυτό που συμβαίνει στην Ιταλία είναι τραγικό. Εύχομαι αυτή η περιπέτεια να είναι η αρχή ενός νέου πολιτισμικού ρεύματος που θα σέβεται τη φύση και και τον άνθρωπο.
Οι Ιταλοί ακόμη και στην Κατοχή ατον Β' Παγκόσμιο, στην πλειονότητά τους παρέμειναν μεσογειακοί μέσα στην "τρέλλα" του πολέμου και φέρθηκαν με ηπιότητα.Μοιάζουμε πολύ. Και πρέπει να τους συμπονάμε για το δράμα που περνάνε, αλλά και να διδαχθούμε από την "μεσογειακή ελαφρότητά" τους στην αντιμετώπιση του ϊού στο ξεκίνημά του.Νομίζω όλοι καταλαβαίνουν - και οι ίδιοι οι "ελαφρείς" στη χώρα μας - ποιους εννοώ.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ