Τουρκία: Mολότοφ, δακρυγόνα και ταραχές και πάλι στην πλατεία Ταξίμ (video)

Τουρκία: Mολότοφ, δακρυγόνα και ταραχές και πάλι στην πλατεία Ταξίμ (video) Facebook Twitter
0

H τουρκική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να απωθήσει εκατοντάδες διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης για να διαμαρτυρηθούν για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του PKK στο νοτιοανατολικό τμήμα της Τουρκίας και της απαγόρευσης της κυκλοφορίας που έχει επιβληθεί σε πόλεις εκεί, μετέδωσαν σήμερα δημοσιογράφοι του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

Ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό μεταξύ των δεκάδων αστυνομικών των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών και των διαδηλωτών στους δρόμους περιμετρικά της πλατείας. Τουλάχιστον 2 διαδηλωτές συνελήφθησαν, ενώ τα καταστήματα στην πολυσύχναστη περιοχή έκλεισαν εκτάκτως.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις διεξαγάγουν εδώ και μία εβδομάδα μια ευρείας κλίμακας επιχείρηση στο νοτιοανατολικό τμήμα της Τουρκίας εναντίον των μαχητών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Τουλάχιστον 110 Κούρδοι μαχητές έχουν σκοτωθεί σε διάστημα 6 ημερών, σύμφωνα με τον τουρκικό στρατό.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: «Υπάρχνουν κι άλλες», φέρεται να δήλωσε ο συρροή γυναικοκτόνος

Διεθνή / Ιταλία: «Υπάρχουν κι άλλες», φέρεται να δήλωσε ο συρροή γυναικοκτόνος

«Υπάρχουν κι άλλες», φέρεται να είπε ο Βασίλε Φρουμουζάκε μέσα στη φυλακή - Οι Αρχές επεκτείνουν τώρα την έρευνα σε τηλεφωνικές επικοινωνίες πέντε ετών και σε καταλόγους αγνοουμένων
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΥΣΑ ΓΡΙΒΑ
Ιταλία: 32χρονος ομολόγησε γυναικοκτονίες σεξεργατριών - Θεωρείται κατά συρροή δολοφόνος

Διεθνή / Ιταλία: 32χρονος ομολόγησε γυναικοκτονίες σεξεργατριών - Θεωρείται κατά συρροή δολοφόνος

«Βασίλε Φρουμουζάκε: Ο υποδειγματικός πατέρας που έκρυβε έναν κατά συρροή δολοφόνο», γράφουν τα ιταλικά ΜΜΕ για τον άνδρα που έχει ομολογήσει δύο γυναικοκτονίες μετά από βασανισμό και ερευνάται για άλλα εγκλήματα
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΥΣΑ ΓΡΙΒΑ