Τουρκία: Η κυβέρνηση πιέζει την Wikipedia να αφαιρέσει συγκεκριμένα άρθρα

Τουρκία: Η κυβέρνηση πιέζει την Wikipedia να αφαιρέσει συγκεκριμένα άρθρα Facebook Twitter
0

Η Τουρκία απηύθυνε προειδοποίηση προς την ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια Wikipedia, η πρόσβαση στην οποία αποκλείστηκε από την Άγκυρα πριν από δύο εβδομάδες, επειδή ανάρτησε άρθρα που, όπως υποστηρίζει, δημιουργούν την εντύπωση πως η Τουρκία υποστηρίζει τρομοκρατικές οργανώσεις, δήλωσε σήμερα ο τούρκος υπουργός Μεταφορών Αχμέτ Αρσλάν.

 

Η επιτροπή τηλεπικοινωνιών της Τουρκίας ανακοίνωσε πριν από δύο εβδομάδες πως η πρόσβαση στη Βικιπαίδεια από την Τουρκία πλέον έχει αποκλειστεί, επικαλούμενη έναν νόμο που της επιτρέπει να εμποδίζει την προσπέλαση ιστοτόπων που θεωρείται ότι εγείρουν απειλές για την εθνική ασφάλεια.

 

Μιλώντας στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NTV, ο Αρσλάν απαίτησε από την Wikipedia να ανοίξει ένα γραφείο εκπροσώπησης στην Τουρκία και να περιληφθεί στους υπόχρεους καταβολής φόρων.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Διεθνή / Ελληνοαμερικανός μετεωρολόγος για κακοκαιρία στις ΗΠΑ: «Είχαν χρόνια να ζήσουν κάτι τέτοιο»

Οι αρχές προειδοποιούν ότι το κρύο θα συνεχιστεί καθ’ όλη την εβδομάδα και σε ορισμένες περιοχές των κεντρικών ΗΠΑ τα θερμόμετρα μπορεί να δείξουν ακόμη και -45°C
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Διεθνή / Κακοκαιρία σαρώνει τις ΗΠΑ: Χωρίς ρεύμα πάνω από 670.000 σπίτια, χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων

Συνολικά, 17 πολιτείες έχουν κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω κακοκαιρίας, καθώς το κύμα θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, με χιόνι, χαλάζι, παγωμένη βροχή και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες
THE LIFO TEAM