Τουρκία: Οι Ελληνοκύπριοι είναι κακομαθημένοι εξαιτίας της ΕΕ - Θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις

Τουρκία: Οι Ελληνοκύπριοι είναι κακομαθημένοι εξαιτίας της ΕΕ - Θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις Facebook Twitter
Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τις γεωτρήσεις, δήλωσε από τα Κατεχόμενα ο Τούρκος Αντιπρόεδρος (EPA)
0

Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τις γεωτρήσεις και τις σεισμικές έρευνες, δήλωσε από τα Κατεχόμενα ο Τούρκος Αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι, κατηγορώντας την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι απέρριψε κάθε ευκαιρία επίλυσης του Κυπριακού.

Ο Οκτάι παρέστη στις χθεσινές εκδηλώσεις για την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους, υποστηρίζοντας πως η Toυρκία και οι Τουρκοκύπριοι τήρησαν θετική στάση απέναντι στις ευκαιρίες επίλυσης του Κυπριακού αλλά η ελληνοκυπριακή πλευρά «είναι κακομαθημένη λόγω της ιδιότητας του κράτους – μέλους της ΕΕ».

Παράλληλα διαβεβαίωσε πως η Τουρκία θα στηρίζει πάντα το κατοχικό καθεστώς, διαβεβαιώνοντας ότι η τουρκική πλευρά θα επιζητεί «δίκαιο διαμοιρασμό των φυσικών πόρων μεταξύ των δύο κοινοτήτων». Όπως είπε, η τουρκοκυπριακή πλευρά πρότεινε τη σύσταση κοινής επιτροπής που απέρριψε οι Ελληνοκύπριοι και η Τουρκία είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τις γεωτρήσεις με το Γιαβούζ και το Φατίχ. 

«Η διεθνής κοινότητα θα δει ότι δεν θα μας επηρεάσουν διεθνείς απειλητικές αποφάσεις και η Τουρκία δεν θα αφήσει κανέναν να παραβιάσει τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων», επεσήμανε ενώ ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ εξαπέλυσε εμμέσως νέες απειλές: «Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των αδερφών μας, όπως δεν παραμείναμε σιωπηλοί και στο παρελθόν. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από τον καθένα».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΛΛΙΑ ΗΠΑ ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ

Διεθνή / Γαλλία: Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών - «Δεν δεχόμαστε μαθήματα σχετικά με την βία»

«Αρνούμαστε οποιαδήποτε εργαλειοποίηση αυτής της τραγωδίας», πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών σχετικά με τον θάνατο του ακροδεξιού Κεντέν Ντεράνκ
THE LIFO TEAM
ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

Διεθνή / Ουκρανία: Μαζικές ρωσικές επιθέσεις δύο μέρες πριν από την τέταρτη επέτειο της ρωσικής εισβολής

«Ο εχθρός εξαπέλυσε μια ακόμη μαζική επίθεση με πυραύλους και drones σε οικιστικές περιοχές και σε ζωτικής σημασίας υποδομές στην περιοχή», δηλώνει ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της περιοχής του Κιέβου
THE LIFO TEAM