Τουρκικό ΜΜΕ τα βάζει με τον Ιμάμογλου, για την υπόθεση Τζιτζικώστα: «Στήριξε τον Έλληνα προβοκάτορα»

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Στο στόχαστρο τουρκικής ιστοσελίδας μπήκε ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, λόγω της στάσης που κράτησε στο περιστατικό με τον Απόστολο Τζιτζικώστα στη Σμύρνη και την παρεμπόδιση της εισόδου του στην Τουρκία

«Ο Ιμάμογλου υποστήριξε τον Έλληνα προβοκάτορα», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Aksam. Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης έκανε λόγο για «σοβαρό περιστατικό» και δήλωσε χθες ότι ενημερώθηκε για την υπόθεση από τον Κώστα Μπακογιάννη. «Αφού δω τις λεπτομέρειες του περιστατικού, θα ενημερώσω αύριο τόσο την κοινή γνώμη, όσο και όλες τις βαλκανικές πόλεις», συμπλήρωσε ο Ιμάμογλου μιλώντας στο Open. 

Η Aksam επιχείρησε να υποβαθμίσει το περιστατικό, κάνοντας λόγο για «τεχνικό πρόβλημα» κατά την άφιξη του Απόστολου Τζιτζικώστα στη Σμύρνη. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι προέκυψε «πρόβλημα» κατά τον έλεγχο της ταυτότητας του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, επειδή το όνομά του έμοιαζε με άλλου ατόμου, στο οποίο έχουν επιβληθεί περιορισμοί εισόδου. 

Τουρκικό ΜΜΕ τα βάζει με τον Ιμάμογλου, για την υπόθεση Τζιτζικώστα: «Στήριξε τον Έλληνα προβοκάτορα» Facebook Twitter

Η τουρκική ιστοσελίδα υποστηρίζει ότι το πρόβλημα λύθηκε σε «15-20 λεπτά» και κατηγόρησε τον κ. Τζιτζικώστα πως «μετέτρεψε το περιστατικό σε δράμα» και είπε στις αρχές ότι «παραιτήθηκε από το δικαίωμα εισόδου στη χώρα». 

Υπενθυμίζεται ότι ο Απόστολος Τζιτζικώστας μετέβη στη Σμύρνη με πλοίο από τη Θεσσαλονίκη, για να προεδρεύσει στην Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη της Επιτροπής των Περιφερειών. Οι τουρκικές αρχές του απαγόρευσαν την είσοδο στη χώρα και παρέμεινε σε γραφείο για έξι ώρες. 

Τελικά, επέστρεψε στην Ελλάδα λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, με κυβερνητικό αεροσκάφος. Το αεροπλάνο με το οποίο επέστρεφε ο Νίκος Δένδιας από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα παρέλαβε τον κ. Τζιτζικώστα και τους συνεργάτες του. 

Νωρίτερα, το υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε την «απαράδεκτη και εντελώς καταχρηστική» κράτηση και απαγόρευση εισόδου του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας από τις τουρκικές αρχές στη Σμύρνη. 

Το υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τις τουρκικές να δώσουν άμεσα εξηγήσεις και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρετανοί στρατιώτες στις μάχες στην Ουκρανία, λέει γερμανικό ηχητικό - Σχεδιάζουν χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος, λέει η Μόσχα

Διεθνή / Βρετανοί στρατιώτες στις μάχες στην Ουκρανία, λέει γερμανικό ηχητικό - Σχεδιάζουν χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος, λέει η Μόσχα

Παιχνίδια πολέμου ανάμεσα σε Λονδίνο, Μόσχα και Βερολίνο - Η διαρροή συνομιλίας Γερμανών στρατιωτικών για το σύστημα Taurus - Το χτύπημα στην γέφυρα Κερτς και η οργή των Βρετανών για τους Γερμανούς
NEWSROOM