Τουρκία: 25 νεκροί σε συγκρούσεις μεταξύ δυνάμεων ασφαλείας και Κούρδων μαχητών

Τουρκία: 25 νεκροί σε συγκρούσεις μεταξύ δυνάμεων ασφαλείας και Κούρδων μαχητών Facebook Twitter
0

Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν 17 Κούρδους μαχητές κοντά στα σύνορα του Ιράκ και της νοτιοανατολικής Τουρκίας, ανακοίνωσε σήμερα ο στρατός, λίγες ώρες μετά το θάνατο οκτώ μελών των τουρκικών δυνάμεων σε συγκρούσεις.

Νωρίτερα σήμερα (2/11) οι τουρκικές δυνάμεις σκότωσαν πέντε αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) σε συγκρούσεις που ξέσπασαν όταν Κούρδοι μαχητές επιχείρησαν να διασχίσουν τα σύνορα στην περιοχή Σεμντινλί της ορεινής επαρχία Χακάρι, ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι ένοπλες δυνάμεις.

Έξι Τούρκοι στρατιώτες και δύο αξιωματικοί των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν, επίσης, στις μάχες.

Μια επιχείρηση ξεκίνησε για την καταδίωξη και άλλων μαχητών του PKK και πολεμικά αεροσκάφη της Τουρκίας αργότερα σκότωσαν 12 μαχητές που επιχείρησαν να δραπετεύσουν περνώντας τα σύνορα προς το βόρειο Ιράκ.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως σε ξεχωριστές συγκρούσεις, που εξακολουθούν να μαίνονται, πέντε μέλη του PKK σκοτώθηκαν στην νοτιοανατολική επαρχία Τουντσελί.

Οι συγκρούσεις στη νοτιοανατολική Τουρκία είναι σχεδόν καθημερινές μετά την κατάρρευση, το καλοκαίρι του 2015, μιας εκεχειρίας που είχε σκοπό να θέσει τέρμα σε μια σύγκρουση που έχει προκαλέσει περισσότερους από 40.000 θανάτους από το 1984.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΤΙΕΝ ΝΤΑΒΙΝΙΟΝ ΠΑΤΡΙΣ ΛΟΥΜΟΥΜΠΑ ΚΟΝΓΚΟ ΒΕΛΓΙΟ

Διεθνή / Πέθανε ο πρώην Βέλγος διπλωμάτης, Ετιέν Νταβινιόν - Κατηγορούνταν για τη δολοφονία του Πατρίς Λουμούμπα

Ο Ετιέν Νταβινιόν ήταν ο τελευταίος εν ζωή κατηγορούμενος για τη δολοφονία του πρώτου πρωθυπουργού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό και αναμενόταν να δικαστεί για την υπόθεση
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν ιδρύει αρχή διέλευσης για να εισπράττει τέλη από τα πλοία

Η Τεχεράνη προχώρησε στη δημιουργία επίσημου φορέα για τη διαχείριση και την επιβολή χρεώσεων στα πλοία που διέρχονται από τα Στενά του Ορμούζ, σε μια ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη κίνηση, την ώρα που δεξαμενόπλοια συσσωρεύονται στη θαλάσσια οδό και οι ειρηνευτικές συνομιλίες παραμένουν σε αδιέξοδο
THE LIFO TEAM