Τουρκία: Η κυβέρνηση πιέζει την Wikipedia να αφαιρέσει συγκεκριμένα άρθρα

Τουρκία: Η κυβέρνηση πιέζει την Wikipedia να αφαιρέσει συγκεκριμένα άρθρα Facebook Twitter
0

Η Τουρκία απηύθυνε προειδοποίηση προς την ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια Wikipedia, η πρόσβαση στην οποία αποκλείστηκε από την Άγκυρα πριν από δύο εβδομάδες, επειδή ανάρτησε άρθρα που, όπως υποστηρίζει, δημιουργούν την εντύπωση πως η Τουρκία υποστηρίζει τρομοκρατικές οργανώσεις, δήλωσε σήμερα ο τούρκος υπουργός Μεταφορών Αχμέτ Αρσλάν.

 

Η επιτροπή τηλεπικοινωνιών της Τουρκίας ανακοίνωσε πριν από δύο εβδομάδες πως η πρόσβαση στη Βικιπαίδεια από την Τουρκία πλέον έχει αποκλειστεί, επικαλούμενη έναν νόμο που της επιτρέπει να εμποδίζει την προσπέλαση ιστοτόπων που θεωρείται ότι εγείρουν απειλές για την εθνική ασφάλεια.

 

Μιλώντας στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NTV, ο Αρσλάν απαίτησε από την Wikipedia να ανοίξει ένα γραφείο εκπροσώπησης στην Τουρκία και να περιληφθεί στους υπόχρεους καταβολής φόρων.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα Υόρκη Μαμντάνι Αστόρια

Διεθνή / Αφήνει την Αστόρια και μετακομίζει στην επίσημη δημαρχιακή κατοικία ο Μαμντάνι

Ο Μαμντάνι ανέφερε ότι θα του λείψει η καθημερινότητα στην Αστόρια, σημειώνοντας ωστόσο πως «ακόμη και όταν δεν θα ζω πλέον εκεί, η Αστόρια θα συνεχίσει να ζει μέσα μου και στο έργο μου»
LIFO NEWSROOM
Αυστρία: Ορειβάτισσα εγκαταλείφθηκε από τον σύντροφό της στην υψηλότερη κορφή και πέθανε από το κρύο

Διεθνή / Αυστρία: Εγκατέλειψε την ορειβάτιδα σύντροφό του στην υψηλότερη κορφή και εκείνη πέθανε από το κρύο

Οι κινήσεις που φάνηκαν ύποπτες στους εισαγγελείς - Ο 39χρονος φέρεται να «έβαλε το κινητό σε σίγαση» ενώ προσπαθούσαν να τον εντοπίσουν διασωστικές ομάδες
LIFO NEWSROOM