Τουρκία: Εντολή για ακόμα 304 συλλήψεις στελεχών των ενόπλων δυνάμεων

Τουρκία: Εντολή για ακόμα 304 συλλήψεις στελεχών των ενόπλων δυνάμεων Facebook Twitter
Τουρκία: Εντολή για 304 ακόμα συλλήψεις στελεχών των ενόπλων δυνάμεων (EPA/Αρχείο)
0

Συνεχίζονται οι συλλήψεις στην Τουρκία για στελέχη των ενόπλων δυνάμεως που θεωρούνται ύποπτα για σχέσεις με τον Φετουλάχ Γκιουλέν.

Τέσσερα χρόνια μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, τον Ιούλιο του 2016 στην Τουρκία, οι αρχές διέταξαν τη σύλληψη 304 στελεχών του στρατιωτικού προσωπικού σε μια επιχείρηση με στόχο υποστηρικτές του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν,  όπως μετέδωσε σήμερα το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ο Γκιουλέν αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξή του στην απόπειρα πραξικοπήματος, κατά την οποία σκοτώθηκαν περίπου 250 άνθρωποι.

Η διαταγή για τη σημερινή επιχείρηση, η οποία επεκτάθηκε σε 50 επαρχίες, δόθηκε από το γραφείο της εισαγγελίας της Σμύρνης, μετέδωσε το Anadolu.

Στους υπόπτους περιλαμβάνονται πέντε συνταγματάρχες και 10 λοχαγοί, οι περισσότεροι εν ενεργεία. Πιστεύεται ότι βρίσκονταν σε επαφή με ανθρώπους που είχαν σχέσεις με το δίκτυο του Γκιουλέν, σύμφωνα με το Anadolu.

Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος έχουν τεθεί υπό κράτηση περίπου 80.000 άνθρωποι που περιμένουν να δικασθούν, ενώ 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι, στρατιωτικό προσωπικό και άλλοι έχουν απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Μόνο από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν εκδιωχθεί περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι.

Με πληροφoρίες του Anadolu/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ