Ιμάμογλου για Τζιτζικώστα: «Σοβαρό περιστατικό, θα ενημερώσω κοινή γνώμη και όλες τις βαλκανικές πόλεις»

Ιμάμογλου για Τζιτζικώστα: «Σοβαρό περιστατικό, θα ενημερώσω κοινή γνώμη και όλες τις βαλκανικές πόλεις» Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ
0

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, μετά το πρωτοφανές περιστατικό της παρεμπόδισης της εισόδου του Απόστολου Τζιτζικώστα στην Τουρκία, μιλώντας στο Open τόνισε τα εξής: «κατάφερα να πάρω μια πολύ σύντομη ενημέρωση για το περιστατικό που έγινε σήμερα από τον φίλο μου Κώστα Μπακογιάννη. Αφού δω τις λεπτομέρειες του περιστατικού, θα ενημερώσω αύριο τόσο την κοινή γνώμη όσο και όλες τις βαλκανικές πόλεις».

Μάλιστα αναγνώρισε και ο ίδιος ως «σοβαρό το περιστατικό».

Υπενθυμίζεται πως την καταδίκη του εξέφρασε και ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης μετά την αδιανόητη πρόκληση των Τούρκων να μην επιτρέψουν στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα να εισέλθει στη γείτονα χώρα, προκειμένου συμμετάσχει στην Ευρωμεσογειακή Συνέλευση (ARLEM).

Έχοντας στο πλευρό του τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου ο δήμαρχος της Αθήνας δήλωσε: «Μου είναι πραγματικά αδιανόητο να φανταστώ, μου είναι πολύ δύσκολο να καταλάβω πως μπορεί να απαγορεύεται η ελεύθερη είσοδος σε μία χώρα, ενός αυτοδιοικητικού, ενός περιφερειάρχη. Ενός ανθρώπου, που μεταξύ άλλων, έχει διατελέσει και πρόεδρος της επιτροπής των περιφερειών της ΕΕ. Θέλω να πιστεύω πως θα δοθούν οι αναγκαίες εξηγήσεις, αλλά και οι απαραίτητες συγγνώμες».

Για το συμβάν ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, δεσμεύτηκε, αύριο το πρωί στη δημόσια εκδήλωση εγκαινίων ενός πάρκου αφιερωμένο στο δίκτυο B40, να προβεί από κοινού με τον δήμαρχο Αθηναίων σε σχετική δήλωση.

Επίσης, μετά την ακραία πρόκληση των Τούρκων, ο δήμαρχος Αθηναίων είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, ενώ κατόπιν συνεννόησης με το Υπουργείο Εξωτερικών προχώρησε στην ακύρωση της συμμετοχής του στην Ευρωμεσογειακή Συνέλευση, αναβάλλοντας παράλληλα και την συνολική επίσημη επίσκεψη του στη Σμύρνη.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πεντάγωνο: «Συντριπτικό πλήγμα» στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν - «Ο Τραμπ θέλει ειρήνη»

Διεθνή / Πεντάγωνο: «Συντριπτικό πλήγμα» στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν - «Ο Τραμπ θέλει ειρήνη»

Με σαφές μήνυμα ότι «δεν επιδιώκεται πόλεμος», αλλά «δεν θα επιτραπεί ποτέ στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα», ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ παρουσίασε τις λεπτομέρειες της επιχείρησης «Midnight Hammer»
LIFO NEWSROOM
Ο Ντόναλντ Τραμπ «τζογάρει» την προεδρία του με την εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο με το Ιράν

Διεθνή / Ο Ντόναλντ Τραμπ «τζογάρει» την προεδρία του με την εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο με το Ιράν

Υπό την πίεση του Νετανιάχου, θεώρησε την επίθεση στο Ιράν ως ευκαιρία που έπρεπε να εκμεταλλευτεί, αλλά και ως τρόπο να διαμορφώσει ένα προφίλ ηγέτη που δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει την αμερικανική στρατιωτική ισχύ
LIFO NEWSROOM
Λάουρα Αντονέλι: To sex symbol της Ιταλίας που λερώθηκε από την επιχείρηση «καθαρά χέρια»

Διεθνή / Λάουρα Αντονέλι: To sex symbol της Ιταλίας που λερώθηκε από την επιχείρηση «καθαρά χέρια»

Η Αντονέλι πέθανε στις 22 Ιουνίου του 2015 σε ηλικία 73 ετών, γεμάτη πίκρα, σημαδεμένη από τη μεγάλη περιπέτεια, που βίωσε στις αρχές της δεκαετίας του ‘90 και την έφερε στην πόρτα στης φυλακής
LIFO NEWSROOM