Τουρκία: Σε υποχρεωτικό περιορισμό βρίσκεται εδώ και 8 μέρες Ιταλός δημοσιογράφος

Τουρκία: Σε υποχρεωτικό περιορισμό βρίσκεται εδώ και 8 μέρες Ιταλός δημοσιογράφος Facebook Twitter
0

O Ιταλός δημοσιογράφος και συγγραφέας Γκαμπριέλε Ντελ Γκράντε παραμένει στην Τουρκία, σε καθεστώς υποχρεωτικού περιορισμού, σε ξενοδοχείο στο οποίο διαμένουν ξένοι πολίτες.


Η προσωρινή κράτηση του Ντελ Γκράντε διατάχθηκε από τις τουρκικές αρχές την Μ. Δευτέρα, όταν ο 35χρονος Ιταλός δημοσιογράφος βρισκόταν στη νοτιοανατολική Τουρκία, κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Είχε μεταβεί στην περιφέρεια της Αντιόχειας για να πάρει σειρά συνεντεύξεων που σκόπευε να χρησιμοποιήσει για τη συγγραφή βιβλίου με θέμα τη δημιουργία του Ισλαμικού Κράτους.

Οι τουρκικές αρχές υποστηρίζουν ότι ο Ντελ Γκράντε, βάσει της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης που έχει επιβληθεί στην χώρα, δεν είχε το δικαίωμα να βρίσκεται στη συγκεκριμένη περιοχή.

Ενώ, όμως, είχαν διαρρεύσει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες επρόκειτο να απελαθεί την περασμένη Πέμπτη, μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία επίσημη πληροφόρηση σχετικά με το πότε ο δημοσιογράφος θα αφεθεί ελεύθερος.

Η οικογένειά του που κατάγεται από την περιφέρεια της Τοσκάνης ζητά να μάθει σαφείς πληροφορίες, τονίζοντας ότι ο Γκαμπριέλε πρέπει να επιστρέψει το γρηγορότερο δυνατό στο σπίτι του, όπου τον περιμένουν η σύζυγός του και τα δυο μικρά παιδιά τους.

Έως τώρα, το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών έχει κάνει γνωστό ότι ο Γκαμπριέλε Ντελ Γκράντε είναι καλά στην υγεία του και πως με την περίπτωσή του ασχολούνται αδιάκοπα οι διπλωματικές αρχές της Ρώμης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

MET GALA 2026 METG GALA ΤΖΕΦ ΜΠΕΖΟΣ

Διεθνή / Met Gala 2026: Μήνυμα για μποϊκοτάζ της φετινής εκδήλωσης προβάλλεται στο ρετιρέ του Τζεφ Μπέζος στο Μανχάταν

Προβολές διαμαρτυρίας και συνθήματα κατά του Τζεφ Μπέζος και της Amazon φώτισαν το πολυτελές του ρετιρέ και εμβληματικά κτίρια του Μανχάταν, στο πλαίσιο καμπάνιας ακτιβιστικής ομάδας που καταγγέλλει τις συνθήκες εργασίας στην εταιρεία και ζητά μποϊκοτάζ του Met Gala
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Axios: «Θέλει δράση» - Η δυσαρέσκεια Τραμπ για το αδιέξοδο με το Ιράν πίσω από το σχέδιο για τα Στενά του Ορμούζ

Με φόντο το παρατεταμένο αδιέξοδο με το Ιράν, οι ΗΠΑ προχωρούν σε ένα νέο σχέδιο για τα Στενά του Ορμούζ, που συνδυάζει στρατιωτική παρουσία και διπλωματική πίεση, ανεβάζοντας εκ νέου την ένταση στην περιοχή
THE LIFO TEAM