Τουρκία: Έτσι ξεκίνησαν όλα

Τουρκία: Έτσι ξεκίνησαν όλα Facebook Twitter
11

Η τουρκική αστυνομία ψεκάζει με χημικά λίγους διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στις 20 Μαΐου  στο πάρκο Γκεζί της Κωνσταντινούπολης για να εμποδίσουν την κοπή δέντρων στο βωμό της ανάπτυξης. Η φωτιά άναψε και χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, όχι πια για το πάρκο Γκεζί αλλά, με αφορμή τη βιαιότητα των αστυνομικών δυνάμεων, για να διαδηλώσουν κατά της ισλαμικής στροφής που επιχειρεί με όλο και περισσότερους νόμους και μεταρρυθμίσεις ο πρωθυπουργός της Τουρκίας.

Την ίδια ώρα ανεβαίνουν στα social media και κάποιες άλλες φωτογραφίες που θυμίζουν τετράποδα σύμβολα ελληνικών διαδηλώσεων.

Τουρκία: Έτσι ξεκίνησαν όλα Facebook Twitter

 

(H φωτο1 είναι του Reuters και τη δημοσιεύει το Businessinsider.com)

11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: «Σκοτώναμε αμάχους αυθαίρετα, ανάλογα με τον διοικητή» λέει ισραηλινός στρατιώτης

Διεθνή / Γάζα: «Σκοτώναμε αμάχους αυθαίρετα, ανάλογα με τον διοικητή» λέει ισραηλινός στρατιώτης

«Είναι σαν την Άγρια Δύση. Κάποιοι διοικητές μπορούν πραγματικά να αποφασίσουν να διαπράξουν εγκλήματα πολέμου και κακές πράξεις χωρίς να αντιμετωπίσουν συνέπειες»
LIFO NEWSROOM
Νέα γεωπολιτική αναμέτρηση στον νότιο Ατλαντικό: Ο μυστικός στρατιωτικός διάλογος Βρετανίας - Αργεντινής

Διεθνή / Νέο γεωπολιτικό μέτωπο στον Νότιο Ατλαντικό: ΗΠΑ, Βρετανία και Αργεντινή απέναντι σε Κίνα και Ρωσία

Οι ΗΠΑ ανησυχούν για την αυξανόμενη επιρροή της Κίνας και της Ρωσίας στον Νότιο Ατλαντικό. Η Βρετανία και η Αργεντινή επανεκκινούν αμυντικές συνομιλίες, ενώ ο πρόεδρος Μιλέι επιδιώκει στρατιωτικό εκσυγχρονισμό. Δείτε τις γεωστρατηγικές εξελίξεις
LIFO NEWSROOM
Συναυλία-ντροπή στο Ζάγκρεμπ: Φιλοναζιστικοί χαιρετισμοί από τον Μάρκο Πέρκοβιτς και χιλιάδες θεατές

Διεθνή / Συναυλία-ντροπή στο Ζάγκρεμπ: Φιλοναζιστικοί χαιρετισμοί από τον Μάρκο Πέρκοβιτς και χιλιάδες θεατές

Περισσότεροι από 500.000 θεατές στην πιο πολυσυζητημένη συναυλία στην ιστορία της Κροατίας – Καταγγελίες για φασιστικά σύμβολα, συνθήματα και προκλητική ανοχή από τις αρχές
LIFO NEWSROOM
Δασμοί Τραμπ: Προς συμφωνία ΗΠΑ–ΕΕ για το εμπόριο πριν την προθεσμία της 9ης Ιουλίου

Διεθνή / Δασμοί Τραμπ: Προς συμφωνία ΗΠΑ–ΕΕ για το εμπόριο πριν την προθεσμία της 9ης Ιουλίου

Με τις ΗΠΑ να απειλούν με δασμούς έως 50%, Ε.Ε. και ΗΠΑ διαπραγματεύονται μία προσωρινή εμπορική συμφωνία πριν την προθεσμία της 9ης Ιουλίου. Δείτε τις εξελίξεις και τις επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία
LIFO NEWSROOM
Καταστρέφουν οι τουρίστες την Ευρώπη; Γιατί οι ντόπιοι αποκηρύσσουν τον υπερτουρισμό;

Διεθνή / Καταστρέφουν οι τουρίστες την Ευρώπη; Γιατί οι ντόπιοι αποκηρύσσουν τον υπερτουρισμό;

Ποιες περιοχές αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τον υπερτουρισμό και πώς εξηγείται το φαινόμενο; Πώς (και αν) επιχειρούν να το αντιμετωπίσουν οι κυβερνήσεις και πώς οι τοπικές κοινωνίες;
LIFO NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
συμφωνα με τα ρεπορταζ ξεσηκωθηκαν κατα της κρατικης βιας πανω στους λιγους διαδηλωτες που πηγαν να παρεμποδισουν την κοπη των δεντρων στο παρκο. η κρατικη βια εκπροσωπει, τουλαχιστον για τους αριστερους, την γενικοτερη καταπιεση που ασκουν οι αρχες στις μαζες εν ειδει της ισλαμικης στροφης που εφαρμοζουν.
Πάντως στις Βρυξέλλες σήμερα όσοι μαζεύτηκαν για να συμπατασταθούν στους διαδηλωτές της Τουρκίας φώναζαν συνθήματα υπέρ του Ατατούρκ και του κοσμικού κράτους (και ήταν κατά βάση Τουρκικής καταγωγής).
Γιατί η διαμαρτυρία είναι προνόμιο της εργατιάς ποτέ δεν θα καταλαβω...Ηλήθιες, στενόμυαλες και απηρχειωμένες απόψεις. Και κυριως επικίνδυνες.
Μου αρεσει που βαλανε τοσα οχι στο σχολιο μου. Δεν ηταν και το καλυτερο μου βεβαιως. Γιατι ειπα για την εργατια ρωτας. Ειναι που διαβασα κατι επαγγελματιες μαρξιστο-επαναστατες, τυπου Richard Seymour, να μιλανε στην Γκαρντιαν για Τουρκικη Ανοιξη και το κοπιαρανε και αλλοι στην λαιφο οτι και καλα "Η Γκαρντιαν το ειπε Ανοιξη". Εχει γραψει πραγματα που συμφωνω ο Seymour, αλλα ο ανθρωπος το μονο που τον ενδιαφερει στη Τουρκια ειναι να βρει να καπελωσει αγωνες αλλων και να τους βαλει ταξικο επαναστατικο label. Και θελω να δω τι κολοτουμπες θα κανει για να κρυψει το προφανες, οτι οι τουρκοι ματατζηδες ειναι πιο κοντα στην εργατια απο τους μπαχαλακηδες διαδηλωτες. Δεν ειναι ουτε εξεγερση, ουτε ανοιξη, ουτε τιποτα. Ενα performance art ειναι, για να εχουνε να μιλανε καμια δεκαετια μερικοι ταλαντουχοι. Οπως ο Μαης του 68, πχ. δε λεω οτι εχω 100% δικιο αλλα πεφτει πολλη δηθενια ρε παιδι μου.