Τουρκία: Αντιδημοκρατική και ενάντια στις ευρωπαϊκές αξίες η στάση της ΕΕ απέναντί μας

Τουρκία: Αντιδημοκρατική και ενάντια στις ευρωπαϊκές αξίες η στάση της ΕΕ απέναντί μας Facebook Twitter
1

Η Άγκυρα προβαίνει στις παραπομπές στον «φασισμό», επειδή είναι ανήσυχη για το μέλλον των ευρωπαίων φίλων της και ελπίζει ότι εκείνοι θα θυμηθούν την αιματηρή τους ιστορία και δεν θα πέσουν στην παγίδα του ναζισμού, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Νουμάν Κουρτουλμούς.


Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Άγκυρα, η οποία μεταδόθηκε σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση, ο Κουρτουλμούς τόνισε πως η στάση των ευρωπαϊκών κρατών απέναντι στην Τουρκία είναι αντιδημοκρατική και στρέφεται ενάντια στις ευρωπαϊκές αξίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απευθυνόμενος χθες στην Γερμανίδα καγκελάριο, δήλωσε ότι: «Προσέφυγες τη συγκεκριμένη στιγμή σε ναζιστικές πρακτικές», αντιδρώντας στην απαγόρευση προεκλογικών συγκεντρώσεων σε γερμανικές πόλεις, ενόψει του δημοψηφίσματος της 16ης Απριλίου.


Ο Τούρκος αντιπρόεδρος επισήμανε ότι οι κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών κρατών πρέπει να λάβουν μέτρα ενάντια στον ρατσισμό.


Παράλληλα χαρακτήρισε «απαράδεκτα» τα σχόλια του επικεφαλής της γερμανικής υπηρεσίας κατασκοπείας (BND), Μπρούνο Καλ, ο οποίος δήλωσε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel ότι η Άγκυρα δεν έχει καταφέρει να πείσει την BND ότι ο αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ ισλαμιστής ιεροκήρυκας Φετουλάχ Γκιουλέν βρισκόταν πράγματι πίσω από το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα του Ιουλίου.


Τέλος υποστήριξε ότι είναι προσβλητικό οι γερμανικές εφημερίδες να κυκλοφορούν με τόσα πολλά πρωτοσέλιδα που αφορούν την Τουρκία, τονίζοντας ότι αυτό συνιστά ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις της Τουρκίας.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΕΥΡΩΠΗ

Διεθνή / Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγορείται ότι υιοθετεί πρακτικές τύπου ICE στη μεταναστευτική πολιτική της

Ευρωπαϊκοί θεσμοί κατέληξαν σε συμφωνία για νέο πλαίσιο επιστροφών μεταναστών χωρίς νόμιμα έγγραφα, το οποίο προβλέπει ευκολότερες απελάσεις, δημιουργία κέντρων κράτησης εκτός ΕΕ και ισόβια απαγόρευση εισόδου στην ΕΕ
THE LIFO TEAM
Ο Έλον Μασκ συνδέει την πολιτική του στροφή με την τρανς κόρη του

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ συνδέει την πολιτική του στροφή με την τρανς κόρη του

Η Βίβιαν Γουίλσον, η αποξενωμένη τρανς κόρη του Έλον Μασκ, είχε αρνηθεί ότι η ταυτότητά της ευθύνεται για τη δεξιά στροφή του. Ο ίδιος όμως απάντησε θετικά σε ανάρτηση που υποστήριζε ακριβώς αυτό.
THE LIFO TEAM
BLAKE LIVELY JUSTIN BALDONI

Διεθνή / Blake Lively και Justin Baldoni επιστρέφουν στα δικαστήρια

Η νομική ομάδα της ηθοποιού έχει ασκήσει αγωγή εναντίον του συμπρωταγωνιστή της στην ταινία «It Ends with Us» για την καταβολή δικαστικών εξόδων και αποζημίωσης, αναζωπυρώνοντας μια δικαστική διαμάχη που διαρκεί χρόνια
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΙΕΒΟ

Διεθνή / Ουκρανία: Τουλάχιστον 10 νεκροί εν μέσω μαζικών επιθέσεων της Ρωσίας

Η Μόσχα είχε προειδοποιήσει την περασμένη εβδομάδα ότι θα εξαπέλυε «συστηματικά πλήγματα», ως απάντηση σε επίθεση με ουκρανικά drones σε κοιτώνα στη ρωσοκρατούμενη περιοχή του Λουχάνσκ, όπου σκοτώθηκαν 21 άνθρωποι
THE LIFO TEAM