ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Τουρκία: Ξεκινάει η δίκη της διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας και ακτιβιστών που κατηγορούνται για «τρομοκρατία»

Τουρκία: Ξεκινάει η δίκη της διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας και ακτιβιστών που κατηγορούνται για «τρομοκρατία» Facebook Twitter
0

Η δίκη έντεκα ακτιβιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που κατηγορούνται για «τρομοκρατία», αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα στην Τουρκία. Πρόκειται για μία υπόθεση που έχει προκαλέσει εκτεταμένη ανησυχία στη Δύση και έχει κλιμακώσει την κρίση μεταξύ Άγκυρας και Ευρώπης.

Μεταξύ των κατηγορούμενων είναι η Ιντίλ Εσέρ, διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας Τουρκίας, καθώς και ένας Γερμανός και έναν Σουηδός πολίτης.

Αν καταδικαστούν, αντιμετωπίζουν ποινή μέχρι και 15 χρόνια φυλάκισης, καθώς τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες που περιλαμβάνουν την ένταξη και παροχή βοήθειας σε «ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση».

Οι ακτιβιστές είχαν συλληφθεί τον Ιούλιο, ενώ συμμετείχαν σε ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο και τη διαχείριση πληροφοριών σε ένα ξενοδοχείο στην Πρίγκηπο.

Η συγκεκριμένη υπόθεση έχει εντείνει τις ανησυχίες πως η Τουρκία διολισθαίνει όλο και πιο γρήγορα στον απολυταρχισμό, υπό τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Από το αποτυχημένο περυσινό πραξικόπημα, οι αρχές έχουν φυλακίσει, εν αναμονή δίκης, περισσότερα από 50.000 άτομα και έχουν απολύσει ή θέσει σε διαθεσιμότητα περίπου 150.000. Οι δυτικοί σύμμαχοι φοβούνται ότι ο Ερντογάν χρησιμοποιεί το πραξικόπημα ως πρόσχημα για να εκδιώξει τους αντιπάλους και να καταπνίξει κάθε διαφωνία.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο στα 50: «Νιώθω 32» - Το «όχι» για το οποίο ακόμη μετανιώνει

Διεθνή / Λεονάρντο Ντι Κάπριο: «Στα 50, νιώθω 32» - Για ποιον ρόλο που είπε «όχι» μετανιώνει ακόμη

Μιλώντας στον Πολ Τόμας Άντερσον, ο Ντι Κάπριο αναφέρθηκε στην την ηλικία, την ταινία του που βλέπει πιο συχνά και αυτήν στην οποία θα ήθελε περισσότερο να έχει συμμετάσχει 
LIFO NEWSROOM
Από τον δικτάτορα Φράνκο και τον βασιλιά Λεοπόλδο μέχρι τον Κριστιάνο Ρονάλντο: Αγάλματα που Εξαφανίστηκαν

Διεθνή / Από τον δικτάτορα Φράνκο και τον βασιλιά Λεοπόλδο μέχρι τον Κριστιάνο Ρονάλντο: Αγάλματα που εξαφανίστηκαν

Από αμφιλεγόμενα έργα τέχνης μέχρι ιστορικά πρόσωπα και… κλεμμένα αρκουδάκια, αυτά είναι τα αγάλματα που απομακρύνθηκαν, γκρεμίστηκαν ή εξαφανίστηκαν, αποκαλύπτοντας τι πραγματικά τιμά η κοινωνία μας
LIFO NEWSROOM
Σουδάν: Εν μέσω πολέμου οι κάτοικοι βιώνουν τη «χειρότερη επιδημία χολέρας εδώ και χρόνια» 

Διεθνή / Σουδάν: Εν μέσω πολέμου οι κάτοικοι βιώνουν τη «χειρότερη επιδημία χολέρας εδώ και χρόνια» 

Διεθνείς οργανώσεις προειδοποιούν ότι η εξάπλωση της ασθένειας, εάν δεν ελεγχθεί, μπορεί να επιδεινώσει παρόμοια ξεσπάσματα σε ολόκληρη την αφρικανική ήπειρο για εβδομάδες ή και μήνες
LIFO NEWSROOM