Τούρκος πρέσβης: Άδικες οι κατηγορίες κατά της Τουρκίας για το προσφυγικό

Τούρκος πρέσβης: Άδικες οι κατηγορίες κατά της Τουρκίας για το προσφυγικό Facebook Twitter
1

Απαντήσεις στην κριτική που ασκείται στην Τουρκία για τους χειρισμούς της στο θέμα των προσφυγικών ροών επιχείρησε να δώσει ο Τούρκος πρέσβης στην Ελλάδα, Μπουράτ Οζούγκεργκιν.

 Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο Τούρκος πρέσβης εξήγησε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη και στην Τουρκία.

«Την εβδομάδα που 500 άνθρωποι πέρασαν στις ελληνικές ακτές, την ίδια εβδομάδα ήρθαν στην Τουρκία περισσότεροι από 13.500 άνθρωποι. Ίσως στην Τουρκία να κάνουμε κάποια λάθη, σίγουρα κάνουμε, η τελειότητα ανήκει στους θεούς, ωστόσο οποιαδήποτε επίθεση προς την Τουρκία είναι άδικη».

Ο Μπουράτ Οζούγκεργκιν απάντησε, επίσης, και στην εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα 5,6 δισ. ευρώ που έχει λάβει η Άγκυρα για την αντιμετώπιση του προσφυγικού.

«Είναι λάθος. Λίγο παραπάνω από δύο δισ. έχουν πραγματικά εκταμιευτεί. Και για να είμαι ξεκάθαρος, τα χρήματα δεν πάνε στο τουρκικό κράτος, πάνε στους πρόσφυγες. Επομένως η υπόνοια ότι η Τουρκία χρησιμοποιεί το ζήτημα των προσφύγων για να κερδίσει χρήματα είναι μεγάλη απρέπεια» δήλωσε ο ίδιος.

Απαντώντας σε ερώτημα για τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ, ο Τούρκος πρέσβης είπε: «Από τη δική μας πλευρά, οι Ελληνοκύπριοι είναι η αιτία και όχι εμείς».

«Δεν μπορούμε να κατηγορηθούμε γιατί ξεκινήσαμε εργασίες εκεί που θεωρούμε ότι είναι δική μας υφαλοκρηπίδα» δήλωσε επίσης ο ίδιος.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο, ο Μπουράτ Οζούγκεργκιν είπε πως καθήκον των διπλωματών είναι να αποτρέψουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

«Δεν μπορώ να προβλέψω το μέλλον αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι στόχος μας είναι να το αποτρέψουμε» είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Τέλος, αναφορικά με τις διαφορές της Τουρκίας με τη χώρα μας, τόνισε ότι δεν αφορούν μόνο την υφαλοκρηπίδα αλλά υπάρχουν διαφορές στα θέματα του εναέριου χώρου, στα χωρικά ύδατα, στη στρατιωτικοποίηση των νησιών.

«Όταν υπάρχει διαφορά τη συζητάς και αν δεν μπορείς να τη λύσεις, πας στο δικαστήριο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρτυρίες για τον φονικό σεισμό 6R στο Αφγανιστάν: «Υπάρχει θάνατος σε κάθε σπίτι, παιδιά και γυναίκες ούρλιαζαν»

Διεθνή / Μαρτυρίες για τον φονικό σεισμό 6R στο Αφγανιστάν: «Υπάρχει θάνατος σε κάθε σπίτι, παιδιά και γυναίκες ούρλιαζαν»

Ένας άνδρας είπε πως 10 συγγενείς του, συμπεριλαμβανομένων των πέντε παιδιών του, σκοτώθηκαν - Τουλάχιστον πέντε ισχυροί μετασεισμοί - Έρευνες σε απομονωμένες, ορεινές περιοχές
LIFO NEWSROOM
Σικάγο εναντίον Τραμπ: Ο κυβερνήτης και ο δήμαρχος αψηφούν την εθνοφρουρά

Διεθνή / Σικάγο εναντίον Τραμπ: Ο κυβερνήτης και ο δήμαρχος αψηφούν την εθνοφρουρά

Ο Κυβερνήτης του Ιλινόις και ο Δήμαρχος Σικάγου αντιστέκονται στα σχέδια του Τραμπ για ανάπτυξη στρατού στην πόλη, ενώ οι αντιδράσεις κλιμακώνονται και οι αριθμοί δείχνουν μείωση εγκληματικότητας
LIFO NEWSROOM
Από Λευκός Οίκος σε Χρυσό Οίκο: Το Οβάλ Γραφείο έγινε… Παλάτι των Βερσαλλιών επί Τραμπ

Διεθνή / Από Λευκός Οίκος σε Χρυσό Οίκο: Το Οβάλ Γραφείο έγινε… Παλάτι των Βερσαλλιών επί Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ μετέτρεψε το Οβάλ Γραφείο σε… χρυσό παλάτι με πολυτέλειες που διχάζουν την Αμερική. Από πορτρέτα και οικογενειακές φωτογραφίες μέχρι χρυσές λεπτομέρειες εμπνευσμένες από τις Βερσαλλίες
LIFO NEWSROOM
Γάλλοι σοσιαλιστές, ακροδεξιοί και πράσινοι εναντίον Μπαϊρού – Η κυβέρνηση κρέμεται από μία κλωστή

Διεθνή / Γάλλοι σοσιαλιστές, ακροδεξιοί και πράσινοι εναντίον Μπαϊρού – Η κυβέρνηση κρέμεται από μία κλωστή

Η κυβέρνηση Μπαϊρού στη Γαλλία κινδυνεύει να πέσει στην ψηφοφορία εμπιστοσύνης την επόμενη εβδομάδα, με σοσιαλιστές, ακροδεξιούς, Πράσινους και κομμουνιστές να δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν κατά, ενώ οι αγορές παρακολουθούν με ανησυχία
LIFO NEWSROOM
Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Πάντα μια αβάσταχτη μέρα» - Η κίνηση του αδελφού της στον τόπο ταφής της 28 χρόνια μετά τον θάνατό της

Διεθνή / Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Πάντα μια αβάσταχτη μέρα» - Η κίνηση του αδελφού της στον τόπο ταφής της 28 χρόνια μετά τον θάνατό της

Ο λόγος που είναι θαμμένη σε ένα απομονωμένο, ιδιωτικό νησί - «Συμφωνήσαμε όλοι ότι αυτό ήταν το κατάλληλο μέρος για να βρίσκεται η Νταϊάνα» υποστηρίζει
LIFO NEWSROOM