Σύγχυση έχει προκαλέσει μία ανάρτηση στον λογαριασμό του Μπεράτ Αλμπαϊράκ στο Instagram στην οποία αναφέρει ότι παραιτείται από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Τουρκίας

 

Τουρκικά ΜΜΕ είτε δεν μετέδωσαν, είτε δημοσίευσαν και στη συνέχεια «κατέβασαν» την είδηση ότι παραιτείται ο 42χρονος γαμπρός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Την ίδια ώρα, ο λογαριασμός του στο Τwitter δεν υπάρχει πλέον, κάτι που δημιούργησε υπόνοιες για χακάρισμα. Πάντως, η ανάρτηση παραίτησης παραμένει στον λογαριασμό του στο Instagram.

 

Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει επίσημα ούτε επιβεβαίωση ούτε όμως και διάψευση της είδησης περί παραίτησης του υπουργού Οικονομικών.

 

Αυτό συμβαίνει στον απόηχο της καρατόμησης του κεντρικού τραπεζίτη της Τουρκίας. Τα ξημερώματα του Σαββάτου έγινε γνωστό ότι ο Αλμπαϊράκ απομάκρυνε από τη θέση του διοικητή τον Μουράτ Ουισάλ- μία ημέρα μετά τη νέα κατρακύλα της λίρας- και τον αντικατέστησε στο τιμόνι της κεντρικής τράπεζας με τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Νατσί Αγκμπάλ.

 

Στην ανάρτηση στον λογαριασμό στο Instagram- την αυθεντικότητα του οποίου επιβεβαίωσε στο Bloomberg αξιωματούχος του τουρκικού υπουργείου Οικονομικών- ο Αλμπαϊράκ επικαλείται λόγους υγείας.

 

«Έπειτα από πέντε χρόνια αποφάσισα να μην παραμείνω υπουργός, για λόγους υγείας. Θα αφιερώσω τον χρόνο μου στους γονείς μου, τη σύζυγο και τα παιδιά μου, που αναγκαστικά παραμέλησα για πολλά χρόνια», αναφέρει αυτή η ανάρτηση.

 

Μάλιστα η φερόμενη παραίτηση έχει αιφνιδιάσει ακόμη και κάποιους από τους συνεργάτες του Αλμπαϊράκ, που λένε ότι το τηλέφωνό του είναι κλειστό, σύμφωνα με το Bloomberg.