ΥΠΕΞ για Τζιτζικώστα: «Απαράδεκτη και εντελώς καταχρηστική η απαγόρευση εισόδου στη Σμύρνη»

ΥΠΕΞ για Τζιτζικώστα: «Απαράδεκτη και εντελώς καταχρηστική η απαγόρευση εισόδου στη Σμύρνη» Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Με ανακοίνωσή του, το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε την απαγόρευση εισόδου από τις τουρκικές αρχές του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας. Απόστολου Τζιτζικώστα, στη Σμύρνη.

Χαρακτήρισε την απόφαση των τουρκικών αρχών για κράτηση «απαράδεκτη και εντελώς καταχρηστική», καλώντας σε εξηγήσεις.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Καταδικάζουμε απερίφραστα την απαράδεκτη και εντελώς καταχρηστική κράτηση και απαγόρευση εισόδου του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας από τις τουρκικές αρχές στη Σμύρνη νωρίτερα σήμερα.

Αναμένουμε από τις αρμόδιες τουρκικές αρχές να δοθούν άμεσα εξηγήσεις και τις καλούμε να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.

Η ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα, καθώς και το Γενικό Προξενείο στη Σμύρνη κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή προβαίνοντας σε σχετικές παραστάσεις προς το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Τζιτζικώστας μετέβη στη Σμύρνη, με το καράβι που αναχωρεί από Θεσσαλονίκη, για να προεδρεύσει στην Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη της Επιτροπής των Περιφερειών.

Οι τουρκικές αρχές του απαγόρευσαν την είσοδο χωρίς να αναφέρουν τον λόγο και παρέμεινε σε ένα γραφείο για έξι ώρες.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση στο ανώτατο επίπεδο, η ελληνική κυβέρνηση, η πρεσβεία της Ελλάδα στην Άγκυρα, καθώς και το προξενείο της Σμύρνης. Ο κ. Τζιτζικώστας θα επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το αντίδοτο απέναντι στην ακρίβεια, είναι η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος»

«Δεν αρκεί μόνο να βρει κάποιος οποιαδήποτε δουλειά, αλλά το πώς, θα παντρέψουμε τις ανάγκες των επιχειρήσεων με τις ανάγκες των εργαζομένων», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΙΤΑΚΗΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν χρειάζονται διαμεσολαβητές στα ελληνοτουρκικά» - Πότε αναμένεται η συνάντηση με τον Ερντογάν

Όσα είπε ο πρωθυπουργός για τις σχέσεις της Ελλάδας με ΗΠΑ, Τουρκία και Ισραήλ, τον στόχο της αυτοδυναμίας, την τροπολογία για τη συνεπιμέλεια, την αναθεώρηση του Συντάγματος
THE LIFO TEAM