Τουρκία: Οι αρχές απαγόρευσαν τη μετακίνηση οπαδών της Φενερμπαχτσέ -Μετά τα αντικυβερνητικά συνθήματα

Τουρκία: Οι αρχές απαγόρευσαν τη μετακίνηση οπαδών της Φενερμπαχτσέ μετά από αντικυβερνητικά συνθήματα Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Χωρίς φιλάθλους θα ταξιδέψει σε εκτός έδρας αγώνα, το Σάββατο, η Φενερμπαχτσέ, όπως ανακοίνωσαν οι τουρκικές αρχές.

Η απόφαση έρχεται μετά από συνθήματα κατά της κυβέρνησης που ακούστηκαν σε προηγούμενο αγώνα της, εξαιτίας του φονικού σεισμού. Οι φίλαθλοι καλούσαν την κυβέρνηση να παραιτηθεί, μετά την καταστροφή. 

«Ψέματα, εξαπάτηση, έχουν περάσει 20 χρόνια, παραιτηθείτε!» φώναζαν οι οπαδοί της ομάδας της Κωνσταντινούπολης κατά τη διάρκεια ενός αγώνα πρωταθλήματος με την Κόνιασπορ.

Σήμερα, μια επιτροπή ασφαλείας της κεντρικής επαρχίας Καισάρεια ανακοίνωσε, χωρίς να κάνει αναφορά σε αυτά τα αντικυβερνητικά συνθήματα, ότι κανένας φίλαθλος της Φενερμπαχτσέ δεν μπορεί να παρευρεθεί στο γήπεδο στον προγραμματισμένο αγώνα για το ερχόμενο Σάββατο εναντίον της τοπικής ομάδας Καϊσερίσπορ, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής του τουρκικού πρωταθλήματος.

Η Φενερμπαχτσέ κατήγγειλε με ανακοίνωσή του μια «απαράδεκτη» απόφαση, καλώντας τις αρχές να την αναθεωρήσουν.

Οι φίλαθλοι της ομάδας της Κωνσταντινούπολης δεν ήταν, όμως, οι μόνοι που ζήτησαν την παραίτηση της κυβέρνησης. Την Κυριακή, οπαδοί της Μπεσίκτας ζήτησαν επίσης την παραίτηση της κυβέρνησης με συνθήματα από τις κερκίδες.

Από την πλευρά του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε χθες συγγνώμη από τους κατοίκους της επαρχίας Αντίγιαμαν, μίας από τις πλέον πληγείσες τουρκικές επαρχίες από τον καταστροφικό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου, αποδίδοντας τις καθυστερήσεις στην άφιξη βοήθειας στην «καταστροφικότητα των δονήσεων και των κακών μετεωρολογικών συνθηκών».

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δικαστικό «μπλόκο» στα σχέδια Τραμπ για την κατασκευή αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο.

Διεθνή / Δικαστικό «μπλόκο» στα σχέδια Τραμπ για την κατασκευή αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο.

«Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ο θεματοφύλακας του Λευκού Οίκου για τις μελλοντικές γενιές των Πρώτων Οικογενειών. Δεν είναι, όμως, ο ιδιοκτήτης του!» έγραψε ο δικαστής στην εισαγωγή της απόφασής του
THE LIFO TEAM
NEW YORK TIMES ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Διεθνή / Οι «New York Times» διακόπτουν τη συνεργασία τους με συντάκτη που χρησιμοποίησε τεχνητή νοημοσύνη για να γράψει κριτική βιβλίου

Ο συντάκτης και συγγραφέας Άλεξ Πρέστον δήλωσε ότι «έκανε ένα σοβαρό λάθος», αφού ένας αναγνώστης εντόπισε ομοιότητες μεταξύ της κριτικής του και μιας κριτικής που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Guardian
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΣΑΡΛΟΤ ΛΟΥΙΣ

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Είναι αποφασισμένος να προστατεύσει την Σάρλοτ και τον Λούις από το «σύνδρομο του εφεδρικού»

Η στάση αυτή φαίνεται να επηρεάζεται από την εμπειρία του αδελφού του, πρίγκιπα Χάρι, ο οποίος έχει μιλήσει ανοιχτά για αυτή τη θέση, περιγράφοντας τον εαυτό του ως «σκιά» και «plan B»
THE LIFO TEAM