Τουρκία: Οι αρχές απαγόρευσαν τη μετακίνηση οπαδών της Φενερμπαχτσέ -Μετά τα αντικυβερνητικά συνθήματα

Τουρκία: Οι αρχές απαγόρευσαν τη μετακίνηση οπαδών της Φενερμπαχτσέ μετά από αντικυβερνητικά συνθήματα Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Χωρίς φιλάθλους θα ταξιδέψει σε εκτός έδρας αγώνα, το Σάββατο, η Φενερμπαχτσέ, όπως ανακοίνωσαν οι τουρκικές αρχές.

Η απόφαση έρχεται μετά από συνθήματα κατά της κυβέρνησης που ακούστηκαν σε προηγούμενο αγώνα της, εξαιτίας του φονικού σεισμού. Οι φίλαθλοι καλούσαν την κυβέρνηση να παραιτηθεί, μετά την καταστροφή. 

«Ψέματα, εξαπάτηση, έχουν περάσει 20 χρόνια, παραιτηθείτε!» φώναζαν οι οπαδοί της ομάδας της Κωνσταντινούπολης κατά τη διάρκεια ενός αγώνα πρωταθλήματος με την Κόνιασπορ.

Σήμερα, μια επιτροπή ασφαλείας της κεντρικής επαρχίας Καισάρεια ανακοίνωσε, χωρίς να κάνει αναφορά σε αυτά τα αντικυβερνητικά συνθήματα, ότι κανένας φίλαθλος της Φενερμπαχτσέ δεν μπορεί να παρευρεθεί στο γήπεδο στον προγραμματισμένο αγώνα για το ερχόμενο Σάββατο εναντίον της τοπικής ομάδας Καϊσερίσπορ, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής του τουρκικού πρωταθλήματος.

Η Φενερμπαχτσέ κατήγγειλε με ανακοίνωσή του μια «απαράδεκτη» απόφαση, καλώντας τις αρχές να την αναθεωρήσουν.

Οι φίλαθλοι της ομάδας της Κωνσταντινούπολης δεν ήταν, όμως, οι μόνοι που ζήτησαν την παραίτηση της κυβέρνησης. Την Κυριακή, οπαδοί της Μπεσίκτας ζήτησαν επίσης την παραίτηση της κυβέρνησης με συνθήματα από τις κερκίδες.

Από την πλευρά του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε χθες συγγνώμη από τους κατοίκους της επαρχίας Αντίγιαμαν, μίας από τις πλέον πληγείσες τουρκικές επαρχίες από τον καταστροφικό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου, αποδίδοντας τις καθυστερήσεις στην άφιξη βοήθειας στην «καταστροφικότητα των δονήσεων και των κακών μετεωρολογικών συνθηκών».

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Έπσταϊν: Νέες επικρίσεις για την απόκρυψη αρχείων - «Ο Τραμπ προσπαθεί να "πνίξει" το θέμα»

Διεθνή / Υπόθεση Έπσταϊν: Νέες επικρίσεις για την απόκρυψη αρχείων - «Ο Τραμπ προσπαθεί να "πνίξει" το θέμα»

Ο Έπσταϊν κατηγορήθηκε ότι εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά περισσότερες από 1.000 γυναίκες, πολλές εκ των οποίων ήταν ανήλικες - Πέθανε στη φυλακή το 2019, πριν δικαστεί
THE LIFO TEAM
Ρωσία: Νέα κριτική στην Ευρώπη σχετικά με το σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Ρωσία λέει πως η Ευρώπη δεν βοηθάει στο να επιτευχθεί ειρήνη στην Ουκρανία

«Είμαι βέβαιος ότι οι προτάσεις που οι Ευρωπαίοι και οι Ουκρανοί έχουν καταθέσει δεν βελτιώνουν το έγγραφο και δεν ενισχύουν τη δυνατότητα επίτευξης μακροπρόθεσμης ειρήνης», δήλωσε κορυφαίος σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Πούτιν
THE LIFO TEAM